Παιδικος σταθμος τα απογευματα

Την απογευματινή λειτουργία παιδικού σταθμού στην Καβάλα ανακοίνωσαν τον προηγούμενο μήνα ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Άννα Σπανδώνη.

Πρόκειται για υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής που σκέφτεται την επέκταση του μέτρου, ακόμα και τα βράδια. Είναι η πρώτη φορά που θα λειτουργήσει παιδικός σταθμός κατά τις απογευματινές ώρες στην πόλη της Καβάλας, διευκολύνοντας ειδικά τις εργαζόμενες μητέρες και ιδιαίτερα σε όσες απ’ αυτές εργάζονται τα απογεύματα και δεν έχουν κάποιον δικό τους για να κρατήσει τα παιδιά ηλικίας μέχρι 6 ετών.

Ο πρώτος παιδικός σταθμός, στον οποίο θα λειτουργήσει απογευματινό τμήμα είναι ο σταθμός της οδού Παλαιολόγου, πρώην ΠΙΚΠΑ, δίπλα στην Μητρόπολη. Στον σταθμό θα λειτουργήσουν δύο τμήματα των 25 παιδιών, από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ, και θα μπορούν να πηγαίνουν παιδιά από όλη την πόλη, ακόμη και παιδιά που το πρωί πηγαίνουν σε άλλους παιδικούς σταθμούς.

Το απογευματινό τμήμα του παιδικού σταθμού για τις ανάγκες των παιδιών των εργαζόμενων γυναικών της Καβάλας. Στόχος είναι το ωράριο λειτουργίας να επεκταθεί ακόμη περισσότερο, όπως προβλεπόταν στο πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας, για να καλυφθούν οι ανάγκες των νέων ζευγαριών που έχουν μικρά παιδιά αλλά δεν έχουν δικούς τους ανθρώπους για να τα προσέχουν τα βράδια. Εξετάζεται μάλιστα η δυνατότητα να λειτουργήσει κάποιος παιδικός σταθμός και τις νυχτερινές ώρες για να μπορούν να έχουν οι γονείς δυνατότητα για συμμετοχή στην κοινωνική ζωή της πόλης, για να μπορούν να βγουν ένα βράδυ έξω δηλαδή.

Ελάχιστο είναι το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, όπως μετέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Καβάλας Άννα Σπανδώνη. Αλλά αυτό δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την εξυπηρέτηση εργαζόμενων πολιτών της Καβάλας. «Δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, αλλά αυτό δεν θα μας σταματήσει. Θα προβούμε σε λειτουργία του απογευματινού παιδικού σταθμού. Ελπίζω στη συνέχεια θα γίνει περισσότερο γνωστό στις οικογένειες που έχουν ανάγκη φύλαξης των παιδιών κατά τις απογευματινές ώρες. Πιστεύω ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει να καθιερωθεί γιατί υπάρχουν ανάγκες». Επομένως, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στον παιδικό σταθμό της οδού Παλαιολόγου. «Για όσα παιδιά πηγαίνουν και το πρωί σε κάποιο δημοτικό παιδικό σταθμό αρκεί μόνο μια αίτηση».

Μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του απογευματινού παιδικού σταθμού, μόλις λυθεί το θέμα του προσωπικού, σύμφωνα με την κ. Σπανδώνη. Το απογευματινό τμήμα θα στελεχώσει καινούριο προσωπικό από το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης του δήμου Καβάλας. «Ο απογευματινός παιδικός σταθμός θα αρχίσει να λειτουργεί μόλις προσλάβουμε το προσωπικό της μερικής απασχόλησης. Ελπίζω αυτό να γίνει μέχρι το τέλος του μήνα. Σε πρώτη φάση χρειαζόμαστε τρία άτομα, 2 βοηθούς βρεφονηπιοκόμων και 1 καθαρίστρια».

Στα παιδιά εκτός από την απασχόληση που θα έχουν θα προσφέρεται φαγητό, ενώ το κόστος για την εγγραφή του παιδιού στο απογευματινό τμήμα θα είναι 50 ευρώ τον μήνα.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.