«Ουρανια … το δικαννο» απο την θεατρικη ομαδα της Πολιτιστικης Κινησης στην Κομοτηνη

Χρίστος Γρόζος «Υπάρχουν σκάρτοι και τίμιοι άνθρωποι ανεξαρτήτως εποχής»

Τετραήμερο παραστάσεων από τις 24 μέχρι και τις 27 Μαΐου για την θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Κίνησης στην Κομοτηνή με μία μεταφορά της κλασικής ελληνικής ταινίας «Ο Θόδωρος και το δίκαννο»,  μεταφορά που ονομάστηκε «Ουρανία το δίκαννο».

Ο σκηνοθέτης, κ. Χρίστος Γρόζος μετέφερε στο παρόν ρόλους που είχαν παίξει «μεγαθήρια ηθοποιών». Κάτι τέτοιο ήταν ένα μεγάλο «στοίχημα» για τον ίδιο, όπως εκμυστηρεύθηκε λίγο πριν την τελευταία παράσταση , την οποία παρακολούθησαν – μεταξύ άλλων – ο Βουλευτής Ροδόπης, κ. Μουσταφά Μουσταφά, με την σύζυγό του, κ. Ελβάν και οι σκηνοθέτιδες, κ.κ. Χρύσα Ιωαννίδου και Μυρσίνη Λαντζουράκη.

«Μη θέλοντας αυτοί οι ρόλοι έχουν ταυτιστεί με τους ηθοποιούς που τους πρωτόπαιξαν, γιατί ας μην ξεχνάμε πως είχαν γραφτεί επάνω τους», είπε για να εξηγήσει τι προσδοκούσε από το τελικό αποτέλεσμα τονίζοντας πως «για να μην υπάρξει σύγκριση μαζί τους δεν προσπαθήσαμε να τους μιμηθούμε, αλλά κάνοντας ασκήσεις κατά την προετοιμασία της παράστασης προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ‘θεατρική ψυχή’, βγάζοντας ο καθένας την δική του αλήθεια για τον ρόλο του».

Η υπόθεση του έργου  αφορά τον αυστηρό πατέρα, Θόδωρο ο οποίος κρατά περιορισμένη την κόρη του για να μην βρεθεί μπλεγμένη σε σχέση. Μπορεί στις μέρες μας να φαίνεται κάπως ξεπερασμένη, περνά ωστόσο στον θεατή πολλά και διαχρονικά μηνύματα, εξήγησε ο σκηνοθέτης που υιοθέτησε μία ατάκα, αντλημένη μέσα από το ίδιο το κείμενο «Υπάρχουν σκάρτοι και τίμιοι άνθρωποι ανεξαρτήτως εποχής. Οι σκάρτοι θα φερθούν σκάρτα και οι τίμιοι τίμια». Η ανατροφοδότηση από το κοινό ήταν τόσο θετική που το άγχος και οι αμφιβολίες του «εξατμίστηκαν», ενώ ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μία ακόμα παράσταση για την νέα χρονιά.

Οι συντελεστές της παράστασης

Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος 
Σκηνοθεσία: Χρίστος Γρόζος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλίας Κοτσαρίδης
Έπαιξαν με σειρά εμφάνισης: Κεβόρκ Μελκονιάν, Ζωή Χαρίτου-Τύλιου, Ηλίας Θεμελίδης, Ελισσάβετ Κυρεζόγλου, Αναστασία Μποζατζίδου, Άγγελος Μαστραγγελής, Κλειώ Χρισοχοΐδου, Θανάσης Χαριτόπουλος, Λίτσα Κυριαζίδου, Ιωάννης Φελεσάκης, Ρούλα Δουνάκη, Ηλίας Κοτσαρίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.