Ουδεν νεοτερο για την Εκθεση Ανατολικη Μακεδονια Θρακη

Αναμένονται επαφές μεταξύ ΕΒΕΡ, ΠΑΜΘ και ΔΕΘ HELEXPO για το μέλλον της έκθεσης

Κανένα νέο δεν υπάρχει για την διεξαγωγή της 26ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνη Γραβάνη.
 
Το μέλλον της έκθεσης, σημείωσε πρόκειται να συζητηθεί τόσο με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο όσο και με τη ΔΕΘ-HELEXPO, ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος για την διεξαγωγή της.
 
Να σημειώσουμε πάντως πως με τον συνήθη χρόνο διεξαγωγής της, το Μάιο, να έχει περάσει, χαμένος στον κυκεώνα των εκλογών, η μόνη πιθανότητα να πραγματοποιηθεί τη φετινή χρονιά η Έκθεση είναι το φθινόπωρο, κάτι το οποίο έχει προηγούμενο, ενέχει όμως τις δικές του δυσκολίες.
 
Να υπενθυμίσουμε πως εδώ για πάνω από δύο δεκαετίες η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», που ξεκίνησε ως Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Θράκη», αποτελεί το κύριο οικονομικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής, καθώς και έναν αξιόπιστο μοχλό ανάπτυξης, αλλά και δημιουργίας διαύλων επικοινωνίας με τις γειτονικές χώρες.
 
Η έκθεση άλλωστε ήταν η πρώτη αυτού του είδους και της εμβέλειας που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, παρόλο που με τον καιρό και οι γειτονικές πόλεις και περιοχές μπήκαν στο «παιχνίδι» των εκθέσεων.
 
Βέβαια στα χρόνια της κρίσης η δυναμική της έκθεσης είχε πλήγματα, με αλλαγές τόσο στις ημερομηνίες διεξαγωγής αλλά και «χαμένες» χρονιές, παρόλο που είχε ακόμα την αίγλη να προσελκύει πρωθυπουργούς κατά τη διεξαγωγή της (τον Γιώργο Παπανδρέου το 2010, στην περίφημη επίσκεψή του όταν είχε ανακοινώσει το σχέδιο σωτηρίας για την ΕΝΚΛΩ και τον κ. Αλέξη Τσίπρα το 2016).
 
Πέρυσι η έκθεση είχε ως επίκεντρο τα εξωστρεφή και καινοτόμα αγροδιατροφικά προϊόντα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στοχεύοντας στην ανάδειξη της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων της περιφέρειας, στη σύσφιξη των σχέσεων με τις όμορες χώρες, στην προβολή και τόνωση του τουριστικού προϊόντος της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, και δεδηλωμένη πρόθεση των διοργανωτών της ήταν να συνεχίσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Όμως φέτος ο Μάιος πέρασε χωρίς νέα, και περιμένουμε, με τον κυκεώνα των εκλογικών αναμετρήσεων να βρίσκεται πίσω μας, να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για αυτή την ιστορική Έκθεση της περιοχής μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.