Ορκωμοσια 15 νεων αστυφυλακων

Σήμερα το πρωί σε μία μικρή τελετή στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης ορκίστηκαν 15 νέοι αστυφύλακες που πέρασαν στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων με Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Ροδόπης κ. Μπραντζουκάκης
, αναφερόμενος στην ορκωμοσία των νέων αστυφυλάκων, σημείωσε το εξής: «Στη Σχολή Αστυφυλάκων, εισάγεται η καινούρια εκπαιδευτική σειρά του 2001-2003, η οποία θα κληθεί να ασχοληθεί αύριο με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η προτροπή μου προς αυτά τα παιδιά είναι να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση με πάθος ούτως ώστε να βγουν όσο το δυνατόν πιο τέλειοι αστυνομικοί γιατί οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν θα είναι πάρα πολύ μεγάλες».

Όσον αφορά το θεσμό της εκπαίδευσης σε σχέση με άλλες χρονιές, ο κ. Μπρατζουκάκης δήλωσε ότι «η αλλαγή στην εκπαίδευση γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι η αστυνομία είναι σε θέση πλέον να αντιμετωπίσει τις νέες μορφές εγκληματικότητας».

Ο κ. Μπρατζουκάκης έκανε αναδρομή στην εποχή που ορκίστηκε ο ίδιος και σημείωσε πως «από τότε πολλά έχουν αλλάξει, τίποτα δεν μένει στάσιμο. Αλίμονο, αν δεν αλλάξει η αστυνομία. Το θέμα όμως είναι να αλλάξει προς το καλύτερο. Μια αστυνομία του 2000-2001 είναι πάρα πολύ αποτελεσματική και αυτό το βλέπει κάθε μέρα στον αγώνα που κάνει έξω στο πεζοδρόμιο» και στη συνέχεια υπογράμμισε «τα πράγματα τότε ήταν πιο απλά για εμάς, η εγκληματικότητα ήταν περιορισμένη. Σήμερα όμως τα παιδιά θα αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες και για αυτό τα εφόδια που παίρνουν από τις Σχολές, είναι πολύ περισσότερα από τα δικά μας τότε».

Η μοναδική γυναίκα που πέρασε στη Σχολή Δοκιμής Αστυφυλάκων μετά από την τελετή ορκωμοσία στην δήλωσή της ανέφερε: «Πέρασα στο Διδυμότειχο. Πιστεύω ότι είναι βασική εκπαίδευση η κατάρτισή μου για την σταδιοδρομία μου». Σε ερώτηση αν το γεγονός ότι είναι γυναίκα μπορεί να αλλάξει πράγματα στην Αστυνομία, απάντησε το εξής: «Δεν έχει σημασία που είμαι γυναίκα. Και οι άντρες και οι γυναίκες προσπαθούν για ό,τι καλύτερο». Ένας από τους 15 νέους αστυφύλακες που ορκίστηκαν σήμερα ο Χρήστος Τσατλίδης από το Θρυλόριο ισχυρίζεται πως δεν τον παραξενεύει ιδιαίτερα η γυναικεία παρουσία στην Αστυνομία. Αυτή η Σχολή δεν ήταν από τις πρώτες επιλογές του, αλλά είναι κάτι που του άρεσε. Όσον αφορά την καχυποψία των πολιτών προς την Αστυνομία, ο Χ. Τσατλίδης σημείωσε: «Η καχυποψία υπάρχει ακόμη, αλλά δεν βλέπω τον λόγο. Ο αστυνομικός, είναι ένας πολίτης όπως όλοι οι άλλοι».

Ο Κώστας Χειρόπουλος από την Ρωσία που κατοικεί τώρα στην Κομοτηνή δήλωσε ότι η Σχολή Αστυφυλάκων ήταν δεύτερη επιλογή του. Για το αν πιστεύει ότι για έναν άνθρωπο που ξεκινάει τώρα την ζωή του υπάρχει τρόπος ανάδειξης μέσα από την Αστυνομία, ο Κώστας Χειρόπουλος δήλωσε το εξής: «Πρώτον, είναι η επαγγελματική αποκατάσταση που υπάρχει στην αστυνομία. Είναι μία σίγουρη σταθερή δουλειά και μου αρέσει. Βέβαια, είναι και επικίνδυνη».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.