Ουτε για βομβα!

Κομοτηνή: Η πρωτεύουσα της Θράκης

Κομοτηνή: Η έδρα της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Κομοτηνή: Η πόλη που δέχεται στην αγκαλιά της χιλιάδες φοιτητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, κάθε νέο έτος.

Μα καλά τόση αδιαφορία δεν την καταλαβαίνω! Είναι κατάσταση πόλης αυτή; Θεωρούνται δρόμοι τα φρεσκοανοιγμένα χαντάκια που καραδοκούν, σε ανύποπτο χρόνο απροσεξίας, να καταπιούν οδηγό και αυτοκίνητο; Θεωρούνται δρόμοι τα ξεχαρβαλωμένα πλακόστρωτα και οι ξεκοιλιασμένοι δρόμοι; Θεωρούνται οδικό δίκτυο πόλης οι χιλιομπαλωμένοι δρόμοι μας; Δεν αναφέρω καθόλου τη σήμανση γιατί δεν ξέρω από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω.

Παραπονούμαστε για τον εκνευρισμό και το χάος της κυκλοφορίας που κυριαρχεί! Μα είναι παράλογο! Δεκάδες συνεργεία όλη μέρα παλεύουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Άλλοι ανοίγουν χαντάκι, άλλοι σκάβουν δρόμους, άλλοι ξηλώνουν πεζοδρόμια, άλλοι κλείνουν αυτά που οι προηγούμενοι άνοιξαν και άλλοι κυνηγούν αυτούς που τα κλείνουν και τα ξανανοίγουν. Μα καταντά γελοίο. Γιατί ένας δρόμος να ανοιχτεί και να κλειστεί 5 φορές; Μου θυμίζει ασθενή σε χειρουργείο. Μπες- βγες. Και το αστείο είναι ότι η εγχείρηση πάντα πετυχαίνει! Ο ασθενής όμως;

Πρέπει επιτέλους κάποιος να φιλοτιμηθεί και να προσπαθήσει να σταματήσει αυτό το κακό. Δεν αρκεί να κάνουμε την πόλη μας τσιμεντούπολη, μια μικρή Αθήνα, για να λέμε ότι μπήκαμε στη νέα χιλιετία. Δεν φτάνει η ανοικοδόμηση κύριοι. Χρειάζεται και άλλα στοιχεία, ένα σύνολο σπιτιών και πολυκατοικιών για να ονομάζεται πόλη!

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, σε προχθεσινή συζήτηση με αφορμή τα γεγονότα των ημερών, αναφέρθηκε: «… στην Κομοτηνή δεν πρέπει να φοβόμαστε καθόλου, γιατί αυτή η πόλη ούτε για βόμβα δεν είναι, ούτε για βόμβα!!!».

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Βουκουβάλας Άνθιμος,

εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.