«Παλης ξεκινημα» ο Μαρτιος για τους συνταξιουχους

Κινητοποιήσεις και στη Ροδόπη προετοιμάζουν ενόψει της έλευσης των νέων μέτρων

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι της Ροδόπης, στο πλαίσιο της πανελλήνιας προσπάθειας που γίνεται από τις ομοσπονδίες τους να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα μέχρι στις 20 Μαρτίου.
 
Μέσα από αυτές προσπαθούν να συσπειρώσουν αλλά και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να πιέσουν δυναμικά την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή μέτρων που θα μειώσει το εισόδημά τους και θα τους σπρώξει ακόμα βαθύτερα στην εξαθλίωση.
 
Για αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής το πρωί της Πέμπτης 2 Μαρτίου, με τη συμμετοχή συνταξιούχων του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του Δημοσίου, όπου συζητήθηκαν τα νέα μέτρα του ασφαλιστικού συστήματος και πώς επηρεάζονται οι κύριες και επικουρικές τους συντάξεις.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Πάλμος, Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος δήλωσε πως πρέπει οι κινητοποιήσεις να εντατικοποιηθούν, οι συνταξιούχοι να σηκωθούν από τους καναπέδες και ενωμένοι όλοι μαζί να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, ενάντια στα βάρβαρα νέα μέτρα που έρχονται.
 

Όπως σημείωσε, η οργάνωση των συνταξιούχων έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια, κάτι που φαίνεται από τα μεγάλα πανελλαδικά συλλαλητήρια που έχουν γίνει στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, αλλά και περιφερειακά. Για αυτό άλλωστε και από τις 1 έως τις 20 Μαρτίου θα γίνουν συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, αντί των περιφερειακών που γίνονταν μέχρι τώρα, ένα σημαντικό βήμα κατά τον ίδιο, για να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις όποιες αδυναμίες, ώστε να γραφτούν στα σωματεία. «Έχει εμπειρία το συνταξιοδοτικό κίνημα, αγωνίζεται και παλεύει. Θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση και πάλι» παρατήρησε ο κ. Πάλμος.
 
Οι συνταξιούχοι ζητούν να αναστραφούν οι περικοπές που έχουν επιβάλλει τα μνημόνια όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να αναστραφούν τα νέα μέτρα που φαίνεται να έρχονται μέσα από τη δεύτερη αξιολόγηση, όπως η μείωση του αφορολόγητου, αλλά και η εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, όπου οι συνταξιούχοι θα δουν μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις τους.
 
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μειωθούν τα εισοδήματα όλων των συνταξιούχων» σημείωσε, ζητώντας από τους συνταξιούχους να μην πιστεύουν ότι δεν θα τους επηρεάσουν οι περικοπές, για αυτό θεωρεί πως θα πρέπει όλοι, ανεξάρτητα από τις δυνάμεις τους και την ηλικία τους να οργανωθούν στο σωματείο των Συνταξιούχων, ενισχύοντας τις δυνάμεις τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.