Παιδικη παχυσαρκια και οι συνεπειες της

Σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου 2010, στις 19:00, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης διοργανώνουν ομιλία με καλεσμένη την διατροφολόγο κ. Γιούλη Τουρνανέλη και θέμα: «Παιδική παχυσαρκία και οι συνέπειές της».

 

«Είναι γνωστό, ότι η διατροφή έχει μεγάλη σημασία για την υγεία και την σωστή ανάπτυξη μας, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία, όπου οι απαιτήσεις είναι αυξημένες. Ο Ιπποκράτης είχε επισημάνει ότι είναι απαραίτητο ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, το οποίο να συνδυάζεται με σωματική άσκηση και με προσεκτικό τρόπο ζωής, για την επίτευξη άριστης και υγιούς ανάπτυξης του ανθρώπινου οργανισμού.

 

Σήμερα, η παχυσαρκία αποτελεί παγκόσμια επιδημία και οι αυξανόμενες τάσεις της είναι φανερές στις χώρες του δυτικού πολιτισμού. Ο συνεχώς αυξανόμενος ρυθμός της παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη και την Αμερική προκαλεί πλέον έντονες ανησυχίες», τονίζει η Μαριάννα Σταυρουλάκη.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.