Ουδεν νεοτερο απο το μετωπο των παραλιων

Όλα έχουν μπει στον πάγο λόγω του κορωνοϊού

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Κομοτηνής για το άνοιγμα, όποτε αυτό συμβεί

 
Πολυσύχναστη χαρακτήρισε, με πρόσφατη απόφασή του, την παραλία Αρωγής το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει και φέτος ναυαγοσωστική κάλυψη, όπως επίσης και στην παραλία του Φαναρίου καθώς και στο Κάμπινγκ.
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για την παραλία μήκους χιλίων διακοσίων μέτρων στην Αρωγή, την παρακείμενη  παραλία 1.100 μέτρων του Φαναρίου, και την παραλία 400 μέτρων μπροστά από το κάμπινγκ.
 
Βέβαια οι αποφάσεις των επιτροπών που επικυρώθηκαν από το Λιμεναρχείο, λήφθηκαν τον Φεβρουάριο, πριν την επιδημία του Κορωνοϊού, κάτι που σημαίνει πως παραμένει άγνωστο πότε θα υπάρξουν πολίτες, πόσο μάλλον θα γίνουν πολυσύχναστες, φέτος οι παραλίες.
 

Έτοιμος ο Δήμος, άγνωστο το πότε

 
Η μία εκ των πολυσύχναστων παραλιών, αυτή της Αρωγής, συνήθως παραχωρείται στο Δήμο Κομοτηνής, όπως όλες οι παραλίες της χώρας που υπόκεινται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών (η παραλία Φαναρίου και το Κάμπινγκ ανήκουν στην ΕΤΑΔ, που ακολουθεί διαφορετικές διαδικασίες).
 
Όμως φέτος, λόγω του κορωνοϊού, δεν έχει κινηθεί ακόμα η διαδικασία παραχώρησης, που τα προηγούμενα χρόνια συνήθως ολοκληρωνόταν στις αρχές της άνοιξης, με αποτέλεσμα και ο Δήμος Κομοτηνής να μην έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε παρέμβαση, μην γνωρίζοντας και πώς θα λειτουργήσουν.
 
Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, ο Δήμος Κομοτηνής έχει ήδη φροντίσει τόσο για την ναυαγοσωστική κάλυψη, όσο και για εργολαβίες που  αφορούν την προετοιμασία των παραλιών, όπως για παράδειγμα ο καθαρισμός τους μετά τον χειμώνα, η τοποθέτηση χημικών τουαλετών, ακόμα και η προμήθεια ομπρελών για τα σημεία όπου δεν δραστηριοποιούνται μπαράκια.
 
Μην γνωρίζοντας όμως πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση και πως θα προχωρήσει το άνοιγμα των παραλιών, παραμένει σε ετοιμότητα, ώστε όταν και αν δοθεί το πράσινο φως, να προχωρήσει στις παρεμβάσεις.
 
Το ίδιο ισχύει και για υποδομές όπως το seatrak, που εξυπηρετεί ΑμεΑ και άτομα με κινητικές δυσκολίες, το οποίο βρίσκεται σε αποθηκευτικό χώρο και θα τοποθετηθεί με το άνοιγμα των παραλιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.