Παναγιωτης Αλεβιζακης: «Το ΟΕΕ ειναι εναγκαλισμενο απο τους κομματικους πατερες»

Ο Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) και εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας κ. Παναγιώτης Αλεβιζάκης στην προσπάθεια να παρουσιάσει τις θέσεις του κινήματος και να το διευρύνει μέσω των επαφών του, ήρθε στην Κομοτηνή, όπου συναντήθηκε και με τον ΠτΘ.

«Είμαστε η μοναδική μη κομματική παράταξη στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Λειτουργούμε με ανθρώπους από όλο το πολιτικό φάσμα. Συνάδελφοι οικονομολόγοι όλου του πολιτικού φάσματος συμμετέχουν στην κίνησή μας, αφήνοντας έξω την κομματική τους ταυτότητα και ιεραρχώντας τα προβλήματα των οικονομολόγων, όπως το πρόβλημα της επαγγελματικής κατοχύρωσης και της παρουσίας στην κοινωνία με την ενημέρωση των πολιτών», δήλωσε ο κ. Αλεβιζάκης κατά την παρουσίαση της Ανεξάρτησης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας, η οποία θεωρεί την απραξία, την συναλλαγή, την ιδιοτέλεια και τον κομματικό εναγκαλισμό εχθρό του ΟΕΕ.

«Θεωρούμε ότι το Ο.Ε.Ε. αυτήν την στιγμή είναι εναγκαλισμένο από τους κομματικούς πατέρες, από τους ανθρώπους που ζουν από την συνδικαλιστική δύναμη που παίρνουν από το Ο.Ε.Ε. και όχι από το οικονομολογικό επάγγελμα. Το Ο.Ε.Ε. βρίσκεται σε αυτήν την κατάντεια, είναι αποτέλεσμα το ότι κυριαρχείται από κομματικές δυνάμεις. Θέλουμε το Ο.Ε.Ε. να αλλάξει ροή, να έρθει στα χέρια των οικονομολόγων. Θα πρέπει οι συνάδελφοί μας να αφήσουν τις κομματικές λογικές και να στηρίξουν την Ανεξάρτητη Κίνηση», σημείωσε ο κ. Αλεβιζάκης κατά το κάλεσμά του, θεωρώντας ότι το ΟΕΕ μέχρι σήμερα «δεν ανταπεξείλθε στα προβλήματα των συναδέλφων οικονομολόγων, δεν στήριξε τους συναδέλφους οικονομολόγους. Κυρίως στήριξε κομματικές επιλογές, ανθρώπους εμπειρικούς που ασχολούνται στο οικονομολογικό επάγγελμα, λειτουργώντας εις βάρος των πτυχιούχων οικονομολόγων. Η μέχρι σήμερα ηγεσία του ΟΕΕ από τις κομματικές παρατάξεις στήριξε επιλογές, οι οποίες ανέδειξαν και στήριξαν τους εμπειρικούς, δεν στήριξαν όμως τους ελεύθερους επαγγελματίες. Πολλοί εμπειρικοί έχουν πολλά περισσότερα δικαιώματα απ’ ότι έχουν οι οικονομολόγοι και ήδη σχεδιάζουν ακόμα περισσότερα δικαιώματα στους εμπειρικούς σε βάρος των Ελλήνων οικονομολόγων».

Στην Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας συμμετέχουν «ο κ. Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, Πρόεδρος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ., πληθώρα καθηγητών από τη Θεσσαλονίκη, ελεύθεροι επαγγελματίες απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, απ’ όλη την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελευθέρων Επαγγελματιών Οικονομολόγων κ. Βασίλης Λεονταράκης, οι πρόεδροι 13 συλλόγων ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν συσταθεί σε όλη την Ελλάδα». Η Ανεξάρτητη Κίνηση λειτουργούσε αρχικά σε τοπικό επίπεδο στη Δ. Κρήτη, ενώ εδώ και 3 χρόνια κινητοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο και ετοιμάζεται για δεύτερη φορά για τις εκλογές στο ΟΕΕ με στόχο την αλλαγή της ροής και του συσχετισμού του.

