Ορκιστηκαν νεοι διοικητες νοσοκομειων

Ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου κ. Αθανάσιος Τσιαφούλης θεωρείται περισσότερο έμπειρος σε σχέση με τους δύο συναδέλφους του, μια και διετέλεσε επί 2,5 έτη Διοικητής στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Η τοποθέτησή του στην ίδια θέση, όπως επισήμανε, αποτελεί για αυτόν διπλή χαρά μια και θα επιστρέψει στον τόπο του. Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ορκωμοσία, ο κ. Τσιαφούλης ανέφερε ότι γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα στον τομέα της υγείας στο Διδυμότειχο και πως θα επιδιώξει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών της περιοχής.

«Καλούμαι όχι να διοικήσω, αλλά να υπηρετήσω το δύσκολο και πολυπαθή χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, στο νομό Καβάλας. Θα κάνω ότι είναι δυνατό για να ανταπεξέλθω με επιτυχία στα συγκεκριμένα καθήκοντα που αναλαμβάνω».
Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Αιμίλιου Αθανασίου, ύστερα από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του. Ο ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εστίασε στα λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου, λόγω της κατάτμησης των χώρων του οι οποίοι βρίσκονται σε τρία διαφορετικά σημεία. Η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου της Καβάλας σε 4-5 χρόνια, που «θα αποτελέσει ορόσημο» στις παρεχόμενες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του νομού, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου θα επιλύσει οριστικά τα προβλήματα αυτά.

«Το μόνο μέλημά μας είναι να λειτουργήσουμε σωστά τα νοσοκομεία που καλύπτουμε, με βασικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών υγείας» δήλωσε με την σειρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας κ. Χρήστος Κελεμένης ο οποίος από την περασμένη εβδομάδα ενημερώνεται από το προσωπικό για τη λειτουργία και τις ανάγκες του.

Και οι τρεις νέοι Διοικητές επισήμαναν την σημασία της αγαστής συνεργασίας τους με τον ΠΕΣΥάρχη με κύριο στόχο την αποτελεσματικότητα του έργου και των παρεμβάσεων τους στις υπηρεσίες υγείας των περιοχών ευθύνης τους.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.