Οξεια κριτικη στην κυβερνηση

Απολογισμό της δράσης του κατά την διετή θητεία του στη Βουλή έκανε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης την Παρασκευή 15 Φλεβάρη σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας.

Ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου ο κ. Στυλιανίδης άσκησε οξεία κριτική στο ΠΑΣΟΚ στους τομείς που αφορούν την οικονομία, παιδεία, έργα υποδομών, υγεία, αναφέρθηκε στους λόγους που θα κερδίσει η Ν.Δ. τις επόμενες εκλογές, που παρουσίασε την διετή δράση του στη Βουλή με 117 ερωτήσεις 16 επερωτήσεις, 19 εισηγήσεις καθώς και τις σχέσεις που αναπτύσσει ως αναπληρωτής τομεάρχης εξωτερικών της Ν.Δ.

Στον οικονομικό τομέα ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι η περιοχή μας έχει πέσει θύμα φορολογικών επιθέσεων παρ’ όλο που είναι πρώτη σε εντιμότητα καταβολής Φ.Π.Α., επιθέσεων που στόχο έχουν να δώσουν βοήθεια σε παρεμβαίνοντες κρατικούς λειτουργούς που ζητούν αμοιβή για να μην παραπέμψουν τον επιχειρηματία σε φορολογικό δικαστήριο.

«Εμείς προτείνουμε μια υγιή συμμαχία των δυνάμεων της αγοράς, των δημιουργικών δυνάμεων που το μέλλον τους δεν το βλέπουν συνδυασμένο με την κρατική επιχορήγηση, των δυνάμεων των νοικοκυραίων που είτε σε επίπεδο ΜΜΕ, είτε σε επίπεδο μεγάλων επενδύσεων έχουν τη δυνατότητα να παράγουν πλούτο και να βοηθήσουν την οικονομία του τόπου μας και της χώρας μας. Εμείς θέλουμε ένα μικρό και ευέλικτο κράτος που θα τηρεί τους κανόνες και θα δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για όλους. Εμείς ζητούμε να υπάρξουν κανόνες, αξιολόγηση, αξιοκρατία. Όλα αυτά κτίζονται μέσα από την παιδεία. Αλλά ποια παιδεία; Η παιδεία της χαμηλής ποιότητος, όπου η διδακτέα ύλη είναι ξεπερασμένη εδώ και μία 20ετία ή μήπως εκείνη η παιδεία που πληρώνεται κάθε χρόνο για τα παιδιά σας στέλνοντάς τα στο φροντιστήριο για να μάθουν και να πάνε μετά στο σχολείο να πουν το μάθημά τους;» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι η εξαγωγή πτυχιούχων ανέργων και η παντελής έλλειψη επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία υπερασπίζοντας τη θέση της Ν.Δ. για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και κατηγορώντας το ΔΙΚΑΤΣΑ ως την περισσότερο διεφθαρμένη υπηρεσία της Αθήνας.

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη υποδομών, στην καθυστέρηση των μεγάλων έργων, στη μεγάλη ανεργία των νέων και στη διάψευση υποσχέσεων που δίνονται εδώ και 20 χρόνια και δεν γίνονται πραγματικότητα.

Ο βουλευτής κατήγγειλε την εικόνα της δημόσιας διοίκησης χαρακτηρίζοντας την απαράδεκτα τραγική και τόνισε ότι θα είναι η αιτία που το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις εκλογές. «Η γραφειοκρατία έχει άμεση επίπτωση και στην ταχύτητα και στην ποιότητα της εξυπηρέτησης. Η πολυνομία μας έχει πνίξει. Κανείς δεν μπορεί να υποταχθεί στην αρχή ότι άγνοια νόμου δεν συγχωρείται. Και η νομοθεσία δεν είναι κωδικοποιημένη, οι υπάλληλοι δεν είναι εκπαιδευμένοι να τη διαβάζουν, οι νόμοι είναι ασύντακτοι και ασαφείς και μηχανοργάνωση δεν υπάρχει. Υπάρχει διαφθορά και διαπλοκή».

Κατά τον κ. Στυλιανίδη όραμα της Ν.Δ. είναι η επανίδρυση του κράτους, κωδικοποίηση της νομοθεσίας, δημιουργία του θεσμού one stopper shop, μοριοδότηση των υπαλλήλων.

Τέλος αναφέρθηκε στο θέμα της υγείας όπου έχει δημιουργηθεί όπως είπε μια κατάσταση η οποία δεν γίνεται πλέον ανεκτή από αυτούς που βρίσκουν «περίθαλψη».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.