«Η δουλειά η οικονομολογική να είναι στους οικονομολόγους. Τώρα είναι στους ανθρώπους που δεν είναι οικονομολόγοι. Το 90% και πλέον των επιχειρήσεων σήμερα λυμαίνονται οι άνθρωποι της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής και όχι οι άνθρωποι οικονομολόγοι. Βασική μας επιδίωξη είναι να σταματήσουν να μπαίνουν στο οικονομολογικό επάγγελμα, άνθρωποι εμπειρικοί που δεν έχουν σχέση με το επάγγελμα και να δίνεται στους οικονομολόγους η δυνατότητα να ασκούν το επάγγελμα, χωρίς μέτρα και εξετάσεις», κατέληξε ο κ. Αλεβιζάκης, παραθέτοντας αναλυτικότερα τις θέσεις του κινήματος με μια διακήρυξη, η οποία έχει ως εξής:

«ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

ΠΑΡΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Αγαπητέ συνάδελφε/σα

Μας επιλέξατε πριν τρία χρόνια για να σας εκπροσωπήσουμε στα όργανα του ΟΕΕ. Σας ζητήσαμε την εμπιστοσύνη σας για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την πορεία του ΟΕΕ και μαζί του την θέση μας στην κοινωνία. Δυστυχώς δεν έγινε δυνατή η αλλαγή πορείας του ΟΕΕ. Συνέχισαν να έχουν πλειοψηφία οι δυνάμεις που βλέπουν το ΟΕΕ σαν εφαλτήριο για προσωπική προβολή, ιδιοτελή και κομματικά συμφέροντα. Το ΟΕΕ έμεινε μακριά από τους Οικονομολόγους και τα προβλήματά τους, μακριά από τα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών, μακριά από το ρόλο που ο νομοθέτης όρισε και είναι εντεταλμένο να υπηρετεί.

Η απραξία, η συναλλαγή, η ιδιοτέλεια και ο κομματικός εναγκαλισμός εχθροί του ΟΕΕ.

• Διαχωρίσαμε έγκαιρα τη θέση μας από την πορεία ισοπέδωσης και απραξίας που χάραξαν την επόμενη μέρα μετά τις τελευταίες εκλογές οι κομματικές παρατάξεις και μείναμε μακριά από συναλλαγές και προσωπικά συμφέροντα που κυριάρχησαν στο ΟΕΕ.

•Διαχωρίσαμε την θέση μας από την πολιτική του «εγώ» που εφαρμόζεται στο Επιμελητήριο μας και παρά την δυσμενή θέση μας προτείναμε και προσπαθήσαμε ώστε το ΟΕΕ να είναι παρόν στα προβλήματα των συναδέλφων και της κοινωνίας. Παρά την συμπόρευση των κομματικών δυνάμεων επίμονα προτείναμε ώστε το ΟΕΕ να έχει θέση για κάθε τι που είναι αρμόδιο και οφείλει να έχει θέση ως επίσης και για όλα που αφορούν την κατοχύρωση του επαγγέλματος και τους συναδέλφους Οικονομολόγους. Η φωνή μας δυστυχώς δεν ακούστηκε και παρά τα όποια βήματα ο ερασιτεχνισμός, η προχειρότητα και τα συμφέροντα κυριάρχησαν. Φυσικά αυτή την περίοδο όλοι τους κόπτονται, γιατί η περίοδος του απολογισμού είναι η πλέον δύσκολη και ανασύρουν από το οπλοστάσιό τους μεθόδους και εργαλεία που θυμίζουν άλλες εποχές.

Δεν θέλουν να έχει θέσεις και λόγο το ΟΕΕ.

