Παλης ξεκινημα η Εργατικη Πρωτομαγια

Πορεία για τον εορτασμό της Εργατικής πρωτομαγιάς από το ΠΑΜΕ Ροδόπης - Με μηνύματα κατά της νέας λαίλαπας που θα πλήξει την εργατική τάξη

Κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά, υπενθυμίζοντας το επίκαιρο όσο ποτέ μήνυμα της εξέγερσης των εργατών του Σικάγο που πριν από 130 χρόνια ξεσηκώθηκαν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, πραγματοποίησε στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής το ΠΑΜΕ Ροδόπης, σε μια περίοδο που, όπως τονίζει, η εργατική τάξη βρίσκεται αντιμέτωπη με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, που εξαπολύει ωμή επίθεση στις εργατικές κατακτήσεις, όπως είναι οι ΣΣΕ, ο σταθερός χρόνος εργασίας, το ίδιο το 8ωρο, τα εργασιακά δικαιώματα.
 
Μέλη και φίλοι του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, από όπου πραγματοποίησαν πορεία που κατέληξε στο Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης, όπου κατέθεσαν στεφάνι.
 
«Σήμερα τιμάμε την Πρωτομαγιά, τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, απεργούμε, όχι όπως η κυβέρνηση επέλεξε να γιορταστεί σαν αργία η συγκεκριμένη μέρα» σημείωσε η κ. Αμαλία Κασαπαντωνίου, Γραμματέας του ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και μέλος της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ,  σημειώνοντας πως ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την ψήφιση του νόμου-λαιμητόμου, όπως τον χαρακτήρισε το εργατικό κίνημα, στη Βουλή.
 
Το ΠΑΜΕ θεωρεί, σημείωσε η κ. Κασαπαντωνίου, πως «ασχέτως της κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα το ψηφίσει ο αγώνας θα συνεχιστεί και το ασφαλιστικό θα ανατραπεί στην πράξη από τους ίδιους τους εργαζόμενους», καλώντας παράλληλα σε συμμετοχή όλα τα λαϊκά στρώματα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.