Ονειρευτειτε με την «Ονειρουπολη»

Να ζήσουν όμορφες στιγμές, παρέα με γνωστούς και αγαπημένους από το κοινό παρουσιαστές εκπομπών και ηθοποιούς, θα έχουν την ευκαιρία οι επισκέπτες της «Ονειρούπολης» Δράμας. Πρόκειται για επιτυχημένο θεσμό, που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος, από το Δήμο Δράμας. Από τις 15 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου η πλατεία της Δράμας – όπου θα φιλοξενηθεί η «Ονειρούπολη» – θα δεχτεί χιλιάδες κόσμο προσφέροντας αξέχαστο θέαμα.

Το πλούσιο πρόγραμμα που ετοιμάζουν για φέτος οι διοργανωτές της εκδήλωσης αναμένεται να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες της Ονειρούπολης». Για 21 μέρες η πλατεία της Δράμας ως οικοδέσποινα θα υποδέχεται κόσμο για να προσφέρει ευχάριστες στιγμές διασκέδασης. Αν και δεν έχει ετοιμαστεί το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι μέχρι τώρα πληροφορίες μαρτυρούν ποικίλες δραστηριότητες που θα γίνουν στο χώρο της πλατείας καθ’ όλη τη διάρκεια της «Ονειρούπολης».

Ο Στράτος Αρβανιτίδης, σύμβουλος του δημάρχου Δράμας σε επικοινωνία του με τον ΠτΘ παρουσίασε το μέχρι τώρα πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η «Ονειρούπολη» θα ανοίξει τις πύλες της στις 15 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει ανοικτή έως τις 6 Ιανουαρίου. «Η Ονειρούπολη θα διαρκέσει 21 μέρες. Στήνουμε διαφορετικά το χωριό και φέρνουμε ένα μεγάλο διώροφο καρουζέλ. Πιστεύουμε ότι έχουμε το μεγαλύτερο σοκολατένιο σπίτι που έχει γίνει, τουλάχιστον, στην Ελλάδα το οποίο έχει διαστάσεις 2×1,8μ και κατασκευάζεται από τοπικό ζαχαροπλαστείο που στο παρελθόν έχει βραβευτεί για τέτοιου είδους κατασκευές. Θα έχουμε έναν τεράστιο Αϊ Βασίλη (5 μ ύψους)».

Στο ρόλο της νεράιδας της «Ονειρούπολης» θα εμφανιστεί στην πλατεία -κατά την τελετή έναρξης- η Μαριέττα Χρουσαλά, τέως συμπαρουσιάστρια της εκπομπής «Πολύ την Κυριακή», η οποία θα καλωσορίσει τον Αϊ Βασίλη που θέλει να κάνει έκπληξη στο κοινό κρατώντας μυστικό τον εντυπωσιακό τρόπο της εμφάνισής του.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου το συνεργείο της εκπομπής της ΕΤ3 «Κυριακή στο χωριό» θα πραγματοποιήσει τα γυρίσματά της, ενώ η εκπομπή θα μεταδοθεί ανήμερα της 25ης Δεκεμβρίου.

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου με στήριξη του συνεργείου -που αποτελείται από 50 άτομα- θα κάνει ζωντανή εκπομπή, η οποία θα κρατήσει 4 ώρες.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη, ηθοποιός που έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τα μικρά παιδιά και νέους -λόγω του ρόλου της γιαγιάς που υποδύεται τις περισσότερες φορές- θα παρουσιάσει θεατρική παράσταση «Τρεις Σωματοφύλακες», το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί και το Ράδιο «Θεσσαλονίκη» με τον κ. Σερβετά από την ομάδα Α.Μ.Α.Ν, ο οποίος θα κάνει ολοήμερη παρουσία της εκπομπής του από τη Δράμα.

Αναμένεται επίσκεψη ποδοσφαιριστών -όπως είχε γίνει πέρσι και είχε μεγάλη επιτυχία- οι οποίοι «κάνουν επίσκεψη σε νοσοκομεία και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όπου μοιράζουν αυτόγραφα». Επίσης, οι διοργανωτές της «Ονειρούπολης» επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες τους. «Έχουμε κάποιες εκπλήξεις στην αλλαγή του χρόνου», σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτίδη, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει επίσης κουκλοθέατρα, μάπετ σόου, παραστάσεις σκιών, θέατρα σκιών, ξυλοπόδαρους, ταχυδακτυλουργούς, αλλά και παραστάσεις από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής. «Από σχολές χορού θα έχουμε δυο παραστάσεις με μικρά παιδιά. Οι παιδικοί σταθμοί θα κάνουν εδώ τις χριστουγεννιάτικες γιορτές τους. Υπάρχει το μεγάλο τρένο που κάνει βόλτα έξω δωρεάν, καθώς και το μικρό τρενάκι μέσα στην πλατεία. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε μια πίστα χιονιού για να μπορέσουν τα παιδιά να κάνουν έλκηθρο».

Την ευκαιρία να επισκεφθούν την «Ονειρούπολη» θα έχουν μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Δράμας και των γύρω περιοχών. «Καθημερινά από 18 έως 22 Δεκεμβρίου θα έρχονται σχολεία του Δήμου Δράμας και των γύρω περιοχών, τα οποία θα υποδέχονται κλόουν». Τα παιδιά θα κάνουν κατασκευές με ζαχαρωτά και σαπουνόφουσκες στο «Σπίτι ζαχαρωτών» που θα στηθεί στην πλατεία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης θα απασχολούνται με κάτι αλλά και θα ξεναγούνται.

«Αναμένονται πολλοί επισκέπτες δεδομένου ότι πέρσι είχαμε 55.000 άτομα. Πιστεύω ότι θα είναι η πιο όμορφη «Ονειρούπολη» που είχαμε μέχρι τώρα. Σκοπός του θεσμού είναι ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών, τον οποίο μπορεί να προσελκύσει το μεγάλο Καρουζέλ», είπε κλείνοντας ο κ. Αρβανιτίδης μεταφέροντας την αισιοδοξία του για την επισκεψιμότητα.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.