Ορκιστηκαν 300 νεοι αστυφυλακες στην Κομοτηνη

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτριου Αναγνωστάκη

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτριου Αναγνωστάκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής η τελετή ορκωμοσίας 300 νεοεισερχόμενων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Οι 220 εξ αυτών θα παραμείνουν στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, ενώ οι υπόλοιποι 80 θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο ΤΔΑ Ρεθύμνου.
 
Πάνω από 1000 άτομα, συγγενείς και φίλοι των νέων αστυφυλάκων, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής έδωσαν το παρών παρακολουθώντας την ορκωμοσία, την επίδειξη αλλά και την παρέλαση των νέων αστυφυλάκων. 

Πολλοί επίσημοι παρακολούθησαν την ορκωμοσία 

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, μετά το τέλος της οποίας οι πρωτοετείς Δόκιμοι Αστυφύλακες έδωσαν τον νενομισμένο όρκο.
 
Ως τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή ορκωμοσίας παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Μενεξίδη, τους οποίους υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Καλαϊτζής και ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής Αστυνόμος Α΄ κ. Πέτρος Δεμερτζίδης.
 
Στην τελετή παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ροδόπης κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και κ. Μουσταφά Μουσταφά, ο βουλευτής Δράμας κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής και Διοικητής 29ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Νιζάμης, ο Διοικητής της 21ης ΤΘΤ Ταξίαρχος κ. Κοσμάς Μόσχος, ο Διοικητής 10ου Σ.Η.Ε. Αντισμήναρχος (ΤΤΗ) κ. Ευάγγελος Μπαχαράκης, ο Διοικητής 2ης Μ.Σ.Ε.Π. Επισμηναγός (Ε.Α.) κ. Φώτιος Καράμπελας, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής Επιπυραγός κ. Αθανάσιος Αραμπατζίδης, ο Διοικητής Σ.Μ.Ε.Β.Ε. Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Διονύσιος Κούγκας, ο Διευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Διευθυντής της Δ.Α. Ξάνθης Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Ευάγγελος Γκίκας, ο Β΄ Υποδιευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Λάμπρος Τσιάρας, ο Διοικητής του Α.Τ. Κομοτηνής Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Κωνσταντίνος Λουκάς, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής Αστυνόμος Α΄ Γεώργιος Ζιώγας, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής Αστυνόμος Α΄ Σταύρος Βαργεμιτζιδης, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και άλλων φορέων Ελληνικής Αστυνομίας και συγγενείς και φίλοι των ορκισθέντων πρωτοετών δοκίμων αστυφυλάκων. 

Πέτρος Δεμερτζίδης «Η Σχολή Αστυφυλάκων αποτελεί θεμέλιο λίθο, το κύτταρο της αστυνομικής εκπαίδευσης» 

Ο Διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, κ. Δεμερτζίδης, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή με την οποία συνεχάρη τους πρωτοετείς για την επιτυχία και την επιλογή τους τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «όταν επιτύχατε στη Σχολή, είχατε την ευχέρεια της επιλογής φοίτησης και σε άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε άλλους ορίζοντες επιστήμης και τεχνολογίας όπου μπορούσατε με τις ικανότητες που έχετε να σταδιοδρομήσετε και εκεί με επιτυχία».
 

Επίσης, επισήμανε ότι η Σχολή Αστυφυλάκων αποτελεί θεμέλιο λίθο, το κύτταρο της αστυνομικής εκπαίδευσης, το μέλλον του Σώματος γι’ αυτό και η παρεχόμενη, εκπαίδευση τους δεν θα αντιμετωπισθεί απλά και μόνο, ως διαδικασία παροχής γνώσεων αλλά και ως διαδικασία δημιουργίας προτύπων, ηθικών αξιών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων που θα εμπνέουν εμπιστοσύνη στον Έλληνα πολίτη, ώστε να προσδίδουν κύρος, πειστικότητα και αποδοχή.
 
