Οπου η φυση οργιαζει…

21 Μαΐου Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Και η φύση σε όλο της το μεγαλείο. Πράσινο που ξεκουράζει το μυαλό και το μάτι. Με μόνη συντροφιά τις φωνές των πουλιών και τις αναμνήσεις, άντε και κάπου –κάπου το σφύριγμα του τρένου.

Μένεις έκπληκτος όταν βλέπεις την εικόνα. Το πρώτο που αναρωτιέσαι είναι γιατί η σύγχρονη ζωή σού στερεί αυτή την σπάνια ομορφιά.

Μια θάλασσα πράσινο. Δύσκολο να το περιγράψεις. Δεν φθάνουν ούτε τα λόγια, ούτε οι φωτογραφίες. Πρέπει την ομορφιά αυτή να τη ζήσεις.

Ένας οργασμός της φύσης. Πανύψηλα δένδρα που προσφέρουν τη σκιά τους χρόνια τώρα. Πλατάνια, αμυγδαλιές, καρυδιές, πεύκα, λεύκες πουρνάρια, ακακίες σε ένα υπέροχο πάντρεμα αγκαλιάζουν τα βουνά.

Νερά που τρέχουν και δίνουν ζωή.

Εικόνα που μαγεύει. Εικόνα που σε κατακτά ολοκληρωτικά την ώρα της δύσης, την ώρα του εσπερινού. Χρώματα και αρώματα αναμειγνύονται προσφέροντάς σου ένα πανέμορφο και ήπιο τοπίο, που σε προκαλεί να αφεθείς στη μέθη του ρεμβασμού, σε μια μοναχική πορεία αναπόλησης του χθες.

Αυτή είναι η Συκορράχη, πλούσια σε πράσινο όπου η φύση οργιάζει σε βλάστηση αλλά και που σου δίνει την ευκαιρία να ξεφύγεις από τα καθημερινά και τετριμμένα…

Α.Π.

Υ.Γ.: Παραμονή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Εκεί ψηλά στην κορυφή του βουνού δεσπόζει εδώ και χρόνια το εκκλησάκι προς τιμήν των δύο αγίων. Κάθε χρόνο κάτοικοι του χωριού που διαμένουν εκτός βρίσκουν την ευκαιρία να το επισκεφτούν. Το ίδιο και φέτος. Πολλοί ήταν αυτοί που έφθασαν προσκυνητές στη μνήμη των αγίων. Ήταν όμως και μια ευκαιρία να επισκεφτούν το δικό τους χωριό. Τη Συκορράχη που μπορεί οι κάτοικοί της να λιγοστεύουν αυτή όμως εξακολουθεί να τους παρέχει την ευκαιρία να ξεφύγουν και να απολαύσουν στιγμές γαλήνης. Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.