• Προτείναμε τη λειτουργία της επιστημονικής επιτροπής για τη λειτουργία των αναγκαίων επιτροπών ώστε το ΟΕΕ να έχει θέσεις και να είναι παρόν στα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών, ως έχει υποχρέωση και έναντι των συναδέλφων και έναντι της κοινωνίας. Δυστυχώς μόνο εμείς οι μη κομματικά ενταγμένοι είχαμε τη δυνατότητα να προτείνομε άτομα στις επιτροπές αλλά οι κομματικές παρατάξεις δεν μπόρεσαν να βρουν έστω και ένα άτομο για την λειτουργία των αναγκαίων επιτροπών. Τώρα φυσικά παραμονές των εκλογών συστήνονται η μια επιτροπή μετά την άλλη για να προλάβουν να κάνουν τι;

Εγκατέλειψαν τον συνάδελφο του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα για ν’ είναι αρεστοί στην εξουσία.

Προτείναμε την σύνταξη μελέτης για την έρευνα της εφαρμογής των υπαρχόντων νόμων για τον συνάδελφο στο Δημόσιο Τομέα. Παρά την επιμονή μας το θέμα αυτό προχωράει με αρκετή καθυστέρηση. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι τους υπάρχοντες νόμους να συμπληρώσουμε με νομοθετήματα όπου χρειάζεται, αλλά η εκάστοτε ηγεσία του ΟΕΕ να διεκδικεί την εφαρμογή των νόμων και να είναι κοντά στους συνάδελφους. Βλέπετε έχουν κυρίαρχη λογική ότι πρέπει να μην ενοχλούμε κανένα κρατούντα ώστε να υψώνουμε την φωνή μας γιατί δεν θα είμαστε αρεστοί. Υπάρχει φυσικά και η λογική του πάρεργου που «θεσμοθέτησε» η ΠΑΣΚΟ με τις ευλογίες των υπόλοιπων και το τέλμα συνεχίζεται. Αρνήθηκαν την υποστήριξη των συναδέλφων που εργάζονται στο Δημόσιο Τομέα με την δικαιολογία ότι δεν είμαστε συνδικαλιστικός φορέας. Φυσικά ξεχνούν ότι δεν είναι θέμα συνδικαλιστικού φορέα η υπεράσπιση των συναδέλφων μας αλλά υποχρέωση μας και οφείλουμε να είμαστε κοντά τους όταν έχουν πρόβλημα όπως κάνουν και άλλα επιμελητήρια.

Αρνήθηκαν την παρέμβαση του ΟΕΕ στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση δικαιωμάτων που είχαν κατακτηθεί με αγώνες και στερήσεις και την προάσπιση της θέσης των συναδέλφων μας –με τις εξαγορές και συνενώσεις στον τραπεζικό χώρο- με το επιχείρημα ότι δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα της εποχής ούτε να εμφανιστούμε «βασιλικότεροι» των εργαζομένων. Η αλήθεια φυσικά είναι αλλού αφού ούτε είχαν διάθεση να διεκδικήσουν ούτε να κοντραριστούν με τους κρατούντες, για λόγους που εύκολα καταλαβαίνει οποιοσδήποτε όταν γνωρίζει ότι οι εκπρόσωποι του ΟΕΕ δεν ζουν από την άσκηση του Οικονομολογικού Επαγγέλματος και εξαρτώνται από την εκάστοτε κομματική ηγεσία.

Σιώπησαν όταν διαλύετο ο μηχανισμός των Δ.Ο.Υ. με την δημιουργία των ΕΘΕΚ, ΠΕΚ και ΤΕΚ δημιουργώντας δύο ταχυτήτων εργαζομένους και διαλύοντας τον ελεγκτικό μηχανισμό που ήθελε εκσυγχρονισμό και στήριξη. Συνηγόρησε το ΟΕΕ στην ταπείνωση των συναδέλφων μας –παρά τις αντιδράσεις μας- δικαιολογώντας για μια ακόμα φορά την άποψη ότι μερίδα της ηγεσίας του ΟΕΕ είναι δέσμια του Υπ. Οικονομικών και λειτουργούσα ως κλητήρας του προαναφερόμενου Υπουργείου.

