Οταν ολα δεν ειναι οπως τα λενε

Παρεμβατικότητα εφ’ όλης της ύλης σημειώνεται από φορείς της μειονότητας τον τελευταίο καιρό.

Στις περισσότερες εκφράσεις τους, οι παρεμβάσεις που γίνονται από τους «επισήμους» εκφραστές της είναι στο γνωστό, για χρόνια, ύφος του «ότι τίποτα δεν έχει γίνει, τώρα είναι η στιγμή να γίνουν όλα.»

Μας εντυπώθηκε έτσι στο νου η συνάντηση των φορέων του προγράμματος Φραγκουδάκη με το Σύλλογο Επιστημόνων της Μειονότητας, όπου ο επιτηδευμένος θυμός αδυνατούσε να δεχθεί οποιαδήποτε θετική επίπτωση του προγράμματος.

Ακόμη κι αυτή της άμβλυνσης των ρατσιστικών απωθημένων κι από τις δυο πλευρές των διδασκόντων, για να σημειώσουμε μια ελαχίστη από τις θετικές επιπτώσεις του προγράμματος.

Για να μη μιλήσουμε για την εξάλειψη του εθνοκεντρισμού στα εγχειρίδια που έχουν τώρα στα χέρια τους οι μουσουλμάνοι μαθητές κι άλλα πολλά σοβαρότατα.

Στο πλαίσιο αυτό των συζητήσεων, ως επισημάνσεις ουσίας είναι δυνατόν να εκληφθούν και δύο ακόμα αιτήματα που έπεσαν στο τραπέζι όπως η ανωτατοποίηση και η κατάργηση της ΕΠΑΘ όπως την ξέραμε μέχρι τώρα – αλήθεια το ΠΑΣΟΚ αφού το είχε υποσχεθεί, γιατί όταν κυβερνούσε δεν το ‘κανε; – και η παρέμβαση των δασκάλων της ΕΠΑΘ για μείωση του χρόνου των διπλών διακοπών των μαθητών της μειονότητας, εξαιτίας του εορτασμού όλων των θρησκευτικών γιορτών και των δύο κυρίαρχων πληθυσμιακών, της περιοχής, ομάδων.

Καταλήγοντας, μάλλον, συμφωνούμε με τη δήλωση του φέροντα το όνομα Σαμή σε έρευνα του «Βήματος» μέσα από την οποία προκύπτει ότι πέρα από το πιγκ –πογκ του παιγνίου των πολιτικών, ευτυχώς που και στη Θράκη είμαστε πάνω απ’ όλα άνθρωποι, μ’ όλα τα σουσούμια και τις ανάγκες του ανθρώπου για μόρφωση, για παιδεία, για δημοκρατία και ελευθερία.

Τα λοιπά, κι όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ως σοβαρά, – όπως και η μετεξέλιξη του θέματος στην περίπτωση εκλογής των επιτροπών διαχείρισης της βακουφικής περιουσίας – δείχνουν ότι είναι σαφέστατα παίγνιο του προεκλογικού παιχνιδιού των δύο μεγάλων κομμάτων, ήτοι της Ν.Δ. σήμερα και χθες του ΠΑΣΟΚ.

Η Αχτένιστη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.