Ορκιστηκαν 64 οικονομολογοι του ΔΟΣΑ

Δεύτερη φουρνιά φέτος πτυχιούχων του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (ΔΟΣΑ) του Δ.Π.Θ. Περίπου στους 64 ανέρχεται ο αριθμός των οικονομολόγων που αποφοίτησαν από το ΔΟΣΑ μετά από τέσσερα χρόνια σπουδών.

Με ωραίες ανθοδέσμες και χαμογελαστά πρόσωπα γέμισε το αμφιθέατρο της Νομικής όπου ορκίστηκαν χθες οι απόφοιτοι του ΔΟΣΑ. Στους πρώην πλέον φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι από χθες απόκτησαν πτυχία και έχουν δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ ή να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές, ήρθαν να συγχαρούν οι γονείς, αλλά και φίλοι.

«Σήμερα το Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης έχει τη χαρά και την τιμή να ορκίζει νέους πτυχιούχους, περίπου 60 οικονομολόγους, οι οποίοι τελείωσαν τις σπουδές τους μετά από τέσσερα έτη στην Κομοτηνή. Βρίσκονται εδώ οι γονείς τους. Είναι μια μέρα γιορτής για τους φοιτητές», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΔΟΣΑ και αντιπρύτανης του Δ.Π.Θ. κ. Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους, ενώ τους απηύθυνε έκκληση «να μην ξεχνούν την Κομοτηνή και τον τόπο όπου τέσσερα χρόνια πέρασαν και τους φιλοξένησε με αγάπη».

Αναφερόμενος στο έργο του Τμήματος, ο κ. Γ. Χατζηκωνσταντίνου τόνισε ότι «το Τμήμα ΔΟΣΑ συνεχίζει το έργο του. Νομίζω ότι σε επίπεδο διδακτικό έχουμε κάνει σημαντικές προόδους δεδομένου ότι έχουμε ένα σημαντικό αριθμό πλέον εκλεγμένων καθηγητών. Εξακολουθούμε να έχουμε ένα σημαντικό αριθμό συμβασιούχων καθηγητών».

Πέρσι το ΔΟΣΑ έβγαλε τους πρώτους πτυχιούχους. Οι φοιτητές αυτού του Τμήματος έχουν την δυνατότητα πλέον να συμμετέχουν στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Στη δημιουργία ενός νέου μεταπτυχιακού τμήματος αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Τμήματος, ενώ σημείωσε ότι «το Τμήμα μας οργανώνεται όλο και περισσότερο με στόχο την δημιουργία ενός νέου μεταπτυχιακού τμήματος, για το οποίο θα κάνουμε τις σχετικές ενέργειες. Ήδη συμμετέχουμε στον πέμπτο οικονομικό πυλώνα του μεταπτυχιακού για τις σπουδές της Νομικής Σχολής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ελπίζουμε ότι το μέλλον θα είναι ακόμα πιο δημιουργικό για το Τμήμα μας, το οποίο θα εξακολουθήσει να στεγάζεται στο κτίριο της Νομικής, ελπίζοντας σε όλο και καλύτερες νεότερες εγκαταστάσεις».

«Είναι μια μέρα που θα την γιορτάσουμε και πάλι όλοι μαζί διότι οι φοιτητές με τους οποίους ζήσαμε εδώ και τέσσερα χρόνια, ήρθε η ώρα πλέον να μας εγκαταλείψουν είτε για νέες μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό, είτε για επαγγελματική πλέον σταδιοδρομία».

Τέλος, ο κ. Χατζηκωνσταντίνου ευχαρίστησε τους γονείς των αποφοίτων για τις θυσίες που έκαναν για να δουν σήμερα τα παιδιά τους με πτυχίο στο χέρι. Επίσης, ευχαρίστησε τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας της τοπικής κοινωνίας γιατί όπως είπε «πάντα στάθηκαν μαζί μας και μας προέβαλαν κατά το δυνατόν για να έχουμε την εικόνα αυτή που έχουμε στον χώρο του Πανεπιστημίου μας και στην τοπική κοινωνία».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.