Οριστικα στις 29 Σεπτεμβριου ο Σημιτης στην Κομοτηνη

Οριστικοποιείται η άφιξη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Κομοτηνή στις 29 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εγκαινιάσει το εργοστάσιο φυσικού αερίου στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Σύμφωνα με το νομάρχη Ροδόπης Στέργιο Σταυρόπουλο, ο πρωθυπουργός θα φτάσει στην Κομοτηνή στις 29 Σεπτεμβρίου και αφού εγκαινιάσει τη μονάδα του φυσικού αερίου της ΔΕΗ θα επισκεφθεί το φράγμα της Γρατινής και ενδεχομένως τον κλειστό αγωγό ύδρευσης που έχει δημιουργηθεί.

Εν τω μεταξύ νέα σύσκεψή έγινε χθες στο γραφείο του Νομάρχη Ροδόπης Στέργιου Σταυρόπουλου με θέμα την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στις ορεινές περιοχές του Κέχρου, της Φιλύρας και της Οργάνης .

Όπως δήλωσε σήμερα στον ΠτΘ ο κ. Σταυρόπουλος παρουσία του Γενικού Διευθυντή του ΙΓΜΕ, υπηρεσιακών παραγόντων, του αντινομάρχη Άρη Γιαννακίδη, του Προέδρου του Κέχρου και του Δημάρχου της Φιλύρας εξετάστηκε το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο νομός Ροδόπης και ιδιαίτερα ο ορεινός όγκος.

«Είναι άδικο το νερό να έρχεται από το βουνό και το βουνό να μην έχει νερό για τους ανθρώπους του», τόνισε με έμφαση ο κ. Σταυρόπουλος και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις δυνατότητες που υπάρχουν για να λυθεί το πρόβλημα στους οικισμούς Κερασιά, Τσούκα, Άνω Καμπή, Χαμηλό και Κέχρο. «Ήδη στον Κέχρο έχει κατασκευαστεί έργο και απομένει να γίνει η σύνδεση με τη ΔΕΗ για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα σε εκείνη την περιοχή».

Ιδιαίτερη έμφαση από την πλευρά του ΙΓΜΕ δίνεται στην υλοποίηση των δράσεων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, βασιζόμενο στην προμελέτη της τάξεως των 40 εκατομμυρίων που είχε εκπονηθεί για ολόκληρο τον ορεινό όγκο.

Όσον αφορά την περιοχή της Φιλύρας τα προβλήματα εντοπίζονται στους οικισμούς Εσοχής, Ραγάδας και Δροσιάς.

Όπως είπε ο κ. Σταυρόπουλος υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί με πόσιμο νερό η περιοχή από την περιοχή «Χίλια» αλλά αυτή είναι μακριά και τα δίκτυα κοστίζουν πολλά χρήματα.

Γεγονός αναμφισβήτητό πάντως είναι ότι δεν έχει καλλιεργηθεί στην κοινωνία συνείδηση για την συνεκμετάλλευση των υπόγειων υδάτων με αποτέλεσμα και στο νομό Ροδόπης να παρατηρούνται φαινόμενα άρνησης προς συγκεκριμένες περιοχές διοχέτευσης του νερού που έχει ως συνέπεια άνθρωποι, χωράφια, αλλά και ζώα να αντιμετωπίζουν το φάσμα της δίψας και της ανομβρίας.

Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.