Ουρες στην Κομοτηνη για το Ρωσικο Προξενειο

Για ακόμη μια χρονιά το προξενείο «μεταφέρθηκε» στην Κομοτηνή για να διευθετήσει υποθέσεις κατοίκων της περιοχής - Παρών και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Alexander Shcherbakov

Ουρές σχηματίστηκαν για ακόμη μια φορά έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου «Γιώργος Παυλίδης», την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, πρώτη ημέρα του διημέρου που κάθε χρόνο το Ρωσικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης «μετεγκαθίσταται» στην Κομοτηνή, για να διευθετήσει υποθέσεις κατοίκων της περιοχής που δυσκολεύονται να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη. 

Έτσι στην αίθουσα συνεδριάσεων μεταφέρθηκε εξοπλισμός και στελέχη του προξενείου, σε μια κίνηση που γίνεται για πάνω από δέκα χρόνια, στις πρωτεύουσες των ΠΕ Δράμας, Ροδόπης και Έβρου, όπου υπάρχει μεγάλη παρουσία Ρώσων πολιτών και ρωσόφωνων ομογενών, κατόχων ρωσικών διαβατηρίων.
 

Κατά την παρουσία του δυναμικού του Προξενείου στην Κομοτηνή εξυπηρετούνται κατά βάση οι κάτοικοι με ρώσικη υπηκοότητα από τη Ροδόπη και την Ξάνθη, που υπολογίζονται σε περίπου 5.000, και οι ουρές είναι ένα αναπόφευκτο φαινόμενο.
 
Η παρουσία του Προξενείου έχει σαν στόχο κυρίως τους ηλικιωμένους, όσους έχουν προβλήματα υγείας ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μετακινηθούν στη Θεσσαλονίκη, όμως της ευκαιρίας δράττονται και άνθρωποι που δεν εμπίπτουν στις ειδικές αυτές κατηγορίες, εξ ου και οι ουρές.
 
Μάλιστα την Τετάρτη είχαμε και μια λιποθυμία έξω από την αίθουσα, που ευτυχώς δεν ήταν τίποτα σοβαρότερο από μια ξαφνική αδιαθεσία. 

Στόχος να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι θα προσέλθουν 

Το φαινόμενο αυτό διέκρινε και ο ίδιος ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Alexander Shcherbakov, ο οποίος τόνισε πάντως πως πρόθεση του Προξενείου είναι να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι θα προσέλθουν, εφόσον αυτό καταστεί πρακτικά εφικτό.
 
Το προξενείο, σημείωσε, είναι υπεύθυνο για όλη την Βόρεια Ελλάδα, μια μεγάλη περιοχή που έχει και περιοχές που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν εύκολα από την δομή στη Θεσσαλονίκη. 

«Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που ζούσαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση και έχουν ακόμα Ρωσική υπηκοότητα και διαβατήρια, για αυτό και για να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη ερχόμαστε μια φορά το χρόνο στην περιοχή για να τους εξυπηρετήσουμε» σημείωσε.
 
Το προσωπικό του Προξενείου ξεκίνησε από τη Δράμα, στις 2-3 Φεβρουαρίου, εξυπηρετώντας και την ΠΕ Καβάλας, συνεχίζει εδώ για να εξυπηρετήσει την Ροδόπη και την Ξάνθη, ενώ στις 16-17 Φεβρουαρίου θα βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη.
 
Όπως σημείωσε ο Πρόξενος πολλοί από τους ενδιαφερόμενους επιθυμούν να ανανεώσουν ή να βγάλουν καινούρια διαβατήρια, όμως και άλλοι έχουν προβλήματα όσο αφορά κληρονομικά θέματα και άλλα ζητήματα που αφορούν το Ρωσικό κράτος, και προσπαθούν να λύσουν μέσω του Προξενείου. Κάποιοι, σημείωσε, μπορεί να μην είναι ικανοποιημένοι από την μεγάλη αναμονή, όμως προσπαθούν να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις υπηρεσίες τους και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
Να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Shcherbakov ανέλαβε μόλις πριν από τρείς μήνες τη θέση του γενικού Προξένου στη Θεσσαλονίκη, και έτσι η παρουσία του στην Κομοτηνή θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πραγματοποιήσει συναντήσεις γνωριμίας τόσο με τον Δήμαρχο Κομοτηνής όσο και με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.