Ομορφη και ζεστη χριστουγεννιατικη γιορτη για τα παιδια

Μια όμορφη και ζεστή γιορτή, όπως το συνηθίζει εξάλλου τα τελευταία χρόνια, επεφύλαξε για τα παιδιά των μελών του το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη την Κυριακή που μας πέρασε. Η γιορτή περιελάμβανε από όλα, χορό, τραγούδι, παιχνίδι με κλόουν αλλά και τον καθιερωμένο Άγιο Βασίλη που μοίρασε δώρα και ευχές στους πιτσιρίκους και πιτσιρίκες που ήταν παρόντες και παρούσες.

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Κώστα Λιούρτα έχει ως στόχο να χαρούν παιδιά και γονείς. «Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε αυτή τη γιορτή για τα μικρά και ειδικά τα μωρά που δεν καταλαβαίνουν από την οικονομική κρίση και οι γονείς είμαστε υποχρεωμένοι να συνδράμουμε στην χαρά και στην ευτυχία τους. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Επιμελητήριο πραγματοποιεί αυτή τη μικρή γιορτούλα για τα παιδιά των μελών, της διοίκησης και του προσωπικού. Πήραμε και κάποια δωράκια τα οποία θα μοιράσει ο Άι Βασίλης. Αυτό που έχει σημασία είναι να κρατάμε τα παιδιά χαρούμενα και ευτυχισμένα», τόνισε ο κ. Λιούρτας που δεν παρέλειψε να στείλει και τις ευχές του για το νέο χρόνο. «Να ευχηθούμε να είναι καλύτερος από το 2009, γιατί η χρονιά που φεύγει ήταν πολύ άσχημη για όλη την Ελλάδα και γενικά για τους επαγγελματίες. Να ευχηθούμε το 2010 να μην επαναληφθεί, πολύ όμως φοβάμαι ότι, όπως είχαμε προβλέψει στις συνελεύσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ότι τον Σεπτέμβριο του 2009 θα ξεκινούσε η κρίση στη χώρα μας, σύμφωνα με όσα λένε η ημερομηνία λήξης θα είναι στις 30 του Δεκέμβρη του 2010. Μακάρι να είναι έτσι, ώστε να μη δούμε χειρότερα από αυτά που βλέπουμε και ακούμε σήμερα, διότι αυτά που μας καταμαρτυρούν οι ξένοι χρηματοοικονομικοί οίκοι είναι πάρα πολύ άσχημα για την πορεία της χώρας μας.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να προστατέψουμε τα μέλη μας. Αυτή τη στιγμή έχουν στο Επιμελητήριό μας κλείσει γύρω στα 200 μαγαζιά, πολύ λιγότερα από πέρσι αλλά σήμερα 600 μαγαζιά θέλουν να κλείσουν και δεν μπορούν γιατί έχουν υποχρεώσεις στο ΙΚΑ, στο ΤΕΒΕ, και στην εφορεία. Αν ένας επαγγελματίας χρωστά εκατό ευρώ και τα εκατό γίνονται διακόσια στην πορεία του χρόνου δυστυχώς η κατάσταση συνεχίζεται και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Να ευχηθούμε το 2010 να μην είναι σαν το 2009, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, γιατί έρχονται, όπως καθημερινά ακούμε, φόροι και οι μόνες πηγές για να εισπράξει χρήματα η εκάστοτε κυβέρνηση είναι οι επαγγελματίες. Δυστυχώς δεν ξέρουν να εκτιμούν τους επαγγελματίες ανάλογα και φοβάμαι ότι και πάλι εμείς θα πληρώσουμε. Θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος».

Σε ερώτηση για το πόσο μπορούν οι επαγγελματίες να αντέξουν την κρίση και τους φόρους που έρχονται ο κ. Λιούρτας απήντησε ότι «δυστυχώς το εύκολο χρήμα το παίρνουν πάντα από εμάς. Εμείς σαν Επιμελητήριο προσπαθούμε να προστατέψουμε τα έξι χιλιάδες μέλη μας όσο βέβαια μπορούμε από δύσκολες στικγμές και καταστάσεις, γιατί αυτούς που ακουμπάει η κρίση είναι οι επαγγελματίες. Οι υπάλληλοι είναι βολεμένοι, βρέξει χιονίσει θα πληρωθούν, ακόμη και οι αγρότες. Οι επαγγελματίες ξεκινώντας το πρωί για τα μαγαζιά τους και φτάνοντας το βράδυ στα σπίτια τους δεν είναι σίγουροι για τίποτε».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.