Π.Α.Σ. ΡΗΣΣΟΣ: Η ακαδημια στιβου της πολης μας με ετος ιδρυσης το 1997

Διονύσης Αργυρόπουλος «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πρώτα να γυμνάζεται το κάθε παιδί και παράλληλα να ευχαριστιέται αυτό που κάνει»

Άλλη μια χρονιά ξεκίνησε για την ακαδημία στίβου «Ρήσσος» Κομοτηνής με σκοπό πρώτα να γυμνάσει μικρούς και μεγάλους και να αναδείξει νέους πρωταθλητές στον του κλασικού αθλητισμού.
 
Ο υπεύθυνος του «Ρήσσου» γυμναστής κ. Διονύσης Αργυρόπουλος μίλησε στον ΠτΘ για την παρουσία της ακαδημίας την χρονιά που πέρασε, για τους στόχους της νέας χρονιάς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
 
ΠτΘ: Με την έλευση του νέου χρόνου η ακαδημία σας κλείνει 20 χρόνια δραστηριοποίησης και προσφοράς στον αθλητισμό της Ροδόπης…
Δ.Α.:
Ναι, ο «Ρήσσος» ιδρύθηκε το 1997 με μία παύση 4 χρόνων μέχρι να τον αναλάβουμε ο Κώστας Μαρτινίδης και εγώ. Στην ουσία η παρουσία μας στον σύλλογο ως προπονητές είναι τα 4 τελευταία χρόνια.
 
Αυτά τα 4 χρόνια υπάρχει μια σταδιακή άνοδος όσο αφορά και την προσέλευση των παιδιών αλλά και στην αξιολόγηση των συλλόγων στον ΣΕΓΑΣ.
 
Υπάρχει εμπιστοσύνη και ικανοποίηση από τους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στο σύλλογο, αναγνωρίζουν ότι κάνουμε μεγάλη προσπάθεια στο να γυμνάσουμε τα παιδιά σε μικρές ηλικίες στις οποίες στοχεύουμε περισσότερο έτσι ώστε να έχουν ένα αθλητικό μέλλον χωρίς μεγάλα αθλητικά προβλήματα.
 
Σαφώς και στόχος μας είναι να έχουμε αθλητισμό στην πόλη και σιγά σιγά αργότερα να αρχίσουμε να κοιτάμε και το θέμα του πρωταθλητισμού που προς το παρόν δεν είναι στις βλέψεις μας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πρώτα να γυμνάζεται το κάθε παιδί και παράλληλα να ευχαριστιέται αυτό που κάνει. 

«Σε ό,τι αφορά τον στίβο υπάρχει μια “έκρηξη” τα τελευταία χρόνια» 

ΠτΘ: Γενικά υπάρχει ενδιαφέρον των μικρών παιδιών για τον στίβο σε σχέση με τα ομαδικά αθλήματα;
Δ.Α.:
Το θετικό είναι ότι γενικά όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να αθλούνται είτε με στίβο είτε με μπάσκετ, ποδόσφαιρο ή βόλεϊ.
 
Σε ό,τι αφορά τον στίβο υπάρχει μια «έκρηξη» τα τελευταία χρόνια, έρχονται πάρα πολλά παιδιά και πολύ περισσότερο ενδιαφέρονται οι γονείς έτσι ώστε να τους δώσουν το έναυσμα και να έρθουν να γνωρίσουν τον στίβο από κοντά.
 
Βέβαια σε αυτό, προσπαθούμε και εμείς να κάνουμε πράξεις όπως διάφορες δραστηριότητες και events. 

«Στο άθλημα του επί κόντώ μόνο ο «Ρήσσος» ειδικεύεται στο νομό Ροδόπης» 

ΠτΘ: Μια που το έφερε η κουβέντα, σχεδιάζετε κάποια δραστηριότητα μέχρι το τέλος της χρονιάς;
Δ.Α.:
Ναι, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου έχουμε μια εκδήλωση στο Πανθρακικό στάδιο Κομοτηνής στις 9:30 το πρωί όπου θα είμαστε εκεί να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα Kids Athletics που περιέχει διάφορες δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά μέσα από το σύλλογο και γενικά μέσα από τον στίβο. Θα παρουσιαστούν αθλήματα σε παιγνιώδη μορφή για το άθλημα των εμποδίων, του ύψους, της σφαίρας και του επί κοντώ, ένα αγώνισμα στο οποίο μόνο ο «Ρήσσος» ειδικεύεται στο νομό Ροδόπης.
 
ΠτΘ: Η περσινή χρονιά πώς κύλισε για τον «Ρήσσο» από πλευράς προσέλευσης παιδιών αλλά και διακρίσεων σε αγώνες.
Δ.Α.:
Όπως ανέφερα και παραπάνω η παρουσία του «Ρήσσο» τα τελευταία χρόνια έχει ανοδική πορεία. Ο σύλλογος αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 60 αθλητές όλων των ηλικιών.
 
Αγωνιστικά πέρσι είχαμε πολύ καλή εμφάνιση και στα διασυλλογικά πρωταθλήματα αλλά και στα πανελλήνια πρωταθλήματα που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ. Μάλιστα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από το πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων/πανκορασίδων Α. Έξι παιδιά από τον σύλλογο κατέβηκαν σε αυτό το πρωτάθλημα για να δουν την εκδήλωση και τον ανταγωνισμό που υπάρχει σε αυτές τις ηλικίες.
 
