Παναγιωτοπουλος για NAVTEX: Δεν γνωριζαμε για την εκδοση της

Έντονη η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στην παραδοχή ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν γνώριζε για τη χθεσινή ΝAVTEX με πραγματικά πυρά στην περιοχή του Καστελόριζου, προχώρησε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. “Το Λιμενικό εξέδωσε NAVTEX, εκτιμήθηκε ότι θα εκλαμβάνετο ως αμφιλεγόμενο μήνυμα, έγινε σε χαμηλό επίπεδο, δεν γνωρίζαμε κάτι, έγινε η σχετική διόρθωση, ολοκληρώθηκε η αποκλιμάκωση”, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου. «Θέλετε να μας πείτε ότι την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά στο Αιγαίο, κάποιες υπηρεσίες χωρίς τη γνώση της πολιτικής ηγεσίας εκδίδουν NAVTEX και οι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν αμέριμνοι τις τριήμερες ή διήμερες διακοπές τους; Και ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τα ελικόπτερα του ελληνικού στρατού για να πηγαινοέρχεται από την Πάρο στην Επίδαυρο και από την Επίδαυρο στη Πάρο; Αυτό μας είπατε; Ελπίζω να το διαψεύσετε», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

«Η εκδοση NAVTEX είναι μια τυπική διαδικασία που δεν υπόκειται στην έγκριση των υψηλότερων κλιμακίων της ηγεσίας», απάντησε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι «μόλις ήρθε σε γνώση μας, έγινε η διόρθωση», και κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για μικροπρεπή πολιτική εκμετάλλευση.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τέτοιου είδους παλινωδίες και ασυνεννοησία

Έντονη είναι ήταν και η αντίδραση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη συντονισμού και ασυνεννοησία σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή που οι προκλήσεις και οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας κορυφώνονται και ενώ όλος ο στόλος είναι στο Αιγαίο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλος, ισχυρίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή με ανατριχιαστική ανευθυνότητα ότι δεν γνώριζε για τη NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο. Με τη δικαιολογία ότι αυτή ήταν του Λιμενικού Σώματος. Ας τον ενημερώσει κάποιος πως όλες οι NAVTEX βγαίνουν από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου του!

Αντί ο Υπουργός να φροντίζει για την αερομεταφορά του κ. Μητσοτάκη με στρατιωτικά ελικόπτερα στις διακοπές του, ας σοβαρευτεί επιτέλους. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τέτοιου είδους παλινωδίες, έλλειψη συντονισμού και ασυνεννοησία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.