Πανηγυρικη αθωωση των 15 κατηγορουμενων

Ήρεμοι να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική ζωή, «καθαροί» απέναντι στην κοινωνία, δικαιωμένοι από την αθωωτική απόφαση. Οι δύο πρώην περιφερειάρχες ΑΜ-Θ, κ.κ. Λιναρδόπουλος και Παπαβασιλείου, οι τέσσερις επιχειρηματίες που ξεκίνησαν να υλοποιήσουν πριν 12 χρόνια την επένδυση «Ο ΠΑΝ ΑΕ» και εννέα στελέχη της τράπεζας ΕΤΒΑ και της περιφέρειας έζησαν χθες τον επίλογο μιας ιστορίας που κατά τη γνώμη αρκετών από τους κατηγορουμένους ξεκίνησε και συντηρήθηκε από τα ΜΜΕ, αν και το κατηγορητήριο δε συντάσσεται από δημοσιογράφους.

Ο βασικός επενδυτής Κωνσταντίνος Κοροβέσης, φανερά καταβεβλημένος από την πολυετή αναμονή της απόφασης σχολίασε: «Χάσαμε τις περιουσίες μας, κοντέψαμε να καταστρέψουμε και τα παιδιά μας.

Είναι σίγουρο ότι το εργοστάσιο θα το κάνω για μια δικαίωση.

Τόσα χρόνια έφαγα τόση λάσπη όση δεν έχει φάει κανένας στην Ελλάδα, λες και ήμουν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Από όλα τα κανάλια, από όλες τις εφημερίδες, από Δεξιά μέχρι Αριστερά με κυνήγησαν».

Ο κ. Κοροβέσης απέδωσε το «κυνήγι» σε μια πατέντα από άχυρο που πρότειναν, η οποία θα έριχνε την τιμή στο 1/3. «Πιθανόν να έκλειναν και μερικά εργοστάσια κι έπεσαν όλοι να με φάνε, γιατί δεν ήταν μόνο η τιμή πώλησης αλλά θα έπεφταν και οι τιμές του κρέατος». Ο κ. Κοροβέσης σημείωσε ότι δε γνώριζε ούτε τους περιφερειάρχες, ούτε κανέναν από τους κατηγορουμένους. Πρόσθεσε ότι από την Αεροπορία αποστρατεύτηκε κανονικά, αλλά η υπόθεση τού στοίχισε στην καριέρα. «Θα μπορούσα να είχα σήμερα βαθμό υποπτεράρχου ή ταξιάρχου. Έφυγα με μικρό βαθμό και παίρνω πλέον μια σύνταξη, αλλά το όνομά μου κηλιδώθηκε».

Ο Δημήτρης Παπαβασιλείου θύμισε ότι εμπιστευόταν από την αρχή την ελληνική δικαιοσύνη, όντας αμέτοχος στην υπόθεση. «Ο εισαγγελέας υπερέβη και τις δικές μου προβλέψεις καταρρίπτοντας από μόνος του την κατηγορία και για τους άλλους συγκατηγορουμένους, γιατί οι κατηγορίες δεν στέκονταν πουθενά. Είχε ένα σαθρό υπόβαθρο, μη τεκμηριωμένο, γι’ αυτό και ο εισαγγελέας δήλωσε ‘απαλλάσσονται οι κατηγορούμενοι από την κατηγορία’.

Επόμενο ήταν το δικαστήριο να πει ‘όλοι αθώοι’».

Μετά το δικηγόρο του κ. Κοροβέση, το Δημήτρη Παπαδέλη, ο οποίος τόνισε ότι όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα, κατά την αγόρευσή του, ο κ. Παπαβασιλείου έκανε μια παρατήρηση προς τους δημοσιογράφους. «Μια πληθώρα μέσων ενημέρωσης βομβάρδισαν την κοινωνία με πληροφορίες και δημοσιεύσεις, οι οποίες άφηναν διαφόρων μορφών υπονοούμενα. Η κοινωνία με τους ψιθύρους έχει διαμορφώσει μια άποψη ή μια πιθανή υπόνοια».

Ικανοποιημένη στο πλευρό του κ. Παπαβασιλείου στάθηκε η δικηγόρος του Μαρία Καρδίμη. «Υπήρξε μία διεξοδική καθ’ όλα διαδικασία, αλλά και μια εμπεριστατωμένη και δομημένη πρόταση του αξιοτίμου κ. εισαγγελέως, η οποία κάλυπτε και απαντούσε σε όλα τα ζητήματα».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.