Οταν οι ηλικιωμενοι δημιουργουν

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και η παρουσίαση των κατασκευών του γραφείου εργοθεραπείας του ΚΑΠΗ, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στα πλαίσια του εορτασμού της 20 ετούς λειτουργίας του.

«Το επίπεδο της κοινωνιοοικονομικής ευημερίας προσδιορίζεται από το δίκτυο της κοινωνικής παρέμβασης. Το ΚΑΠΗ έχει μια αξιοζήλευτη δραστηριότητα και παρουσία. Θεωρώ ότι ο Δήμος Κομοτηνής και ο δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής αποτελεί πρωτοπορία. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι τελειωμένοι, είναι πολύ ενεργοί και σ΄ αυτή τη συγκυρία όπου διακυβεύονται όλες οι αξίες, νομίζω ότι μπορούν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στο να επαναεισάγουν αυτές τις αξίες στη κοινωνική μας ζωή», τόνισε ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης.

Για λόγους υγείας, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, ενώ τον αντιπροσώπευσε ο αντιπρόεδρος Ιωαννίδης Δημήτριος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι στο ΚΑΠΗ περνούν ευχάριστα και δημιουργικά.

Όπως τόνισε και ο δήμαρχος Κομοτηνής κος Τάσος Βαβατσικλής, ο δήμος από το 1983 συνεχώς είναι στο πλευρό των ηλικιωμένων. «20 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς προς τους ηλικιωμένους, μια μεγάλη γκάμα από εκδηλώσεις κοινωνικές, οικονομικές, πολιτιστικές. Τιμάμε σήμερα την τρίτη ηλικία συμπληρώνοντας 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Ηλικιωμένων και πιστεύοντας πάντα ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έδωσαν ακόμα αυτά που θα μπορούσαν να δώσουν. Μέσα από το χώρο αυτό, συλλογικά θα προσφέρουν ακόμη περισσότερα».

Ο κ. Βαβατσικλής, έκανε ειδική αναφορά στο όνομα του αείμνηστου Ανδρέα Λεντάκη, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ: «Σήμερα τιμήσαμε ειδικότερα και τον εμπνευστή του θεσμού , τον αείμνηστο δήμαρχο Ανδρέα Λεντάκη. Πρώτος αυτός, από το 1979 είχε εφαρμόσει το θεσμό, αλλά και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποίησε ένα τέτοιο θεσμό μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς. Το ΠΑΣΟΚ είναι η κυβέρνηση που ακολούθησε το θέμα των ηλικιωμένων και γενικότερα το κοινωνικό πρόσωπο το οποίο επαγγέλονταν πριν από το 1981 έγινε στην πρώτη οκταετία πράξη.

Τιμήσαμε όμως και τους ανθρώπους εκείνους που ενέσκυψαν στο πρόβλημα των ηλικιωμένων, τον αείμνηστο δήμαρχο Χαράλαμπο Κατσιμίγα, τον εν ζωή ακόμη δήμαρχο Ανδρέα Στογιαννίδη και τον αείμνηστο Γιώργο Παπαδριέλλη, με των οποίων τη συνεχή παρουσία τους κατόρθωσε το ΚΑΠΗ να αποκτήσει στέγη και από μια απλή συνάντηση ηλικιωμένων ανθρώπων να γίνει το κτίριο αυτό μια κυψέλη ζωής, να αποκτήσει διάφορα τμήματα εθελοντικά, να στελεχωθεί το προσωπικό του από επιστήμονες.

Πιστεύουμε ότι επόμενη διετία, πραγματικά η κίνηση αυτή, η προσπάθεια αυτή, ο αγώνας αυτός θα επιτευχθεί προς τα άνω».

Τέλος, η επί 17 χρόνια κοινωνική λειτουργός του ΚΑΠΗ κ. Τζούλια Τσάτσικου, τόνισε το ομαδικό πνεύμα και τις συλλογικές προσπάθειες που κυριάρχησαν στις προετοιμασίες της έκθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκε πολύς κόσμος, αλλά και τοπικοί φορείς και παράγοντες.

Η γυναικεία χορωδία του ΚΑΠΗ χάρισε ωραίες στιγμές στους παρευρισκόμενους και στο τέλος της εκδήλωσης επιδόθηκε τιμητικό δώρο στο δήμαρχο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.