Πανελλαδικη αγροτικη κινητοποιηση
Στις 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση, στα πλαίσια του κοινού αγώνα των αγροτών. Αυτό δήλωσε σε επικοινωνία του με τον ΠτΘ ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των κινητοποιήσεων στο νομό Ροδόπης Βαλάντης Βογιατζής.
Στη συνάντηση που έγινε χθες το πρωί στα γραφεία της ΕΑΣ, οι αγρότες του νομού Ροδόπης αποφάσισαν να προχωρήσουν στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 16 Ιανουαρίου για να υψώσουν τη φωνή διαμαρτυρίας ζητώντας την άμεση ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. «Ζητάμε την άμεση ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, δηλαδή με κάποιο τρόπο να βρεθούν κάποια χρήματα. Αυτό είναι το βασικό μας αίτημα. Αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Ορίστηκε ημερομηνία για πανελλαδική κινητοποίηση που θα λάβει χώρα στις 16 Ιανουαρίου».
Νωρίτερα, στις 2 Ιανουαρίου θα γίνει συνάντηση στα γραφεία της ΕΑΣ Ροδόπης παρουσία και των εκπροσώπων των Αγροτικών Ομοσπονδιών- προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή της κινητοποίησης, δηλαδή «αν θα κλείσουμε δρόμους ή θα κλείσουμε δημόσιες υπηρεσίες».
Σ’ αυτό τον αγώνα τους οι αγρότες δεν είναι μόνοι, καθώς έχουν την συμπαράσταση και την στήριξη των δύο Αγροτικών Ομοσπονδιών, σύμφωνα με τ κ. Βογιατζή. «Είχαμε συνάντηση στο γραφείο του κ. Σκοπιανού όπου αποφασίσαμε για τον κοινό αγώνα που έχει κοινό στόχο. Αυτή τη φορά έχουμε και τη συναίνεσή των Ομοσπονδιών διότι υποσχέθηκαν να μας βοηθήσουν. Επίσης, θα προχωρήσουμε και στην ενημέρωση του κόσμου».
Θέμα επιβίωσης αποτελεί, σύμφωνα με τον κ. Βογιατζή, η σημερινή κατάσταση του αγροτικού κόσμου. «Είναι κοινό το πρόβλημα, είναι θέμα επιβίωσης. Μας έδωσαν κάποια οικονομική ενίσχυση στο βαμβάκι, καλαμπόκι και σιτάρι, αλλά μ’ αυτό δεν λύνονται τα προβλήματα του αγρότη. Τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρότερα. Αυτό θα είναι το κύριο αίτημα στην επόμενη κινητοποίηση που θα κάνουμε, δηλαδή η νέα καλλιεργητική περίοδος που ξεκινάει».
Μαρία Παπαδοπούλου
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
