«Παγκοσμιος πρωταθλητης» το ελαιολαδο Σητειας

Το πρώτο βραβείο κέρδισε η παμψηφεί το «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΣΗΤΕΙΑ» της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας στο διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου τον περασμένο Μάιο στη Μαδρίτη.

Στο διαγωνισμό υπήρχαν πολυάριθμές συμμετοχές από την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Τυνησία και τη Γαλλία, ενώ η Ελλάδα συμμετείχε με ένα μόνο δείγμα, αυτό τελικά που κέρδισε και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ελαιολάδων με φρουτώδη γεύση. Η βαθμολόγηση των δειγμάτων έγινε με τη μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας από διεθνή ομάδα δοκιμαστών.

Η απονομή του βραβείου έγινε από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, Fausto Luchetti σε πανηγυρική εκδήλωση στο Aix –en – Provence της Γαλλίας, στις 13 Ιουνίου. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Σητείας Μανόλης Βακόντιος, παραλαμβάνοντας το βραβείο, τόνισε: «Η παγκόσμια διάκριση στον πιο επίσημο διαγωνισμό ποιότητας μα κάνει υπερήφανους γιατί αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών των ελαιοκαλλιεργητών που επένδυσαν στην ποιότητα αλλά και των ανθρώπων της ΕΑΣ Σητείας, και μας χαροποιεί γιατί αναδεικνύεται η παραγωγική δυναμικότητα αλλά και η προοπτική του ελληνικού ελαιολάδου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.