Ορκιστηκε το νεο Δημοτικο Συμβουλιο Αιγειρου

Παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, αλλά και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγείρου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στον οικισμό της Αιγείρου.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας είναι ο πρώτος στόχος των νέων δημοτικών αρχών Αιγείρου που θέτει ο Δήμος για την νέα τετραετία, με την αξιοποίηση του ΘΗΣΕΑ και την κατανομή πόρων του Δ΄ ΚΠΣ να ακολουθούν, ενώ το βασικό στίγμα κατά το πρώτο τρίμηνο της νέας τετραετίας θα δοθεί στην προσπάθεια για την υλοποίηση έργων που έχουν μείνει στη μέση -λόγω διαλείμματος που έγινε την περίοδο των δημοτικών εκλογών- μετά την ανάδειξη στην ΤΕΔΚ των νέων οργάνων διοίκησης του Δήμου.

Για πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τίμια και ευσυνείδητη υπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου και των συνδημοτών του ορκίστηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο της Αιγείρου, με δήμαρχο τον Ευάγγελο Λίτσο, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος για δεύτερη τριετία στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Λίτσος έκανε αναδρομή στο Δεκέμβρη του 1998 -όταν ως δημοτικός σύμβουλος τότε έδωσε για πρώτη φορά αυτό τον όρκο με δήμαρχο Αιγείρου τον αείμνηστο Πέτρο Αλμπανίδη– αναφερόμενος στις ενωμένες προσπάθειες που είχαν γίνει μετά το θάνατο του τότε δημάρχου Π. Αλμπανίδη, χάρη στις οποίες δεν πήρε το δρόμο της «κατηφόρας» η δυναμική πορεία της περιοχής. «Εκείνο το γεγονός μας ανάγκασε όλους να ενωθούμε πιο πολύ, να γίνουμε πιο δυναμικοί και πιο αποτελεσματικοί, γιατί πέρα απ’ αυτά που χρωστούσαμε στους δημότες μας, το χρωστούσαμε και στον Πέτρο».

Για μεγάλη τιμή που του έγινε από τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους να αναλάβει την ηγεσία του δήμου την περίοδο του 2001 έκανε λόγο ο κ. Λίτσος. «Από την πρώτη στιγμή εγώ και οι συνεργάτες μου διαισθανθήκαμε το βάρος της μεγάλης ευθύνης να εκπροσωπούμε όλους εσάς και να προσπαθούμε για τα καλό του ευλογημένου αυτού τόπου. Στη συνέχεια, οι εκλογές του 2002 επιβεβαίωσαν αυτή την προσπάθεια, συνεχίσαμε το έργο θέτοντας ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας. Δεκάδες εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα αξιοποιήθηκαν και αποκομίσαμε μια σημαντική εμπειρία στα αυτοδιοικητικά πράγματα. Αυτό έγινε με ατέλειωτες ώρες δουλειάς και συστηματικής προσπάθειας. Το αποτέλεσμα ήταν οι αναπτυξιακοί ρυθμοί αυτής της περιοχής να μπορούν να συγκριθούν μόνο με τα αστικά κέντρα και τις πρωτεύουσες των νομών της περιφέρειάς μας».

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας ο δήμαρχος Αιγείρου κ. Λίτσος αναφέρθηκε στους στόχους των νέων δημοτικών αρχών για τη νέα τετραετία. «Με τη σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών, ενώ από την 1η Ιανουαρίου γίνεται η εγκατάσταση και το ξεκίνημα της νέας τετραετίας. Σ’ αυτή τη νέα τετραετία ο Δήμος Αιγείρου έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα αλλά και να αξιοποιήσει τις τεράστιες προοπτικές που έχει η περιοχή».

Η αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας είναι ο πρώτος στόχος που θέτει ο Δήμος Αιγείρου που είναι «μείζον ζήτημα όχι μόνο για το Δήμο Αιγείρου αλλά για όλο το νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Ροδόπης, καθώς και για τη διαχείριση των υδατικών πόρων, μέρος του ζητήματος που είναι και η υδροδότηση των οικισμών της περιοχής».

Αλλά ζητήματα που έχει να επιλύσει ο Δήμος, σύμφωνα με τον κ. Λίτσο, είναι η αξιοποίηση του ΘΗΣΕΑ και η κατανομή πόρων του Δ΄ ΚΠΣ. «Από κει και πέρα έχουμε να κάνουμε με μεγάλη ποικιλία των θεμάτων, όπως είναι η πλήρης αξιοποίηση του ΘΗΣΕΑ. Πιστεύω ότι θα δημοπρατήσουμε όλα τα έργα του ΘΗΣΕΑ μέσα στην επόμενη διετία. Το μέγιστο ζήτημα για μας είναι το Δ΄ ΚΠΣ όπου ακόμα και οργανωμένα ως ΤΕΔΚ θα πρέπει να οργανωθούμε οι δήμοι προκειμένου να έχουμε το κομμάτι των χρημάτων του Δ΄ ΚΠΣ που θεωρητικά μας ανήκουν, περίπου 80%, αλλά ουσιαστικά κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις τεράστιες απαιτήσεις αυτού του σημαντικού προβλήματος».

Η προσπάθεια για την υλοποίηση έργων που έχουν μείνει στη μέση λόγω διαλείμματος που έγινε την περίοδο των δημοτικών εκλογών είναι το στίγμα που θα δώσουν οι νέες δημοτικές αρχές Αιγείρου στο πρώτο τρίμηνο της νέας τετραετίας, μετά την ανάδειξη στην ΤΕΔΚ των νέων οργάνων διοίκησης του Δήμου. «Αφού μέσα στο πρώτο δεκαήμερο ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάδειξης των νέων οργάνων διοίκησης, θα περιμένουμε οδηγία από την ΚΕΔΚΕ για την ανάδειξη ή όχι των οργάνων στην ΤΕΔΚ -ανάλογα με την πορεία του νέου Προεδρικού Διατάγματος του Π. Παυλόπουλου- και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια των έργων που αφήσαμε στη μέση».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.