Οξεια κριτικη απο τη Φ. Καζακου για τις χριστουγεννιατικες εκδηλωσεις του Δημου

«Εύχομαι οι πολίτες για τελευταία φορά να ζουν την γκρίζα πραγματικότητα της πόλης»

Για μία όχι και τόσο «μαγευτική» εικόνα της Κομοτηνής κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων κάνει λόγο η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής κ. Φελίνα Καζάκου σε γραπτή της δήλωση, ασκώντας κριτική στη διοίκηση.
 
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη δήλωση ικανοποίησης της Δημοτικής Αρχής  για την λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου» σημειώνει αρχικά η κ. Καζάκου για να υπογραμμίσει ότι «οι αρνητικές εντυπώσεις, τα παράπονα των Κομοτηναίων καθώς επίσης και η επισκεψιμότητα στην πόλη, που αποτελούν δείκτη αξιολόγησης αυτού, κρίνουν το αποτέλεσμα άκρως απογοητευτικό».
 

«Την ίδια άποψη μετέφεραν προ λίγο ημερών και οι εκπρόσωποι φορέων της αγοράς  αλλά κυρίως οι χιλιάδες πολίτες και οικογένειες  που για ακόμη μια φορά αναγκάστηκαν να κάνουν γιορτές σε ένα αδιάφορο περιβάλλον που κάθε άλλο παρά εορταστικό θα το χαρακτήριζε κανείς» τονίζει η ίδια προς επίρρωση του ισχυρισμού της για να εκφράσει τη θέση πως «η δημοτική αρχή  παρά τα χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν για τον στολισμό της πόλης και τη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου όχι μόνο δε κατάφερε να δημιουργήσει ένα πόλο έλξη επισκεπτών αλλά απογοήτευσε και τους πολίτες δημιουργώντας αρχικά την προσδοκία κάτι νέου».
 

Αποτέλεσμα αυτής της απογοήτευσης κατά την κ. Καζάκου, είναι η «φυγή» πολλών Κομοτηναίων σε γειτονικές πόλεις, αντί της εισροής επισκεπτών που θα έπρεπε να είναι η στόχευση. «Για ακόμη μια χρονιά εκατοντάδες γονείς αναγκάστηκαν να μεταβούν σε γειτονικές πόλεις προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγες ώρες διασκέδασης για τα παιδιά τους» αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως «όχι μόνο λοιπόν δε, είχαμε εισροές στην τοπική αγορά αλλά παρατηρήθηκαν και εκροές που δημιούργησαν έντονο πρόβλημα στην λειτουργία αυτής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι «άνθρωποι» της αγοράς προσπαθούσαν να αντιστρέψουν το κλίμα, με ιδιωτικές πρωτοβουλίες και συγκέντρωσαν χρήματα για να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε πεζοδρόμους όπως η Ερμού και η Μ.Μ. Βασιλείου».
 
Παράλληλα η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς… η πόλη» εκφράζει την άποψη πως «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της,  η Διοίκηση του Δήμου, αφού αδυνατεί, όφειλε να συνεργαστεί με τους θεσμικούς φορείς της αγοράς, που ανταποκρίνονται σε κάθε πρόσκληση,  προκειμένου να πραγματοποιηθούν  εορταστικές δράσεις».
 

Η ίδια παραδέχεται ότι «ως Δημοτική Παράταξη στηρίξαμε την πρωτοβουλία δημιουργίας του Θεματικού Πάρκου» αντιτείνοντας όμως πως «εκ του αποτελέσματος η Δημοτική Αρχή κρίνεται ότι αποφασίζει και πράττει επιπόλαια δράσεις της τελευταίας στιγμής, χωρίς ταυτότητα και οργάνωση, γεγονός που καταγράφεται στα αρνητικά της».
 
«Οφείλουν όμως να απολογηθούν στους πολίτες,στους οικογενειάρχες, στους νέους, στους εμπόρους, στους επιχειρηματίες και στις δεκάδες κοινωνικές ομάδες,  που εύχομαι για τελευταία φορά να ζουν την γκρίζα πραγματικότητα της πόλης.  Γιατί είναι βέβαιο ότι αξίζουμε καλύτερα…» καταλήγει στη γραπτή της δήλωση η κ. Καζάκου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.