Ορκιστηκαν τα νεα δημοτικα συμβουλια Μαρωνειας, Ιασμου και Ν. Σιδηροχωριου

Σε συγκινησιακό κλίμα, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων δημοτικών συμβουλίων Μαρώνειας, Ιάσμου και Ν. Σιδηροχωρίου, στις 24, 26 και 27 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.

Χρήστος Παπανικολάου, νεοεκλεγείς δήμαρχος Μαρώνειας:

«Στόχος μας ο δήμος να ανέβει τα σκαλοπάτια που πρέπει»

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξυλαγανής πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των μελών των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Μαρώνειας της δημοτικής περιόδου 2007-2010.

Ο Χρήστος Παπανικολάου,
νεοεκλεγείς δήμαρχος Μαρώνειας, μιλώντας για την ανάληψη καθηκόντων στο Δήμο, έκανε λόγο για το βασικό στόχο της νέας δημοτικής αρχής που αφορά στην ευημερία του τόπου. «Είναι το προτελευταίο στάδιο για ν’ αναλάβουμε το δήμο. Από την 1η Ιανουαρίου πλέον θα πρέπει να κάνουμε πράξη τα όσα έχουμε πει μέχρι τώρα. Αυτό από μια πλευρά μας γεμίζει ευθύνες, αλλά πιστεύουμε στον εαυτό μας, πιστεύουμε στο μεράκι που έχουμε και στο ότι θα δουλέψουμε σύμφωνα μ’ αυτά που έχουμε πει στον κόσμο και πιστεύω ότι στο τέλος της τετραετίας θα πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να δούμε αυτό το δήμο επιτέλους ν’ ανέβει τα σκαλοπάτια που πρέπει».

Απευθυνόμενος στους συνδημότες του, ο κ. Παπανικολάου τους ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά, Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος, με υγεία πάνω απ’ όλα», και ταυτόχρονα τους ζήτησε να είναι «δίπλα μας συνεργάτες, εθελοντές γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να προσφέρουμε τα όσα θέλουμε».

Κυριάκος Αμούτζας, νεοεκλεγείς δήμαρχος Ιάσμου:

«Πρέπει να δώσουμε τη μάχη για την προκοπή και την ευημερία του τόπου μας»

Το βράδυ της Τρίτης 26ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Ιάσμου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου. Παρόντες στη τελετή ήταν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιάσμου Σταύρος Καζάκης, ο πρώην νομάρχης Ροδόπης Στέργιος Σταυρόπουλος, ο αντινομάρχης Ροδόπης Αμέτ Χατζηοσμάν.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ιάσμου Κυριάκος Αμούτζας που ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος απηύθυνε χαιρετισμό. «Βρισκόμαστε σήμερα όλοι μαζί σ’ αυτή τη σεμνή τελετή για να δώσουμε τον όρκο στην πατρίδα μας και στο Σύνταγμα. Με όλες μας τις δυνάμεις θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των δημοτών μας ώστε να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Όλοι εμείς που είμαστε σήμερα μπροστά σας ξέρουμε καλά ότι είμαστε εκλεγμένοι και οι θέσεις αυτές δεν είναι μόνιμες. Πριν από εμάς ήταν άλλοι, μετά από εμάς θα έρθουν κάποιοι άλλοι. Όλοι εμείς ξέρουμε ότι οι θέσεις που οι συνδημότες μας εμπιστεύτηκαν είναι θέσεις ευθύνης και η δουλειά που μας περιμένει είναι σοβαρή. Όλοι εμείς ξέρουμε πως η προεκλογική περίοδος τελείωσε και ήταν η καλύτερη και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους συναδέλφους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών»
, είπε ο κ. Αμούτζας στον χαιρετισμό του, τονίζοντας ότι από δω και πέρα θα πρέπει να δοθεί η μάχη για την προκοπή και την ευημερία του τόπου μέσα από τις ενωμένες προσπάθειες. «Από σήμερα πρέπει να δώσουμε έναν ακόμη όρκο τιμής πως όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά θα πρέπει αγαπημένοι και ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη για την προκοπή και την ευημερία του τόπου μας. Όλοι μαζί αλλά ο καθένας ξεχωριστά αφήνοντας τα λάθη των προηγουμένων και κρατώντας ό,τι σωστό έχουν κάνει, πρέπει να βάλουμε την ψυχή μας και τις ιδέες μας για να κερδίσουμε κι εμείς με τη σειρά μας την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας».

«Καλή δύναμη, σωστή δουλειά χωρίς αλαζονείες και διακρίσεις, χωρίς πολιτικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές διαφορές», ευχήθηκε ο κ. Αμούτζας στους συνεργάτες του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί σε όλους «Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά».

Κωνσταντίνος Βαρβάτος, δήμαρχος Ν. Σιδηροχωρίου:

«Με συλλογική προσπάθεια να λύνουμε τα προβλήματα που υπάρχουν»

Το πρωί της Τετάρτης 27ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Ν. Σιδηροχωρίου.

Για πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τίμια και ευσυνείδητη εκπλήρωση των καθηκόντων του ορκίστηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο του Ν. Σιδηροχωρίου με δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Βαρβάτο, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος Ν. Σιδηροχωρίου για τρίτη τετραετία στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη, ενώ για μια τετραετία είχε επιτελέσει κοινοτάρχης.

«Καλή πορεία και δύναμη» και Χρόνια Πολλά ευχήθηκε ο κ. Βαρβάτος σε όλους τους ορκισμένους δημοτικούς συμβούλους, ενώ απευθυνόμενος στους συνδημότες ευχήθηκε σε όλους τους συνδημότες του Σιδηροχωρίου αλλά και σε όλους τους Ροδοπίτες «Καλή Χρονιά με φώτιση, με υγεία και ευτυχία και την πραγμάτωση κάθε προσδοκίας του καθενός μας. Προπάντων όμως οι σχέσεις των ανθρώπων να είναι πιο ανθρώπινες, πιο κοντά να βρίσκεται ο ένας στον άλλον για να μπορούμε να λύνουμε με καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που υπάρχουν και αντιμετωπίζουμε συνεχώς στη ζωή μας».

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Αργύρης Καϊμακάμης από πλευράς του ανέφερε ότι «ο τόπος μας είναι τέτοιος που χρειάζεται πάνω απ’ όλα δουλειά και δουλειά χωρίς αγάπη δεν υπάρχει».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.