Τα παιδιά του συλλόγου μας αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες καθώς μιλάμε για ηλικίες της πρώτης γυμνασίου και στο πρωτάθλημα που παρακολούθησαν οι ηλικίες ήταν μεγαλύτερες της πρώτης, δευτέρας και τρίτης γυμνασίου. Υπήρχε έντονο ενδιαφέρον τι θα συναντήσουν, και κατάλαβαν ότι για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει η προπόνηση να γίνει εντατικότερη. Για αυτό και από φέτος οι προπονήσεις θα είναι 4 με 5 την εβδομάδα. Τα παιδιά κατάλαβαν πως για να πετύχουν τους στόχους τους και να μπορέσουν να έχουν μια καλή παρουσία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα πρέπει να κάνουν μερικές παραχωρήσεις παραπάνω.

«Αν όχι φέτος, του χρόνου ευελπιστούμε να είμαστε μέσα στην οκτάδα με κάποιους αθλητές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα» 

ΠτΘ: Πώς βλέπετε την χρονιά που μόλις ξεκίνησε για τον «Ρήσσο»;
Δ.Α.:
Το ξεκίνημα φέτος ήταν πολύ ενθαρρυντικό, η ανταπόκριση του κόσμου πολύ μεγάλη. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ξεκινήσαμε με τη παρουσία μας να είναι εντονότερη στο Πανθρακικό στάδιο. Τη φετινή χρονιά ο «Ρήσσος» αισιοδοξεί να πάει ακόμη καλύτερα στις μικρές ηλικίες και στα τμήματα που αρχίζουν από τη πρώτη δημοτικού μέχρι την τρίτη δημοτικού, τα super mini group του συλλόγου συνεχίζουν, τα mini group, τετάρτη και πέμπτη δημοτικού, και πάμε στα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου από την έκτη δημοτικού και πρώτη γυμνασίου όπου στο στίβο τους ονομάζουμε παμπαίδες παγκορασίδες Β. Αμέσως μετά είναι οι παμπαίδες, παγκορασίδες Α που είναι δευτέρα και τρίτη γυμνασίου και όσο ανεβαίνουμε έχουμε group στις κατηγορίες παίδων – κορασίδων, εφήβων – νεανίδων, νέων και φτάνουμε μέχρι τις ηλικίες και group των ανδρών-γυναικών.
 
Αν όχι φέτος του χρόνου ευελπιστούμε να είμαστε μέσα στην οκτάδα με κάποιους αθλητές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Βέβαια όσο μεγαλώνουν τα παιδιά έχουν περισσότερες απαιτήσεις ξέρουν τι θέλουν, γνωρίζουν ότι στο λύκειο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Εκεί πρέπει να αλλάξει η προπόνηση και γίνει άλλος σχεδιασμός. Προς το παρόν κάθε μέρα προπόνηση η οποία ξεκινάει στις 16:00. 

«Νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά τους γονείς που μας βοηθούν πάρα πολύ» 

ΠτΘ: Η προσφορά της ακαδημίας στον τοπικό αθλητισμό είναι σημαντική. Έχετε κάποια βοήθεια από τη πολιτεία;
Δ.Α.:
Αυτό είναι ένα καυτό ερώτημα το οποίο ταλανίζει ειδικά τον χώρο του στίβου χρόνια. Όλοι θα θέλαμε να είχαμε κάποιον να μας βοηθήσει αλλά υπάρχουν τόσες δυσκολίες που αντιλαμβάνονται οι πάντες. Πάμε να χτυπήσουμε μια πόρτα και βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση δυστυχώς να γυρνάμε με άδεια χέρια.
 
Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα, καθημερινά καταβάλουμε προσπάθειες και μάλιστα νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά τους γονείς που μας βοηθούν πάρα πολύ. Οτιδήποτε θελήσουμε η ανταπόκρισή τους είναι άμεση.

«Τα παιδιά που έρχονται και γυμνάζουμε στην ακαδημία είναι από πρώτη δημοτικού μέχρι άτομα μεγάλης ηλικίας και όχι απαραίτητα για να κάνουν στίβο» 

ΠτΘ: Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά έχουν ξεκινήσει;
Δ.Α.:
Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει εδώ και 15 μέρες περίπου. Για όσους γονείς ενδιαφέρονται είμαστε καθημερινά στο Πανθρακικό στάδιο, εγώ προσωπικά από τις 4:00 το απόγευμα μέχρι και τις 8:30 το βράδυ που τελειώνουν τα τμήματα με τις προπονήσεις σε όλες τις ηλικίες.
 
Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6945101804. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν και να ρωτήσουν οτιδήποτε αφορά τον στίβο, γενικά τις ηλικίες, τα προγράμματα, τις ημέρες που γίνονται οι προπονήσεις.
 
Ενημερωτικά τα παιδιά που έρχονται και γυμνάζουμε στην ακαδημία είναι από πρώτη δημοτικού μέχρι άτομα μεγάλης ηλικίας και όχι απαραίτητα για να κάνουν στίβο, έχουμε άτομα που γυμνάζονται για τις στρατιωτικές σχολές, τη γυμναστική ακαδημία αλλά και άτομα που απλά θέλουν να γυμναστούν και να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής και σε αυτό το κομμάτι ο «Ρήσσος» έχει τη λύση.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.