Ορκωμοσια Εθελοντριων Αδελφων

Η τελετή ορκωμοσίας και απονομής πτυχίων 25 Εθελοντριών Αδελφών του Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Στην τελετή απονομής πτυχίων των τάξεων 1998-1999 και 2000-2001 παραβρέθηκε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Αθ. Κυρκούδης, ως εκπρόσωπος του Νομάρχη Ροδόπης κ. Σταυρόπουλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Μανανάς, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηναίων κ. Παπαδριέλλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Θ. Τσάκωνας και Χατζηκωνσταντίνου, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνός, ως πρόεδρος του Περιφερειακού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, η Γενική Επιθεωρήτρια του Σώματος Αδελφών και Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αφροδίτη Πορτοκαλάκη και από το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ευαγγελία Μπουρδουνικόλα.

«Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που έχουν την σφραγίδα του παντοτινού, υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που δεν πεθαίνουν ποτέ. Τέτοιες ευχόμαστε να είναι οι στιγμές της σημερινής σας υπόσχεσης. Ότι θα τηρείται τις υψηλές ανθρωπιστικές αρχές του Ερυθρού Σταυρού» ευχήθηκε στις εθελόντριες αδελφές η κ. Αφροδίτη Πορτοκαλάκη μιλώντας για την πίστη στα ιδανικά και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι νοσηλεύτριες στον συνάνθρωπό τους.

Ακολούθως η Ε. Μπουρδονικόλα μετέφεροντας χαιρετισμούς του προέδρου και της γ.γ. του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έκανε μια επιγραμματική αναδρομή του Ερυθρού Σταυρού αρχίζοντας από το 1859 με τον Ε. Ντινάν. «Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Ερυθρός Σταυρός χαίρει μιας παγκόσμιας ακτινοβολίας και εκτίμησης σε όλη την ανθρωπότητα» τόνισε η κ. Μπουρδονικόλα ευχόμενη στις εθελόντριες αδελφές να είναι άξιοι συνεχιστές του παγκόσμιου ερυθροσταυρικού κινήματος, που διαθέτει περισσότερα από 117εκ. μέλη – εθελοντές.

Ακολούθησε η απονομή πτυχίων από τους επίσημους προσκεκλημένους στις 25 εθελόντριες αδελφές.

Ν.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.