Οταν οι αθλητες και οι ομαδες γινονται προτυπα και βοηθουν τους τετραποδους φιλους

Έμπρακτα παραδείγματα από ομάδες και ανθρώπους του Αθλητισμού, που δείχνουν το φιλοζωικό τους πρόσωπο

Η φιλοζωία αποτελεί έναν τρόπο ανάδειξης του πολιτισμού κάθε λαού. Έχουν γραφεί πολλά σοφά γνωμικά, τα οποία κυκλοφορούν συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά δεν είναι αρκετά για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο.
 
Για αυτό όμως φροντίζουν κάποιες ενέργειες συλλόγων, όχι απαραίτητα φιλοζωικών, που φροντίζουν να δείχνουν το κοινωνικό τους και φιλοζωικό πρόσωπο.  Για παράδειγμα, είδαμε 3 ποδοσφαιρικές ομάδες να στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την υιοθεσία αδέσποτων σκύλων. Σίγουρα, όταν μία προσπάθεια γίνεται οργανωμένα, προβάλλεται και επικοινωνείται σωστά τότε μπορεί να φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Συμμετοχή του Παναιτωλικού σε φιλοζωικό Bazaar 

Οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού στήριξαν το έργο της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου και έδωσαν το “παρών” στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργάνωσε στην Παλαιά Δημοτική Αγορά (Πλατεία Δημάδη). Συγκεκριμένα την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου ο Χόρχε Ντίας και ο Νίκολα Μανά και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου ο Νίκος Γιαννακόπουλος, ο Νίκος Μαρινάκης και ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, ήταν εκεί για να στείλουν με τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους το μήνυμα: «Όλοι μαζί μπορούμε για τα αδεσποτάκια». 

Για μία “Ατρόμητη” υιοθεσία 

Παίζοντας πολύ έξυπνα με τον όνομα της ομάδας, η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Superleague, ο Ατρόμητος, έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο. Συγκεκριμένα, οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής των Περιστεριωτών πόζαραν με 9 υπέροχα κουταβάκια, παροτρύνοντας τον κόσμο της ομάδα και όχι μόνο για να σώσει μια αδέσποτη ψυχή από το δρόμο.
 
Με σύνθημα «Για μια Ατρόμητη υιοθεσία» η ομάδα του Ατρομήτου αγκάλιασε για μια μέρα τα 9 μικρά σκυλάκια που βρέθηκαν παρατημένα στο Περιστέρι και φροντίζονται από ομάδα εθελοντών που ψάχνουν για υπεύθυνες υιοθεσίες.
 
«Η φροντίδα των μικρών τετράποδων φίλων μας είναι ευθύνη όλων και γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους του ενδιαφερόμενου να δουν από κοντά τα αξιαγάπητα μικρά κουταβάκια και να πάρουν τη μεγάλη απόφαση για φροντίδα και μέριμνα με μια υιοθεσία» αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση οι άνθρωποι του Ατρομήτου. 

Εμβολίασαν και φρόντισαν τα σκυλάκια που γεννήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αστέρα Τρίπολης 

Ο Αστέρας Τρίπολης, εκτός από μια υγιής ομάδα σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί πρότυπο και στο θέμα της επικοινωνιακής προβολής των ενεργειών της! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί πως  στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας είχαν γεννηθεί πέντε σκυλάκια, τα οποία οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα από τις πρώτες ημέρες άρχισαν να φροντίζουν, προσφέροντάς τους σωστές συνθήκες διαβίωσης και σίτισης.
 
Επιπλέον, με δική τους πρωτοβουλία τα εμβολίασαν και έθεσαν σαν επόμενο στόχο  να τα βρουν σπίτι! Για τον λόγο αυτό οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα φωτογραφήθηκαν μαζί τους και έδωσαν μεγάλη προβολή στο θέμα! 

H Φιλοζωΐα στη Ροδόπη 

Δεν είναι λίγα όμως και τα παραδείγματα φιλοζωΐας στην Ροδόπη, καθώς κυρίως μεμονωμένα άνθρωποι του αθλητισμού έδειξαν το φιλοζωικό τους πρόσωπο και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση!
 
Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι ο Μάκης Μπαξεβανίδης, ο οποίος  βοηθά με τροφή και εμβόλια αδέσποτα σκυλάκια, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση ενός φίλου του στο Facebook , ο οποίος τον ευχαρίστησε δημόσια για αυτήν την προσφορά του.
 
Ο Νεοκλής Λεμονίδης, μία εμβληματική φυσιογνωμία για το μπάσκετ της Κομοτηνής και τον ΓΑΣ Κομοτηνή, υιοθέτησε πρόσφατα ένα αδέσποτο σκυλί, τον Ziggy, ο οποίος τον ακολούθησε μίαμιση ώρα με πολύ ζέστη στο Βουνό.
 
Τέλος, ο Κώστας Δαλακούρας, αθλητής της ΑΕ Κομοτηνής, υιοθέτησε μαζί με την σύντροφο του ένα πανέμορφο σκυλί με κινητικό πρόβλημα, την Τέντυ και μάλιστα σε βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα της Κομοτηνής, ο Αλεξανδρουπολίτης ακραίος αποκάλυψε την αγάπη που έχει για το τετράποδο μέλος της οικογένειας του.
 
Είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους του αθλητισμού να στέλνουν τόσο όμορφα μηνύματα και να δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους προς τα ζώα. Άλλωστε, όπως είπε και ο Μαχάτμα Γκάντι, «το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται από το πώς φέρεται στα ζώα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.