Οριακη σταθεροτητα στις πωλησεις των καταστηματων κατα τις θερινες εκπτωσεις

Οι επισκέπτες λόγω Κουρμπάν Μπαϊράμ έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην αγορά της Κομοτηνής

Σταθερότητα στις πωλήσεις κατά την διάρκεια της θερινής εκπτωτικής περιόδου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους έδειξε η περιοδική έρευνα που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής για τη φετινή θερινή εκπτωτική περίοδο.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας του εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής είναι σύμφωνα και με αυτά της καθιερωμένης περιοδικής έρευνας για τις θερινές εκπτώσεις του 2019, που πραγματοποίησε το ΙΝΕΜΥ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η οποία ναι μεν καταγράφει μη ικανοποιητικές για τις επιχειρήσεις πωλήσεις αλλά αποκλιμάκωση της πτωτικής τάσης λόγω της σταδιακής βελτίωσης του οικονομικού κλίματος της χώρας.
 
Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΣΕΕ  για τη μεγαλύτερη μερίδα των επιχειρήσεων (9 στις 10) σε πανελλαδικό επίπεδο οι πωλήσεις κατά τις θερινές εκπτώσεις διαμορφώθηκαν στα ίδια ή σε χειρότερα επίπεδα, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο , ενώ οι μισές εξ αυτών (52%) δήλωσαν επιδείνωση, ποσοστό το οποίο είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο των θερινών εκπτώσεων του 2018 (60%). 

Οριακή αύξηση των πωλήσεων στο 30% των καταστημάτων της Κομοτηνής 

Σε επίπεδο Κομοτηνής όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κική Κωνσταντινίδου από την αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αγορά της Κομοτηνής, η πλειοψηφία των καταστημάτων, σε ένα ποσοστό της τάξεως του 50% κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι καθιερώνοντας μία οριακή σταθερότητα, η οποία κρίνεται ως θετική, ενώ ένα ποσοστό του 25-30% των καταστημάτων δήλωσε οριακά αυξημένες πωλήσεις με το εναπομείναν ποσοστό να δηλώνει μείωση των πωλήσεων.
 
Για μία ακόμη φορά ο Ιούλιος αναδείχτηκε η καλύτερη περίοδος από άποψη αγοραστικής κίνησης σε σύγκριση με τον Αύγουστο σε πανελλαδικό επίπεδο όπως κατέγραψε η έρευνα της ΕΣΕΕ, ενώ για τα καταστήματα της Κομοτηνής, η περίοδος με την μεγαλύτερη αγοραστική κίνηση ήταν το διάστημα από 15 Ιουλίου έως και 15 Αυγούστου.
 
Στην εν λόγω έρευνα δεν υπήρξε καταγραφή του προφίλ των καταναλωτών ωστόσο σύμφωνα  με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής ανάμεσά τους υπήρχαν και αρκετοί ξένοι τουρίστες και περαστικοί, κυρίως από την Γερμανία και την Τουρκία. Το γεγονός αυτό οφείλεται όπως εξήγησε στον εορτασμό του Κουρμπάν Μπαϊράμ των μουσουλμάνων συμπολιτών μας, που βοήθησε αρκετά και έδειξε πως οι συγγενείς και οι φίλοι που επισκέπτονται την περιοχή μας κατά την περίοδο αυτή, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην τοπική αγορά. Η κ. Κωνσταντινίδου επεσήμανε πως υπήρξε και ένα μικρό ποσοστό Ρουμάνων και Βούλγαρων τουριστών, το οποίο ωστόσο δεν καθίσταται μετρήσιμο. 

Έτοιμοι για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών οι καταστηματάρχες της Κομοτηνής 

Κληθείσα να σχολιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας η κ. Κωνσταντινίδου εμφανίστηκε επιφυλακτικά αισιόδοξη τονίζοντας πως η νέα χειμερινή περίοδος για τα καταστήματα ξεκινά με την θετική αύρα των εκπτώσεων, για να τονίσει πως η οριακή σταθερότητα είναι ένα δεδομένο θετικό για τα καταστήματα της περιοχής μας, τα οποία είναι πανέτοιμα για την υποδοχή των νεοεισερχόμενων φοιτητών του Δημοκριτείου  Πανεπιστημίου Θράκης, τόσο από άποψη τιμών και προσφορών όσο και εμπορευμάτων, απευθύνοντας πρόσκληση προς αυτούς να προτιμήσουν και να στηρίξουν τα καταστήματα της πόλης μας.

Το χειμερινό ωράριο άλλωστε λειτουργίας των καταστημάτων της Κομοτηνής ξεκινά την προσεχή Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει το άνοιγμα των καταστημάτων τρία απογεύματα την εβδομάδα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.