Ορκιστηκαν 63 νεοι φιλολογοι

Χαρά από τη μια και συγκίνηση από την άλλη είναι τα συναισθήματα που καταλαμβάνουν αυτές τις μέρες τόσο τους πτυχιούχους του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης όσο και τους γονείς τους. Είναι η περίοδος του αποχαιρετισμού της φοιτητική ζωής και οι ορκωμοσίες έρχονται η μια πίσω απ’ την άλλη.

63 πτυχιούχοι του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας ορκίστηκαν την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης, δημιουργώντας μια πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Μια από τις μεγαλύτερες τελετές ορκωμοσίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας αυτή της Τετάρτης, σύμφωνα με την πρόεδρο του Τμήματος κ. Χαρίκλεια Ιωαννίδου, η οποία μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για όλους τους φοιτητές του Τμήματος όσο και για τους απόφοιτους, στους οποίους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία. «Είναι όλοι τους εξαιρετικά παιδιά όπως πάντα τα παιδιά, που έρχονται στο Τμήμα μας. Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία».

Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας είναι ένα σχετικά καινούριο Τμήμα, όμως είναι αρκετά ζωντανό, με έντονη παρουσία στα ελληνικά πράγματα, με σχετικά νέους διδάσκοντες που έχουν όρεξη για δουλειά. Και όπως τόνισε η κ. Χ. Ιωαννίδου, «παρόλο ότι δεν είναι ένα Τμήμα που διαθέτει κτίρια πολύ καλά εξοπλισμένη βιβλιοθήκη, τα καταφέρνει κι έτσι γιατί το βασικό μας περιουσιακό στοιχείο είναι τα μυαλά μας και αυτά τα έχουμε και οι διδάσκοντες και τα παιδιά».

Συναισθήματα χαράς και συγκίνησης από τους απόφοιτους και

τους γονείς τους

Τέσσερα φοιτητικά χρόνια στην Κομοτηνή, σε μια πόλη που τον φιλοξένησε και τον βοήθησε να δημιουργήσει και να ζήσει. Ο Νίκος Μαθιουδάκης, πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, χαρούμενος και ταυτόχρονα συγκινημένος, με ποικίλα συναισθήματα που τον κυριάρχησαν την ημέρα της ορκωμοσίας, είπε: «Φυσικά είναι μια μέρα χαράς τόσο για τους γονείς μας όσο και για εμάς τους ίδιους, μετά από τέσσερα χρόνια δημιουργικής πορείας να μπορούμε να απολαύσουμε αυτή τη στιγμή. Η Κομοτηνή ήταν μια πόλη που μας φιλοξένησε τέσσερα χρόνια, μας βοήθησε να δημιουργήσουμε, μας βοήθησε να ζήσουμε. Τελείωσαν αυτά τα τέσσερα φοιτητικά χρόνια και τώρα αρχίζουμε μια νέα σελίδα, μια νέα αρχή, μια νέα ζωή φυσικά».

Μια ξεχωριστή μέρα είναι η μέρα της ορκωμοσίας και για τους γονείς των αποφοίτων. Ανάμεσά τους ήταν και ο νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του ήρθε ως πατέρας να συγχαρεί τον γιο του, Θοδωρή Παυλίδη. «Πράγματι, είναι μια ξεχωριστή μέρα, ιδιαίτερα, για μας τους γονείς. Δικαιώνονται οι προσδοκίες, γυρίζουν σελίδα τα παιδιά μας και σίγουρα είναι μια μέρα συγκίνησης, μια μέρα χαράς, αλλά και μια μέρα προσδοκίας για τις εξελίξεις του μέλλοντος.

Είμαστε σε μια εποχή που υπάρχει δυσκολία στην τακτοποίηση των παιδιών, υπάρχει πολύ μεγαλύτερος ανταγωνισμός απ’ ό, τι κάποτε. Η αξία των πτυχίων σίγουρα δεν είναι αυτή που ήταν κατά το παρελθόν. Σίγουρα όμως είναι ένα σημαντικό διαβατήριο για μια πετυχημένη ζωή συγκριτικά με οποιεσδήποτε άλλες ελλείψεις.

Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά να έχουν μια καλή πορεία στη ζωή, να έχουν κουράγιο, δύναμη και να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες της ζωής τους με τον καλύτερο τρόπο».

Πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος ήταν επίσης και ο κ. Καραγιώργης από την Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, πατέρας της Αγγελικής Καραγιώργη. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος. Παραβρεθήκαμε εδώ από την Κασσάνδρα για τη χαρά της κόρης μας μαζί με τους συγγενείς μας. Έχω να συμβουλέψω στους καινούριους γονείς που έχουν φοιτητές που ξεκινάνε τώρα, να στηρίζουν πάρα πολύ τα παιδιά τους και ηθικά και ψυχικά γιατί η επιτυχία των παιδιών τους εξαρτάται απ’ την στήριξη των γονιών, να είναι πολύ κοντά στα παιδιά και τα παιδιά τους θα πετύχουν».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.