Ως το τελος 2001 η μελετη επεκτασης του Αεροδρομιου Αλεξανδρουπολης

Μέχρι το τέλος του 2001 θα παραδοθεί η οριστική μελέτη για το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, που εκπονεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και προβλέπει την επέκτασή του κατά τεσσεράμισι χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Με την ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης, η συνολική έκταση του αεροσταθμού θα ανέλθει σε επτά χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, έκταση ικανή να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός σύγχρονου αεροδρομίου.

Η μελέτη προβλέπει την κατασκευή ενός σύγχρονου και μοντέρνου κτηρίου, η αρχιτεκτονική του οποίου θα ενσωματώνει τον υφιστάμενο αεροσταθμό και θα εξυπηρετεί τις προοπτικές και τις ανάγκες της επόμενη 20ετίας.

«Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 5 δισεκατομμύρια δραχμές και οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες μέσω του 5ετούς προγράμματος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας» δήλωσε στην Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας, ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας κ. Σουλαδάκης. Ο κ. Σουλαδάκης ανέφερε επίσης πως το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2002. Οι εκτιμήσεις της Πολιτικής Αεροπορίας είναι πως τα επόμενα χρόνια αναμένεται να υπέρτριπλασιαστεί η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου «Δημόκριτος» και να αγγίξει τις επτακόσιες πενήντα χιλιάδες επιβάτες, σε ετήσια βάση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.