Υπερασπίστηκαν την θεσμική κατοχύρωση της παραοικονομίας και την κατοχύρωση των εμπειροτεχνών σε βάρος των συναδέλφων, της διαφάνειας και της νομιμότητας.

Δυστυχώς δεν ήταν μέσα στις επιλογές τους η κατοχύρωση των Οικονομολόγων (Φοροτεχνων – Λογιστών) αλλά η κατοχύρωση των εμπειρικών.

Δώσανε τα μέγιστα για τα μη μέλη μας και τα ελάχιστα για τους ανθρώπους μας.

Φανήκανε σκληροί και άδικοι για τους συναδέλφους μας και χουβαρντάδες με τους μη πτυχιούχους. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΟ, ΔΗΚΙΟ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ για τους δικούς της λόγους και οι «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ» -οι οποίοι μάλλον σε λάθος επιμελητήριο βρίσκονται μιας και μόνιμα υπερασπίζονται τους εμπειρικούς και όχι τους Οικονομολόγους- μερολήπτησαν σε βάρος των συναδέλφων μας και ανέχθηκαν ακόμη και παρανομίες εμπειρικών παρά τις ενστάσεις και τις διαμαρτυρίες μας και όλα αυτά για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

Στήριξαν οι προαναφερόμενες παρατάξεις την ψήφιση του άρθρου 38 όπου καλύπτεται με νόμο η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή και χλεύασαν την επίμονη μας για την κατάργηση αυτών των ορίων της ντροπής που ψηφίστηκαν από την Βουλή με την σύμφωνη γνώμη και τις ευλογίες τους. Τώρα κόπτονται και αποποιούνται κάθε ευθύνης γιατί βλέπετε, ήλθε η ώρα της απολογίας και της ευθύνης. Πρέπει να απολογηθούν γιατί στήριξαν νομοθετική ρύθμιση σε βάρος των νόμιμα ασκούντων το Οικονομολογικό Επάγγελμα.

Λειτούργησαν ερασιτεχνικά στην θεσμοθέτηση των αμοιβών του ελεγκτή του Ν.2190 και τελικά δεν έχει διασφάλιση ο συνάδελφος ελεύθερος επαγγελματίας και είναι στις επιθυμίες και την διάθεση των επιχειρηματιών. Δυστυχώς στις όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις επιτεύχθηκαν δεν είχαν την θέληση να ακούσουν την άποψη των ανθρώπων που ζουν από το Οικονομολογικό Επάγγελμα αλλά των ανθρώπων που ζουν από την συνδικαλιστική δύναμη ή από την «προστασία» που πουλούν –πολλές φορές «επιτυχώς»- στους εμπειρικούς.

Παραχώρησαν με την σιωπή που επέβαλαν μεγάλο μέρος των μελετών σε μη Οικονομολόγους αφού δεν θέλησαν να διεκδικήσουν κατά την θεσμοθέτηση νόμων από τα υπουργεία και αρκέστηκαν σε μεθόδους που θα τους επέτρεπε να είναι αρεστοί στους κρατούντες και στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων μελετητικών γραφείων που ανήκουν σε επώνυμους πολιτικούς από τα υπάρχοντα κόμματα.

Παραχώρησαν το δικαίωμα στις εκλεκτικές εταιρίες να ασκούν το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτέχνη και να είναι κριτές και κρινόμενοι, λειτουργώντας σε βάρος των συναδέλφων μας. Φυσικά ευθύνη έχει το αρμόδιο Υπουργείο και η πολιτική ηγεσία στο σύνολό της, που υποκύπτει και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα που έχουν σχέση και με ηγετικούς κύκλους του ΟΕΕ.

