Παγκοσμιο ρεκορ ο Μιχαλεντζακης στα 200μ. πεταλουδα

Σειρά μεταλλίων και για τον Δημήτρη Καρυπίδη

Ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο πρόσθεσε στην μεγάλη συλλογή του ο χρυσός παραολυμπιονίκης του Ρίο και αθλητής του Α.Σ. «Ηρόδικος» Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, στο Διεθνές Μίτινγκ IDM SWIMMING BERLIN 2017, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα και παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μ. πεταλούδας κατηγορίας S9.
 
Την δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κάλυψε την απόσταση σε 2 λεπτά 09.68 και κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος με 2:10.25 από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, κατακτώντας φυσικά και το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος.
 
Νωρίτερα, την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης ο «χρυσός» παραολυμπιονίκης είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και στα 100μ. πεταλούδα στην κατηγορία του S9, (1: 00.73) αλλά και την 3η θέση στη γενική κατάταξη και το χάλκινο μετάλλιο με την παρά πολύ καλή επίδοση 59″76.
 
Αντίστοιχα με ένα χρυσό, τέσσερα ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο, με ένα Πανελλήνιο και τρία ατομικά ρεκόρ στην κατηγορία S1 επέστρεψε από την διοργάνωση και ο επίσης παραολυμπιονίκης του Ρίο και αθλητής του Ηρόδικου Δημήτρης Καρυπίδης.
 
Η αρχή έγινε την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης όπου ο στα 200μ. ύπτιο τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία του (S1) και 34ος στο σύνολο, ενώ λίγο αργότερα αγωνίστηκε στα 200 μ. ελεύθερο, ενώ το Σάββατο, πραγματοποίησε μία καταπληκτική εμφάνιση με ένα χρυσό στα 400μ. ελεύθερο που συνοδεύτηκε με Πανελλήνιο ρεκόρ κατηγορίας S1 με επίδοση 14:21.53 και 1 ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S1 με επίδοση 1:27.20 που είναι και νέο ατομικό ρεκόρ.
 
Οι δύο αθλητές συνεχίζουν την προετοιμασία τους και δίνουν εκ νέου ραντεβού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μέξικο Σίτι (30/9-6/10), όπου θα συμμετάσχουν περισσότεροι  από 700 αθλητές από 48 χώρες.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.