«Ουρες» κανουν στα κομμωτηρια οι Δανοι μετα την καραντινα

Κομμωτές κάνουν λόγο για κατάρρευση του συστήματος κρατήσεων τους

Οι Δανοί πλέον μπορούν να κόψουν και να βάψουν τα μαλλιά τους σε κομμωτήρια για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα, καθώς η σκανδιναβική χώρα προχώρησε σε μερική χαλάρωση μέτρων για τον κορωνοϊό.

«Έχουμε τρελή δουλειά. Εννοώ ότι δεν έχουμε διαθέσιμο ραντεβού για τις επόμενες δύο εβδομάδες» λέει στο BBC ο Phil Olander, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στο κέντρο της Κοπεγχάγης.

Η άρση των μέτρων που ανακοινώθηκε την Παρασκευή πυροδότησε μπαράζ αιτημάτων για ραντεβού. Μάλιστα, ο Olander δήλωσε ότι το σύστημα κρατήσεών του κατέρρευσε.

Ένας άλλος κομμωτής λέει πως πλέον δεν έχει χρόνο για άλλα ραντεβού τις επόμενες τρεις εβδομάδες και πως θα εργαστούν με υπερωρίες προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση.

Άλλες επιχειρήσεις, όπως κέντρα τατουάζ, αισθητικοί, οδοντίατροι και οπτικοί μπορούν πλέον να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, ενώ επιτρέπονται επίσης τα μαθήματα οδήγησης. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν.

Αυτές είναι οι εξής:

  • «Πρέπει να καθαρίζουμε σχολαστικά μετά από κάθε πελάτη.
  • Απολυμαίνουμε όλο τον πάγκο, τα εργαλεία, τα πάντα, από το πόμολο της πόρτας έως το μηχάνημα με τις πιστωτικές κάρτες. Είναι πολύ δουλειά» λέει ο Phil Olander.
  • Επίσης, ο χώρος αναμονής έχει αναδιαταχθεί καταλλήλως με γνώμονα την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου.

Πηγή: in.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.