Ορκωμοσια 374 αστυφυλακων

Τελετή ονομασίας – απονομής πτυχίων σε 374 αστυφύλακες, εκ των οποίων οι 265 άνδρες και οι 109 γυναίκες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Στην δοξολογία χοροστάτησε ο Πρωτοσύγγελος Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κωνστάντιος.

Ως τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή ονομασίας παρέστη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Τσιατούρας. Παρόντες ήταν οι βουλευτές Ροδόπης κ. Πεταλωτής και κ. Χατζηοσμάν, ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Αιγείρου κ. Λίτσος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος κ. Μωυσής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Νικολόπουλος, ο διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης ταξίαρχος κ. Αργυριάδης, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, ταξίαρχος κ. Καραγκιοζίδης, ο Α.Δ.Φ. Κομοτηνής κ Μαργαριτούδης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Ρούφος, ο αντιπρύτανης του Δημοκριτείου κ. Τοκμακίδης, ο Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή, αντιδήμαρχοι Κομοτηνής, νομαρχιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι δικαστικών αρχών, λοιποί φορείς της περιοχής, διδακτικό προσωπικό και συγγενείς των νέων αστυφυλάκων.

Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής μας ο ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Τσιατούρας, ανέφερε ότι φέτος πανελληνίως αποφοίτησαν 1407 νέοι αστυφύλακες, οι οποίοι κυρίως θα επανδρώσουν υπηρεσίες της Αθήνας, λιγότερο της Θεσσαλονίκης, πολύ λιγότερο της επαρχίας. «Είναι νέοι αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν την πρακτική τους εκπαίδευση το εξάμηνο που πέρασε και θα καλύψουν κενά σε διάφορες υπηρεσίες. Μέσα από όλους αυτούς φέτος για πρώτη φορά θα επιλέξουμε ένα αριθμό που θα εκτελεί πεζή περιπολία κυρίως στο κέντρο της Αθήνας».

Ακολούθως ο κ. Τσιατούρας αναφέρθηκε στις τροποποιήσεις που ισχύουν για φέτος στο εκπαιδευτικό σύστημα και τα οποία αφορούν στην πρακτική εκπαίδευση για ένα και πλέον χρόνο των νέων αστυφυλάκων που αποφοιτούν από τη σχολή «κυρίως σε τμήματα κεντρικά της Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου θα παρακολουθείται η πρακτική τους άσκηση από αξιωματικούς, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα των ίδιων αλλά και το προσφερόμενο από αυτούς έργο.

Η δεύτερη τροποποίηση αφορά στην εκπαίδευση, σε συνεννόηση με τον ελληνικό στρατό για τέσσερις εβδομάδες στη Θήβα και στον Αυλώνα, όπου η εκπαίδευση είναι πιο οργανωμένη και πιο ομαδοποιημένη, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους εκπαίδευσης, ανάπτυξης φυσικών δεξιοτήτων, ώστε να αποκτήσουν κάποιες άλλες ικανότητες που αφορούν στην ατομική τους προστασία αλλά και για την καλύτερη κάλυψη των πολιτών».


Κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής ο διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αθανάσιος Σύρρος απηύθυνε συμβουλές και παραινέσεις στους νέους αστυφύλακες τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Να συμπεριφέρεστε σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της χώρας μας, άψογα, με ευγένεια και καλοσύνη, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις, επηρεασμούς ή εύνοια, για να αισθάνονται όλοι ότι δεν υπάρχουν ευνοούμενοι και διωκόμενοι. Να δείχνεται ιδιαίτερη κατανόηση και συμπαράσταση κυρίως στα παιδιά και στους νέους συνανθρώπους μας που αποτελούν το μέλλον και την χρυσή ελπίδα του Έθνους μας».

Μετά το χαιρετισμό του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας απένειμε τα πτυχία στους νέους αστυφύλακες.

Ουζγκιούρ Μεμέτ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.