Λειτούργησαν ως υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών και δέσμιοι και των επιλογών του συγκεκριμένου Υπουργείου, όμως αυτό ήταν σε αντίθεση με την θέληση των συναδέλφων και τις ανάγκες ενός σύγχρονου κράτους. Όποιος έχει υποχρέωση προσωπική στο συγκεκριμένο Υπουργείο ας την ξεπληρώσει μόνος του και όχι να χρησιμοποιεί τον θεσμό.

ΟΕΕ κοντά στους συναδέλφους και τα προβλήματα της κοινωνίας.

Συνάδελφοι

Η πορεία του ΟΕΕ είναι μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας και τα προβλήματα των συναδέλφων. Το ζητούμενο δεν είναι πως θα μοιραστούν τις επιτροπές και τα οφίτσια οι κομματικές παρατάξεις, πως θα καλύψουν προσωπικές επιλογές και πως θα εξυπηρετηθούν με τα ανάλογα ρουσφέτια οι κομματάρχες. Αλλά πως θα παρέμβει το ΟΕΕ στο γίγνεσθαι του τόπου και στα προβλήματα των συναδέλφων και τις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας και όχι στις ανάγκες των κομματικών ηγεσιών και την κάλυψη των υπουργικών επιλογών. Το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι το σπίτι των Οικονομολόγων και όχι ο χώρος εξυπηρέτησης προσωπικών και κομματικών συμφερόντων. Οι εκπρόσωποι του ΟΕΕ είναι εντεταλμένοι να υπερασπιστούν τους συναδέλφους Οικονομολόγους και μέσα από την γενικότερη πορεία όλων να ωφεληθούν και να τους δουν με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη οι συνάδελφοι και σε άλλες επιλογές τους.

Οι θεσμοί είναι αναγκαίοι στην αμφισβητούμενη εποχή μας.

Ζούμε σε μια εποχή όπου η κοινωνία έχει ανάγκη από θεσμούς και για τους πολίτες Οικονομολόγους αποτελεί το ΟΕΕ το μοναδικό μέσο προάσπισης των επαγγελματικών και ατομικών τους δικαιωμάτων, είναι χρήσιμο και αναγκαίο μέσο επιβίωσης και προάσπισης στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που αναπτύσσεται.

Φυσικά ένα επιμελητήριο που είναι δέσμιο κομματικών και προσωπικών συμφερόντων, μακριά από τα προβλήματα των συναδέλφων και της κοινωνίας δεν μπορεί να παίξει κανένα ρόλο πλην της εξυπηρέτησης συμφερόντων των κομματαρχών. Σε εμάς που δεν αρμόζει ένα ΟΕΕ δέσμιο κομματικών αγκυλώσεων και συμφερόντων δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε. Οφείλουμε να εργαστούμε συνειδητά και επίμονα για την προώθηση της επιστήμης μας και την αναγνώριση και κατοχύρωση του επαγγέλματός μας. Οφείλουμε να απαιτήσουμε την επαγγελματική αξιοπρέπεια και την ίση μεταχείριση των επιστημόνων Οικονομολόγων με στελέχη άλλων επιστημονικών χωρών. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε για όλα εκείνα που αφορούν το επάγγελμά μας και να προτάξουμε την κοινή μας αγωνία. Οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας σε όλες τις δυνάμεις που βολεύονται με την στασιμότητα και αρκούνται στον ρόλο του εντολοδόχου του εκάστοτε Υπουργού. Πρέπει να λειτουργήσουμε τον θεσμό του ΟΕΕ για τους Οικονομολόγους και την κοινωνία.

Πρέπει να αναδείξουμε την συγκυρία.

