Ορκιστηκαν οι νεοι δημαρχοι και τα νεα δημοτικα συμβουλια σε Αλεξανδρουπολη και Ξανθη

Παρασκευή και Σάββατο οι ορκωμοσίες σε Περιφέρεια ΑΜΘ και δήμους της Ροδόπης

Οι ορκωμοσίες των νέων δημοτικών συμβουλίων σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στους γειτονικούς νομούς.
 
Η αρχή έγινε το Σάββατο από την πρωτεύουσα του Έβρου, όπου ο νέος δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και τα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου ορκίστηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης μπροστά στο Νομαρχείο.
 

Η τελετή ορκωμοσίας, παρουσία πλήθους κόσμου, ξεκίνησε με αγιασμό από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο. Μετά την ορκωμοσία  ο κ. Ζαμπούκης ευχαρίστησε στον λόγο του τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης που τον εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους για να σημειώσει πως «οι αιρετοί σύμβουλοι του δήμου Αλεξανδρούπολης μηδενός εξαιρουμένου πρέπει να βρισκόμαστε καθημερινά στην διάθεση του κάθε συνδημότη μας, για τη λύση όποιου προβλήματος αντιμετωπίζει, γνωρίζοντας όλοι τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν στη εποχή που διανύουμε».
 
Ο ίδιος δεσμεύτηκε πως «θα αξιοποιήσουμε όλα τα πρόσφορα μέσα και τα πλεονεκτήματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας, για να την οδηγήσουμε στους δρόμους της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής, τουριστικής και αγροτικής ανάπτυξης», ενώ παράλληλα σημείωσε με νόημα πως «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε εμείς οι διοικούντες ότι πρέπει να διοικούμε σύμφωνα με τους νόμους ,να μη ξεχνάμε ότι διοικούμαι ανθρώπους και ότι δε θα διοικούμε για πάντα». 

Ορκωμοσία και στην Ξάνθη 

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και η τελετή ορκωμοσίας για το νέο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης. Παρουσία και εκεί πλήθος κόσμου ο νέος δήμαρχος και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι ορκίστηκαν κατά περίπτωση στο Ευαγγέλιο, στο Κοράνι και με πολιτικό όρκο.
 

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο νέος δήμαρχος Ξάνθης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους αλλά και όσους  πολίτες στήριξαν τον συνδυασμό.
 
Ο ίδιος ξεκαθάρισε εξ αρχής πως «στη νέα διοίκηση του δήμου μας όλοι έχουμε την ίδια αξία. Είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχουν φίλοι και μη της δημοτικής αρχής. Οι εκλογές τελείωσαν δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι αλλά μόνο συναγωνιστές για να δημιουργήσουμε ένα δήμο ισχυρό, ανταγωνιστικό προς όφελος όλων των συνδημοτών μας».
 

«Τα μεγάλα ζητήματα για την ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου μας οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε συλλογικά» υπογράμμισε ο κ. Τσέπελης για να τονίσει πως «η νέα διοίκηση έρχεται για να δημιουργήσει, να ενώσει να ενεργοποιήσει όλους τους άξιους ικανούς σκεπτόμενους πολίτες».
 
«Δεσμεύομαι ότι η δημοτική αρχή θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Πάνω από όλα είναι το συμφέρον της πόλης και ο δήμαρχος είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει αυτούς τους σκοπούς» τόνισε κλείνοντας. 

Οι ημερομηνίες για τους δήμους της Ροδόπης και την Περιφέρεια ΑΜΘ 

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα στους δήμους της Ροδόπης η εικόνα έχει ως εξής:
 
Στον Δήμο Μαρωνείας Σαπών η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 19.30 στο υπαίθριο Θέατρο Σαπών.
 
Στον δήμο Ιάσμου η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 19.00 στην κεντρική πλατεία της Γαλήνης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στον Δήμο Κομοτηνής η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 12.00 το μεσημέρι στο Ίδρυμα Παπανικολάου.
 
Στον δήμο Αρριανών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η ημερομηνία της τελετής ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου.
 
Τέλος στον δεύτερο βαθμό της αυτοδιοίκησης, όπως έγινε γνωστό χθες η τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 και ώρα 12:00, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου “Γεώργιος Παυλίδης”, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και θα ακολουθήσει την Κυριακή την 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00, ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου  και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 

Πηγή φωτό Αλεξανδρούπολη: e-evros.gr
πηγή φωτό Ξάνθη: xanthi2.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.