Οριστικη ( ; ) εφαρμογη της ελεγχομενης σταθμευσης στην Κομοτηνη

Ξεκινά ξανά το μέτρο με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα τηρηθεί

Οριστικά, όπως ελπίζουν από την πλευρά του Δήμου Κομοτηνής, θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στις 8 Ιανουαρίου, από τις περιοχές όπου διέρχεται ο ποδηλατόδρομος, αλλά και παράλληλα με αυτόν σε θέσεις όπου υπάρχει σχετική σήμανση. Το μέτρο θα ισχύει για τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, όπως αναγράφεται στις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις στάθμευσης.
 
Όπως είναι γνωστό, το μέτρο εξαγγέλθηκε τον Απρίλιο, όμως πρακτικά παρέμεινε στα χαρτιά, μιας και ελλείψει Δημοτικής Αστυνομίας, αρμόδια για τον έλεγχο ήταν η Τροχαία.
 
Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, ζητήθηκαν εκ μέρους της Τροχαίας οι απαραίτητες διευκρινήσεις από την αρμόδια διεύθυνση του αρχηγείου, αυτές ήρθαν λίγο πριν τη δύση του 2017, όμως θεώρησαν πως θα πρέπει να ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου, αφού επιστρέψει η κίνηση της αγοράς στους κανονικούς της ρυθμούς.
 
Έτσι όποιος αφήνει το αυτοκίνητό του στις προβλεπόμενες θέσεις θα πρέπει να προμηθεύεται μια κάρτα κόστους 30 λεπτών, την οποία θα μπορεί να αγοράζει είτε από τον Δήμο είτε από επιχειρήσεις οι οποίες θα τις πουλάνε σε συνεννόηση με το Δήμο, με τη στάθμευση να είναι αυστηρά για μισή ώρα.
 
Να σημειωθεί πως δεν παρέχεται στον οδηγό η δυνατότητα να βάλει και δεύτερη συνεχόμενη κάρτα, μιας και στόχος της διοίκησης του Δήμου είναι να μπορέσουν να αποσυμφορήσουν το κέντρο, και η πόλη να γίνει πιο φιλική και λειτουργική για τους καταστηματάρχες.
 
Ήδη από την Τετάρτη οι οδηγοί ενημερώνονται με έγγραφα που δημιούργησε ο Δήμος ότι η ελεγχόμενη στάθμευση ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ το πρόστιμο για όποιον δεν έχει κάρτα θα είναι 20 ευρώ, το οποίο θα πέφτει στο μισό σε περίπτωση που πληρωθεί εντός 10 ημερών. 

Ενίσχυση της αγοράς 

«Είναι ένα μέτρο που πιστεύω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ τα καταστήματα. Είναι πολύ άσχημο να μην μπορεί κάποιος να κατέβει στο κέντρο και να κάνει τις αγορές του, γιατί δεν βρίσκει χώρο στάθμευσης» σημείωσε ο κ. Πολιτειάδης, επισημαίνοντας πως το μέτρο δεν είναι εισπρακτικό ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως θα το σεβαστούν και θα το εφαρμόσουν οι οδηγοί των αυτοκινήτων.
 
Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε στη συνέχεια πως ο δήμος δεν πρόκειται να εκδώσει κάρτες μακράς διαρκείας για μόνιμους κατοίκους ή καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, μιας και στόχος της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι να τονώσει την κίνηση στην αγορά.
 
Παράλληλα θέλει να εξομαλυνθεί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κέντρο, με αυτοκίνητα επάνω τον ποδηλατόδρομο, αυτοκίνητα που φράζουν τον πεζόδρομο, και διάφορους κινδύνους επάνω και γύρω από αυτούς τους δρόμους και εξέφρασε την ελπίδα πως θα το σεβαστούν όλοι και θα το στηρίξουν από την έναρξή του.
 
Βέβαια, παραδέχτηκε, το κάθε μέτρο κρίνεται εκ του αποτελέσματος και έτσι, αφού ξεκινήσει η εφαρμογή του, θα μελετήσουν τρόπους να το βελτιώσουν και να το κάνουν πιο λειτουργικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.