Ωρα(ριο) αποκλεισμων

Σε συμβολικό κλείσιμο της γέφυρας του Νέστου για μισή ώρα, προχώρησαν χθες το πρωί, οι ομοσπονδίες επαγγελματοβιοτεχνών της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τη διεύρυνση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΓΣΕΒΕΕ.

Την ικανοποίησή του για την μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων κ. Αργύρης Αργυρόπουλος, υποστηρίζοντας την πάγια θέση της ΓΣΕΒΕΕ για την εφαρμογή «ανθρώπινου ωραρίου 48-52 ώρες».

Με ολιγομελείς αντιπροσωπείες εκπροσωπήθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας οι Ομοσπονδίες Έβρου, Καβάλας και Δράμας, ενώ δυναμική ήταν η συμμετοχή των φορέων των επαγγελματοβιοτεχνών Ροδόπης και Ξάνθης. Εκτός από τους Προέδρους και τα μέλη των διοικήσεων των σωματείων, παραβρέθηκαν κι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης.

Επαγγελματίες και βιοτέχνες της περιφέρειας ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου που προβλέπει την επέκταση του ωραρίου ενημερώνοντας παράλληλα για τους λόγους των αντιδράσεων και τα αιτήματά τους, με σχετικά φυλλάδια.

Κυκλοφοριακά προβλήματα προκλήθηκαν από την κινητοποίηση, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν επεισόδια.

Ο κ. Αργυρόπουλος δήλωσε σχετικά, ότι παρά την ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν όσοι επιχείρησαν να διασχίσουν τη γέφυρα αλλά δεν τα κατάφεραν λόγω του αποκλεισμού, επέδειξαν «μεγάλη κατανόηση». Ο ίδιος επισήμανε ότι μέσω της κινητοποίησης «δώσαμε το μήνυμα ότι υπάρχουμε, διεκδικούμε και θα αγωνιζόμαστε» προβλέποντας κορύφωση των αντιδράσεων του εμπορικού κόσμου στο προσεχές διάστημα.

Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.