«Ονειρουπολη», Χριστουγεννιατικο Παραμυθι

Για 5η συνεχή χρονιά το Χριστουγεννιάτικο Παραμύθι της «Ονειρούπολης» ξετυλίγεται στην πόλη της Δράμας, προσφέροντας ευχάριστες στιγμές διασκέδασης τόσο στους δημότες της, όσο και στους επισκέπτες της περιοχής.

Η Δράμα και αυτές τις γιορτές των Χριστουγέννων είναι η πόλη που γιορτάζει, στέλνοντας σε όλο τον κόσμο ευχές δημιουργίας, ευχές χαράς, ευχές αγάπης.

Πρόκειται για μια ομαδική προσπάθεια εθελοντών και εργαζομένων του Δήμου Δράμας που αγκαλιάστηκε, αγαπήθηκε και υποστηρίχτηκε από όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους.

Φέτος, η «Ονειρούπολη» στήθηκε στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας καθώς μεταφέρθηκε από την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου γινόταν κατά τις προηγούμενες χρονιές. Πρόκειται για μεγάλο χώρο 15 στρεμμάτων, ένα πραγματικό χωριό με ξύλινα σπίτια σ’ ένα περιβάλλον με δένδρα και νερά που τρέχουν.

Οι δράσεις της Ονειρούπολης κάθε χρόνο πολλαπλασιάζονται. Με διάθεση και πολύ μεράκι δημότες εθελοντές και στελέχη του Δήμου Δράμας φιλοξενούν και υποδέχονται στα σπίτια που υλοποιούνται οι δράσεις όλους τους επισκέπτες της Ονειρούπολης. «Φέτος, έχουν εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο οι δράσεις, που γίνονται στα πλαίσια της «Ονειρούπολης», σύμφωνα με τον σύμβουλο του δημάρχου Δράμας Στράτο Αρβανιτίδη. Έτσι, για πρώτη φορά συμμετέχει η Οικολογική Δράση «Αρκτούρος», ενώ συμμετέχει για άλλη μια φορά το Παιδικό Μουσείο. Να σημειωθεί ότι οι παρακάτω δράσεις που βρίσκονται στον Δημοτικό Κήπο είναι δωρεάν: το Σπίτι του Αϊ Βασίλη, το Σπίτι των Εκπλήξεων, το Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης, το Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη, το Παραμυθόσπιτο / Κινηματογράφος, το Σπίτι της οικοπεριπέτειας, τα παιδιά συγκεντρώνουν πάγο, το Σπίτι του Αρκτούρου και το Ατελιέ των Ξωτικών.

Επίσης, έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη αίθουσα για προβολή ταινιών, την οποία στηρίζει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. «Μέσα σ’ αυτή την αίθουσα γίνεται προβολή παιδικών ταινιών, κινούμενων σχεδίων», όπως ανέφερε ο κ. Αρβανιτίδης.


Η φετινή «Ονειρούπολη» φιλοξενεί επίσης πολλούς καινούριους διαγωνισμούς, σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτίδη, όπως φωτογραφίας, μουσικής – στίχου, συγγραφής παραμυθιού. «Θέλουμε φέτος οι επισκέπτες, οι πολίτες ή όποιος επιθυμεί να συνθέσει το τραγούδι της «Ονειρούπολης». Είναι κάτι το οποίο θα δώσει μια νέα νότα στην όλη αυτή την προσπάθεια ώστε η «Ονειρούπολη» να έχει το δικό της χαρακτηριστικό τραγουδάκι». Το καλύτερο τραγούδι θα επιλεγεί από την Κριτική Επιτροπή της «Ονειρούπολης».

Φέτος για πρώτη φορά υπάρχει παγοδρόμιο, το οποίο είναι τοποθετημένο στην πλατεία, σε μια επιφάνεια 300 τ.μ. «Το παγοδρόμο έχει μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή».