Ζούμε σε μια εποχή στην οποία οι ανακατατάξεις δεν μπορούν να αφήνουν αδιάφορους τους υπεύθυνους πολίτες. Δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη των δυνάμεων της αγοράς και του χρηματιστηριακού κεφαλαίου η εργασία και η επαγγελματική αξιοπρέπεια μας. Δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους ο κοινωνικός αποκλεισμός που γιγαντώνεται ούτε να μένουμε αδιάφοροι στις προκλήσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η νέα κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο με τους «δικαστές» και τους «υπέρμαχους» των αδύνατων. Πρέπει να ορθώσουμε λόγο και να αναδείξουμε τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων της κοινωνίας μας, των προβλημάτων που γεννά η άγρια ανάπτυξη και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η καθημερινή απαξίωση της ανθρώπινης ζωής που επιβάλλει η χωρίς αρχές λειτουργία του οικονομικού συστήματος.

Η εποχή των σωτήρων έχει τελειώσει, η εποχή της συμμετοχής και της αλληλεγγύης έπρεπε να είχε αρχίσει.

Πρέπει να λειτουργήσουμε βαζοντας στην άκρη τον παραγοντισμό, την κομματική προσήλωση που δεν συμβάλλουν στην λειτουργία των θεσμών και στην εξυπηρέτηση της κοινωνίας και των πολιτών. Η περίοδος που ζούμε επιβάλλει συμμετοχικούς θεσμούς με συλλογικότητα, αλληλεγγύη και συμμετοχή. Επιβάλλει να τεθεί στο περιθώριο η πολιτική του «εγώ» και να προτάξουμε την πολιτική του «όλοι μαζί». Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε να μπουν στο περιθώριο όλοι αυτοί που βλέπουν το ΟΕΕ σαν πάρεργο. Σαν θεσμό που μπορούν να εξασφαλίσουν επαγγελματική και οικονομική υπόσταση σε βάρος του συνόλου των συναδέλφων και των αναγκών της κοινωνίας. Να βάλουμε στο περιθώριο τις δυνάμεις που αποτελούν την προέκταση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας και όλους αυτούς που ενώ εκλέγονται από Οικονομολόγους εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη τους και υπακούουν σε κομματικές και προσωπικές επιλογές.

Η προάσπιση του επαγγέλματος δεν είναι συντεχνιασμός αλλά υποχρέωση έναντι των μελών μας και της κοινωνίας.

Συνάδελφοι

Η ενεργοποίηση του ΟΕΕ στην κατεύθυνση της επαγγελματικής κατοχύρωσης έχει χαρακτηριστεί σαν συντεχνιασμός. Γιατί άραγε όμως οι ίδιες επιλογές που έχουμε προτείνει, σε άλλους θεσμούς δεν αποτελούν συντεχνία; Γιατί η διασφάλιση των συναδέλφων αποτελεί επικίνδυνη πολιτική που πρέπει να απομονωθεί; Γιατί δεν αποτελεί ρουσφετολογική πολιτική το βόλεμα των παράνομων σε βάρος των συναδέλφων που νόμιμα ασκούν το επάγγελμα; Γιατί πρέπει να μην συζητάμε για επίπεδα αμοιβών και ανταποδοτικούς πόρους; Μήπως δεν βολεύει την παραοικονομία που στήριξαν με νομοθετήματα το Υπουργείο Οικονομικών και οι κομματικοί εκπρόσωποι στο ΟΕΕ;

Η διεκδίκηση της κατοχύρωσης δεν αναστέλλεται, αναστέλλονται οι φωνές των συμφερόντων και του παρελθόντος.

Ανεξάρτητα των κραυγών και της υστερίας των κομματικών παρατάξεων και της θέλησης των εκπρόσωπων τους σε βάρος της φωνής μας μέχρι σήμερα εμείς θα συνεχίσουμε να προτείνουμε για την επαγγελματική κατοχύρωση και διασφάλιση όλων των συναδέλφων. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και ας ενοχλούμε αυτούς που είναι δέσμιοι κομματικών συμφερόντων και προσωπικών επιλογών. Εμείς έχουμε μοναδική επιλογή τον συνάδελφο και το επάγγελμα και ας χαλάει τα σχέδια των εμπειρικών και των κομματαρχών. Θέλουμε ένα επιμελητήριο που θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των συναδέλφων, της κοινωνίας και που θα απαντάει στα προβλήματα και τις προκλήσεις της εποχής.

