Ουρες για τη διανομη δωρεαν φρουτων

Ροδάκινα, βανίλιες και σταφύλια έλαβαν οι δικαιούχοι του Δήμου Κομοτηνής μέσω του προγράμματος της δωρεάν διανομής οπωροκηπευτικών προϊόντων

Ουρές δημιουργήθηκαν έξω από το Πολυλειτουργικό Κέντρο το πρωί της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα διανομής φρούτων από το δήμο Κομοτηνής στο πλαίσιο του προγράμματος της δωρεάν διανομής οπωροκηπευτικών προϊόντων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης (Αλληλεγγύης) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD) περίμεναν υπομονετικά έξω από το χώρο όπου από νωρίς είχαν μεταφερθεί 50 τόνοι ροδάκινων, 22 τόνοι βανίλιες και 17 τόνοι σταφύλια, που μοιράστηκαν στους δικαιούχους για να τα πάνε στις οικογένειές τους.
 
 

Προτεραιότητα η κοινωνική πολιτική

 
Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, ο κόσμος δέχεται αυτά τα φρούτα με ευχαρίστηση, μιας και δυστυχώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.
«Ο Δήμος Κομοτηνής και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης έχει βάλει σε προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική και θα είμαστε παρόντες σε όλες τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας»
 
Άλλωστε ο Δήμος Κομοτηνής ως επικεφαλής εταίρος στηρίξει και τους υπόλοιπους Δήμους της Ροδόπης, που ξεκινούν από σήμερα τη διανομή των φρούτων.
Η παρέμβαση βέβαια του Δήμου Κομοτηνής δεν σταματά με τα φρούτα, μιας και ο κ. Σωτηρακόπουλος θα συνάψει ακόμα μια συμφωνία για τη δωρεάν διάθεση χυμών προς τους 16.500 πολίτες της Ροδόπης που είναι δικαιούχοι.
 
«Θέλω να εφιστήσω την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας ότι δικαιούχοι είναι αυτοί  πραγματικά που το έχουν ανάγκη, έχουν μπει εισοδηματικά κριτήρια και ο Δήμος Κομοτηνής έχει πάρει όλες τις βεβαιώσεις και είναι πραγματικά άποροι αυτοί που λαμβάνουν αυτά τα φρούτα» επεσήμανε κλείνοντας ο κ. Σωτηρακόπουλος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.