Στους γονείς και συγγενείς των ορκισθέντων πρωτοετών δοκίμων αστυφυλάκων, εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του για την επιτυχία των παιδιών τους και τους διαβεβαίωσε ότι τα τέκνα τους είναι ασφαλή στην νέα τους «αστυνομική οικογένεια» και ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, έτσι ώστε, να νιώθουν υπερήφανοι για αυτούς και τις επιλογές τους στη ζωή.
 
Τέλος, προέτρεψε τους ορκισθέντες 1ετείς δοκίμους αστυφύλακες, να ενστερνιστούν όλες εκείνες τις αρετές που είναι απαραίτητες για την επιτυχία της υψηλής αποστολής τους και να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών της Πολιτείας και της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Δημήτρης Αναγνωστάκης «Στη σχολή Κομοτηνής παράγεται ένα εκπαιδευτικό έργο αντάξιο και της ιστορίας και της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας» 

«Είναι προφανές ότι στη Θράκη, στη Ροδόπη, στην Κομοτηνή σήμερα χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκης, ο οποίος συνεχάρη προσωπικά τους ορκισθέντες πρωτοετείς δοκίμους αστυφύλακες, δηλώνοντας τους ότι νιώθει υπερήφανος γι’ αυτούς και ότι υπηρετούν ένα άξιο Σώμα.
 
«Οι δόκιμοι αστυφύλακες ορκίστηκαν πίστη στην πατρίδα και υπακοή στους νόμους αλλά στην ουσία ορκίστηκαν και να είναι χρήσιμοι στην ελληνική κοινωνία που τους έχει ιδιαίτερη ανάγκη» σημείωσε ο κ. Αναγνωστάκης.
 
«Είναι μια διαδικασία που γεμίζει χαρά και ελπίδα τόσο τους γονείς όσο και τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες και νομίζω ότι στη σχολή Κομοτηνής παράγεται ένα εκπαιδευτικό έργο αντάξιο και της ιστορίας και της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας» τόνισε, δίνοντας συγχαρητήρια στο διοικητή και τους εκπαιδευτές, αλλά και σε όλους όσους βοηθούν ώστε να λειτουργήσει αυτή η σχολή με τέτοια επάρκεια.
 
Στάθηκε δε στο γεγονός ότι το Τμήμα, μετά από πολλές περιπέτειες τα προηγούμενα χρόνια που περιλάμβαναν την παύση των εργασιών του, αλλά και τη μετατροπή του σε κέντρο φύλαξης μεταναστών, επιστρέφει σε μια ομαλή λειτουργία.

«Η σχολή είναι απαραίτητη τόσο για την Ελληνική Αστυνομία όσο και ευρύτερα για την περιοχή» τόνισε. Στην ομιλία του προς τους δόκιμους, ο κ. Αναγνωστάκης τους ζήτησε να κρατήσουν ψηλά το φρόνημα της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία χαίρει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών.
 

Όπως ανέφερε υπάρχουν δύο μετρήσεις κοινής γνώμης, μια πέρυσι από το πανεπιστήμιο Μακεδονίας που έδινε ποσοστό αποδοχής 65% στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ σε έρευνα που δημοσιεύτηκε σε αθηναϊκή εφημερίδα η Αστυνομία είναι τρίτη στην αποδοχή και την εκτίμηση της Ελληνικής Κοινωνίας.
 
«Αυτό είναι πρόκληση, για όσους υπηρετούν την Ελληνική Αστυνομία, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι γυναίκες και άνδρες που υπηρετούν με αυταπάρνηση, και την αποστολή τους και την πατρίδα» ανέφερε, παραδέχτηκε όμως πως υπάρχουν και αυτοί που αμαυρώνουν την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι όμως θεωρεί πως θα αντιμετωπιστούν, θα περιθωριοποιηθούν και θα απολογηθούν για όποια αρνητική τους ενέργεια.
 
«Μένω στο θετικό, ότι η ελληνική κοινωνία εμπιστεύεται ακόμα τους Έλληνες αστυνομικούς και τους ζητά να κάνουν περισσότερα πράγματα για αυτούς», τόνισε κλείνοντας ο κ. Αναγνωστάκης.

Περισσότερες φωτογραφίες από την ορκωμοσία δείτε εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.