Έτσι λειτούργησαν και αυτοί είναι. Σας ταιριάζει τέτοια ηγεσία;

Συνάδελφοι

Η ΠΑΣΚΟ θεωρεί πάρεργο το ΟΕΕ προέκταση της θέλησης των Υπουργείων και μηχανισμό εξυπηρέτησης κομματικών, προσωπικών επιλογών. Θεωρεί το ΟΕΕ ως ένα ρουσφετολογικό μηχανισμό στήριξης κομματικών επιλογών σε βάρος της επαγγελματικής μας υπόστασης και των συμφερόντων των συναδέλφων.

Η ΔΗΚΙΟ βολεύεται στην υπάρχουσα κατάσταση –προσβλέποντας ότι κάποτε θα γίνει και αυτή πρώτη ως η ΠΑΣΚΟ- και με την ανοχή και σε συμφωνία με την ΠΑΣΚΟ συνέβαλε στην τελμάτωση και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των «ημετέρων». Αναπαράγει τον παραγωντισμό και τις προσωπικές επιλογές και αυτό φαίνεται και με την ανάδειξη διαφορετικών ψηφοδελτίων από το ίδιο πολιτικό χώρο.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ αποτελεί την προέκταση των κυβερνητικών επιλογών –για μέρος αυτής ομιλούμε- και λειτουργούσα ως συνεργαζόμενος με την ΠΑΣΚΟ και την ΔΗΚΙΟ απέβλεπε στην διατήρηση του υπάρχοντος στάτους και της εξυπηρέτησης επιλογών που ήταν μακριά από τα συμφέροντα και τις θελήσεις των συναδέλφων. Αρκούσαν μικρά οφίτσια και κάποιες θέσεις σε κυβερνητικό έργο, για να εξαργυρώσει τη σιωπή της και την αξιοπρέπεια που όφειλε να έχει.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ονειρεύεται, προτείνει, στήριζε και στηρίζει ένα επιμελητήριο που θα κάνει μόνο κριτική και θα εκχωρεί τα συμφέροντα των Οικονομολόγων σε άλλους, έχοντας σαν πρότυπο την κοινωνία της πλήρους «ισότητας» δίνοντας την ευκαιρία σε διαφορετικά επίπεδα σπουδών και προσπαθειών (!!!) να έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Οι «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ» επαγγελματίες δέσμιοι των συμφερόντων των εμπειροτεχνών, λειτουργώντας σε βάρος των συμφερόντων συναδέλφων Οικονομολόγων από τους οποίους εκλέχτηκαν και αποτελώντας προέκταση της θέλησης της ΠΑΣΚΟ και του Υπουργείου Οικονομικών, συνηγόρησαν στην τελμάτωση και την ισοπέδωση. Αυτοί μάλλον στο Εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο έπρεπε να έχουνε εγγραφεί και να είναι υποψήφιοι.

Η φωνή της επαγγελματικής αξιοπρέπειας, διεκδίκησης και προβολής του ΟΕΕ δεν βόλευε και δεν βολεύει αυτούς που θέλουν την χρήση και όχι την αξιοποίηση και ανάδειξη του θεσμού. Η φωνή της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ δεν ήταν βολική στους παραδοσιακούς πατέρες και σωτήρες του κόσμου. Η φωνή μας όμως απαντούσε και απαντά στα προβλήματα των συναδέλφων, της κοινωνίας και της εποχής των ιστορικών αλλαγών και ανακατατάξεων που ζούμε. Η φωνή μας θα συνεχίσει να υπάρχει και να ενοχλεί κάθε παλαιό και μίζερο αν εσείς συνάδελφοι επιλέξετε τους συναδέλφους που θέλουν το ΟΕΕ στην υπηρεσία των συναδέλφων και της κοινωνίας.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.