Πανδημος αποχαιρετισμος στον Στεργιο Πετριδη

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το μεσημέρι στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας

Ένας ακόμη καλός στην κυριολεξία άνθρωπος, ο συμπολίτης πολιτικός μηχανικός Στέργιος Πετρίδης, στα πενηντατέσσερά του μόλις χρόνια, μας αποχαιρέτισε παίρνοντας το δρόμο για τους αιωνίους μονάς της αθανασίας.
 
Ένας ακόμη καλός άνθρωπος στην κυριολεξία. Σεμνός, ταπεινός, μειλίχιος, ήπιος, εξυπηρετικός και καταδεκτικός με τους συμπολίτες όταν του αποτείνονταν στις διάφορες θέσεις του δημοσίου που υπηρέτησε, επεδίωκε πάντοτε να προτείνει λύσεις και όχι να φέρει προσκόμματα. Λάτρης της τεχνολογίας από τις πρώτες της εφαρμογές, από τη δεκαετία του ’90, ο Στέργιος αξιολογούσε ως πρώτο στη ζωή την πράξη και όχι τα λόγια, τα οποία λίγη θέση είχαν στη ζωή του.
 
Ο Στέργιος, σύζυγος, πατέρας κι αδελφός, η τελευταία θέση που υπηρέτησε ήταν στην πολεοδομία του Δήμου Κομοτηνής, όπου και πάλι εργάστηκε με ζήλο να επιλύνει προβλήματα, όντας εξαιρετικός γνώστης της τεχνικής νομοθεσίας. Τον τελευταίο καιρό είχαν ανακύψει προβλήματα με την υγεία του, όλοι όμως πίστευαν ότι, μετά από εγχείριση που υπέστη, ο Στέργιος είχε αφήσει οριστικά πίσω του τα προβλήματα υγείας, και όλοι περίμεναν να ξαναγυρίσει στην οικογένειά του και στην πόλη.
 
Η εξόδιος ακολουθία  τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμονος, ο οποίος μας αποκάλυψε μια ακόμη σιωπηλή προσφορά -σιωπηλή, όπως όλες  όσες υλοποίησε στη ζωή του- την εκπόνηση της στατικής μελέτης του παρεκκλησίου των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο χώρο της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο δεν κατέστη δυνατό ακόμη να ανεγερθεί.
 
Στον πάνδημο αποχαιρετισμό του τον συνόδευσαν το σύνολο σχεδόν του τεχνικού κόσμου της πόλης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ζηλούδης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Νίκος Παπαθανασίου, ο πολεοδόμος-χωροτάκτης μηχανικός Κώστας Κατσιμίγας, η εκτελεστικός γραμματέας της ΠΑΜΘ Ζωή Κοσμίδου, ο πολιτικός μηχανικός Νίκος Τσαλικίδης, όλη σχεδόν η πόλη.
 
Στη μητέρα του Αναστασία, στη σύζυγό του Ελένη, στα παιδιά του Νικόλαο και Αναστασία, στα αδέλφια του και τους οικείους του θερμά συλλυπητήρια.
 
Καλό παράδεισο Στέργιο…
 
    

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.