Όπως ενημέρωσε ο κ. Αρβανιτίδης, οι διοργανωτές της «Ονειρούπολης» με τη στήριξη της Ομάδας Βόλεϊ «ΕΡΜΗΣ» να δημιουργήσει μια Παιδική Βιβλιοθήκη.

«Τα παιδιά φέρνουν βιβλία, κυρίως, παιδικού περιεχομένου και σχηματίζουμε μια βιβλιοθήκη, η οποία στα επόμενα χρόνια θα είναι αρκετά εμπλουτισμένη».

Αφιερώματα στην «Ονειρούπολη» μέσα από τις εκπομπές

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της «Ονειρούπολης» την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, παρουσία του Κώστα Μαρτάκη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Αρβανιτίδη. Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε η μαγνητοσκόπηση της πετυχημένης εκπομπής της ΕΤ3 «Κυριακή στο Χωριό» με την δημοσιογράφο Μάρνη Χατζηεμμανουήλ, που για τέταρτη χρονιά πραγματοποιεί μεγάλο αφιέρωμα στην «Ονειρούπολη» της Δράμας. Η εκπομπή θα μεταδοθεί την ημέρα των Χριστουγέννων στις 18.30 και σε επανάληψη την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στις 15.00.

Στην Δράμα ήρθε και η δημοσιογράφος του ALPHA, Νικολέτα Μαλόγλου που επιμελήθηκε πολλά ρεπορτάζ για την εκπομπή του ALPHA «Μες την καλή χαρά» με την Ναταλία Γερμανού, που θα παρουσιαστούν το Σαββατοκύριακο 13-14 Δεκεμβρίου από τις 10.00 έως τις 13.00, καθώς επίσης και το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιανουαρίου 2009.

Από χθες και για δύο ημέρες θα παραμείνει στην «Ονειρούπολη» ο Γρήγορης Αρναούτογλου προκειμένου να γίνουν τα γυρίσματα της εκπομπής του «Όμορφος κόσμος το πρωί». Η Ελεονόρα Μελέτη θα εμφανιστεί το βράδυ του Σαββάτου 13ης Δεκεμβρίου με την εκπομπή της «Πρωινή μελέτη».

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου θα είναι στην «Ονειρούπολη» το συγκρότημα «Free Soul» από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, τους επισκέπτες θα διασκεδάσουν τα κλόουν, οι ζογκλέρ, οι καραγκιοζοπαίκτες.

«Ονειρούπολη» by night…

Για πρώτη φορά φέτος οι επισκέπτες της «Ονειρούπολης» θα απολαύσουν και την by night διασκέδαση. Τα νυχτερινά καταστήματα (καφετέριες, μπαρ κλπ.) της Δράμας, τα οποία είναι συγκεντρωμένα σε μια περιοχή, συμμετέχουν ενεργά και μεταφέρουν την «Ονειρούπολη» σε by night κλίμα, στολίζοντας τα μαγαζιά τους και προσφέροντας -σε χαμηλή τιμή και σε συγκεκριμένες ώρες- καφέ, ζεστή σοκολάτα και άλλα ροφήματα.

Μιλώντας για την επισκεψιμότητα, ο κ. Αρβανιτίδης δεν παρέλειψε να τονίσει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από επισκέπτες, οι οποίοι έρχονται απ’ όλες τις περιοχές της χώρας για να ζήσουν τις μαγικές στιγμές στην «Ονειρούπολη». «Πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ειδικά, τις παραμονές των εορτών».

Εθελοντές εν δράσει…

Βροντερό παρών δίνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς και φιλανθρωπικές οργανώσεις στην «Ονειρούπολη», όπως τόνισε ο κ. Αρβανιτίδης. «Πολλοί είναι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, οι φορείς και οι Φιλανθρωπικές Οργανώσεις και Σωματεία που συμμετέχουν με περίπτερο στην Μικρή Χριστουγεννιάτικη Αγορά της «Ονειρούπολης» αλλά και στο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.