Παιδικα Χωρια SOS: Μεσα σε τρια χρονια 200 παιδια εχουν αποκατασταθει σε οικογενειακο περιβαλλον

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού - «Κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε μια οικογένεια»

Με αφορμή την επέτειο στις 20 Νοεμβρίου της υπογραφής της Διεθνούς σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού από 193 κράτη παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, τα Παιδικά Χωριά SOS γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, με κύριο μήνυμα «Κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε μια οικογένεια».

Στην Ελλάδα λειτουργούν περισσότερα από 80 κλειστά ιδρύματα, χωρίς κανένα έλεγχο ή παιδαγωγικά κριτήρια ποιοτικής φροντίδας με δραματικές συνέπειες για χιλιάδες ευάλωτα παιδιά.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αυτά τα παιδιά μας έχουν ανάγκη. Η πανδημία επιδεινώνει ολοένα και περισσότερο τις συνθήκες αυτές καθώς αυξάνονται παγκοσμίως οι περιπτώσεις κακοποίησης στις οικογένειες και περισσότερα παιδιά αναμένονται να καταλήξουν σε Ιδρύματα που αδυνατούν να τα φροντίσουν.

Παρά τις δύσκολες αυτές συνθήκες, μέσα στα τελευταία 3 χρόνια, τα Παιδικά Χωριά SOS έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν σε οικογενειακό περιβάλλον συνολικά 200 παιδιά.

Πιστοί στο όραμά τους, τα Παιδικά Χωριά SOS συνεχίζουν να στηρίζουν κάθε παιδί σε ίδρυμα για να βρεθεί σύντομα σε μια οικογένεια που το αγαπά, το σέβεται και το προστατεύει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.