Ορκωμοσια για 104 νεοσυλλεκτους στην Κομοτηνη

Μέλη του Ελληνικού Στρατού έγιναν νέοι φαντάροι, παρουσία φίλων και συγγενών τους - Η ορκωμοσία 104 νεοσύλλεκτων της 2018 Δ΄ ΕΣΣΟ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 27 Ιουλίου στην Κομοτηνή, στο στρατόπεδο «Ηλιοπούλου»

Στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας, επίσημοι αλλά και φίλοι και συγγενείς συγκεντρώθηκαν στο χώρο του στρατοπέδου για να καμαρώσουν τους νέους φαντάρους, που αφού έδωσαν τον νενομισμένο όρκο, πραγματοποιήσαν παρέλαση.

 

Διαφυλάττοντας το υπέρτατο αγαθό 

Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή, τονίστηκε πως η ημέρα αυτή αποτελεί σταθμό στη ζωή τους, μιας και το έθνος τους ανέθεσε την ύψιστη αποστολή, να διαφυλάξουν το υπέρτατο αγαθό, την ελευθερία, μια δύσκολη αλλά ωραία αποστολή, η εκπλήρωση της οποίας προϋποθέτει υπευθυνότητα, γενναιότητα και λεβεντιά.

Άλλωστε απαρτίζουν την ασπίδα και το δόρυ του έθνους, συνεχίζει η διαταγή, μια ασπίδα ατσάλινη και εύθραυστη επάνω στην οποία θα συντριβεί κάθε εχθρική επιβουλή, που θα στραφεί κατά της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.

Σήμερα, με τις ραγδαίες εξελίξεις, τις κοσμογονικές αλλαγές που συντελούνται, αλλά και την αναβίωση των εθνικισμών στην περιοχή μας, καθίσταται περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για επαγρύπνηση, εγρήγορση και εθνική θωράκιση, σημειώνεται, ενώ ζητούνταν να φυλάξουν ζωντανά τα λόγια του όρκου που έδωσαν, τα οποία θα πρέπει να αποτελούν και τον σταθερό οδηγό τους.

Τονίζεται δε πως δεν θα πρέπει να ξεχνούν ποτέ το χρέος τους τόσο απέναντι σε αυτούς που έφυγαν, αλλά και απέναντι σε αυτούς που θα έρθουν.

 

Ομαλή ένταξη στη στρατιωτική ζωή 

Στους νεοσύλλεκτους απευθύνθηκε και ο διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, ως εκπρόσωπος του ΓΕΣ, που μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αρχηγού προς όλους τους παρισταμένους.

Μετέφερε επίσης τη διαβεβαίωση του αρχηγού προς τους γονείς ότι κύριο μέλημα της στρατιωτικής ηγεσίας είναι η υγεία, η ασφάλεια των στρατευμένων και η ομαλή ένταξή τους στη στρατιωτική ζωή.

Στη συνέχεια ανέγνωσε το χαιρετισμό του Αρχηγού ΓΕΣ, στον οποίο τονίζεται πως ο όρκος των νεοσύλλεκτων αποτελεί την κορυφαία υπόσχεση προς την πατρίδα, για την τήρηση των νόμων και τη μέχρι εσχάτων υπεράσπισή της.

Και αυτό γιατί ο όρκος δεν αποτελεί μόνο ηθική δέσμευση προς την πατρίδα, αλλά και αόρατο δεσμό με όσους υπερασπίστηκαν τις αξίες του ελληνισμού κατά την ιστορική πορεία του.

Η αντιμετώπιση της διττής πρόκλησης για τη διατήρηση της αποτρεπτικής αμυντικής ισχύος της χώρας, και της διαμόρφωσης του στρατού του μέλλοντος, τονίζει στο μήνυμα του ο αρχηγός ΓΕΣ, συνοψίζεται στο μήνυμα «υπερασπιζόμαστε το παρόν διαμορφώνουμε το μέλλον» ενώ ο ΕΣ δεν βρίσκεται σε κρίση, μιας και το προσωπικό τους διατηρεί την αισιοδοξία, το υψηλό ηθικό του και κυρίως διακατέχεται από το πνεύμα του νικητή, αποτελώντας το σημαντικότερο οπλικό σύστημα και το σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος του Ελληνικού στρατού.

Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι νεοσύλλεκτοι στο λιγοστό χρόνο θητείας τους, αφορούν πρωτίστως την προσαρμογή τους στο στρατιωτικό τρόπο ζωής, για αυτό και τους ζητήθηκε να φανούν δυνατοί σε ότι δυσκολία προκύψει στη διάρκεια της θητείας τους, και να συμβάλλουν ενεργά στην αντιμετώπισή της με πάθος καρτερία υπομονή και περηφάνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.