Ομιλειτε ξενες γλωσσες;

Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Επιλογή»

«Η διδασκαλία εκτός από μεθοδολο γία προσφέρει και συναισθήματα»

Πριν ένα χρόνο στη Χαριλάου Τρικούπη 82 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Επιλογή», με υπεύθυνες την κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου και την κ. Ιουλία Κωνσταντινίδου. Στόχος τους όπως τονίζουν και οι ίδιες, «η σωστή διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών με απλοποιημένες μεθόδους για να είναι η εκμάθηση περισσότερο ευχάριστη ώστε να είναι εύκολο σε ένα παιδί τεσσάρων ετών ή πέντε να μάθει μία ξένη γλώσσα παίζοντας, τραγουδώντας και χωρίς να έχει την πίεση της απόκτησης καλού βαθμού». Στο Κέντρο διδάσκονται Αγγλικά και υπάρχουν τμήματα όλων των επιπέδων, από νηπιακά μέχρι Proficiency του Cambridge και του Michigan. Επίσης υπάρχουν τμήματα Γερμανικών, αρχαρίων, αλλά, και προετοιμασίας όλων των εξετάσεων. Από φέτος στο Κέντρο λειτουργούν και τμήματα εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινή χρήση της. Επίσης λειτουργούν και ειδικά τμήματα φοιτητών αλλά και εντατικά τμήματα για όλες τις διδασκόμενες γλώσσες και όλα τα επίπεδα. Επίσης για όλα τα τμήματα και όλα τα επίπεδα υπάρχει η δυνατότητα εκμάθησης της γλώσσας μέσω κομπιούτερ,η οποία είναι μία δωρεάν προσφορά του Κέντρου προς τους μαθητές του. Και όλα αυτά μέσα από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διδασκαλίας. Χωρίς πρόγραμμα δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της εκμάθησης που τηρείται από όλους τους συνεργάτες του Κέντρου, δίνοντας την δυνατότητα επίβλεψης όλων των μαθημάτων που γίνονται για την σωστή και συνεχή ενημέρωση των γονέων. Οι κ.κ. Μουσταφάογλου και Κωνσταντινίδου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσωπική επαφή. «Μία διδακτική στρατηγική με δάσκαλο που έχει σάρκα και οστά εκτός από τη μεθοδολογία προσφέρει συναισθήματα. Αν το παιδί δεν αγαπήσει τον καθηγητή δεν θα αγαπήσει και τη γλώσσα», τονίζουν με έμφαση.

Κέντρο Ξένων Γλωσσών I.Q.

Εγγυημένη γνώση και επιτυχία

Στη Μ.Μ.Κωνσταντίου 11 ξεκίνησε την λειτουργία του φέ-τος το Κέντρο Ξένων Γλωσσών I.Q. Η Γεωργία Παπαβασιλείου και η Βικτώρια Πατσαβούδη με πολύ κέφι και μεράκι και έχοντας πολυετή πείρα στο χώρο δημιούργησαν έναν κατάλληλλα διαμορφωμένο χώρο και με σύγχρονα παιδαγωγικά μέσα ξεκινούν να διδάξουν αγγλικά και γερμανικά, έχοντας όμως την πρόθεση να διδαχθούν επίσης γαλλικά και ιταλικά.

«Στόχος του φροντιστηρίου μας είναι να παρέχουμε προς όλους τους ενδιαφερόμενους, είτε είναι παιδιά είτε ενήλικες, κατά το δυνατόν, πλήρη γνώση της ξένης γλώσσας που επέλεξαν, η οποία γνώση θα πιστοποιείται και από τον ανάλογο τίτλο σπουδών. Αυτό το στόχο μας έχουμε σκοπό να τον υλοποιήσουμε, ακολουθώντας συγκεκριμένη εντατική μέθοδο διδασκαλίας, η οποία θα επιβοηθείται και θα υποστηρίζεται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ούτως ώστε να δίνεται η δυνατότητα της άμεσης χρήσης και πρακτικής εφαρμογής της θεωρητικής γνώσης της ξένης γλώσσας. Το σύστημα διδασκαλίας μας, έχει προκύψει από την πολύχρονη φροντιστηριακή εμπειρία μας, η οποία οδήγησε μεγάλο αριθμό μαθητών στην επιτυχία», αναφέρουν.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας του κέντρου απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, από την νηπιακή των 4-6 ετών έως τους ενήλικες, όλων των ηλικιών. Τα τμήματα όλων των τάξεων και επιπέδων θα απαρτίζονται από μικρό αριθμό μαθητών (5-7 ατόμων), θα υπάρξουν «κλειστά» τμήματα, ιδιαίτερα μαθήματα για περισσότερο απαιτητικούς μαθητές, πάντα με την επιβοηθητική διδασκαλία βάσει ηλεκτρονικών υπολογιστών.

«Επειδή βασικό κριτήριο για την επιλογή Κέντρου Ξένων Γλωσσών πρέπει να είναι η εμπειρία των διδασκόντων, ο κατάλληλος και σωστά διαμορφωμένος και άνετος χώρος, τα κλειστά και ολιγομελή τμήματα, πιστεύουμε ότι συγκεντρώνουμε όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, ώστε να επιλέξει με ασφάλεια και εμπιστοσύνη ο κάθε γονέας και ο κάθε μαθητής το δικό μας κέντρο ξένων γλωσσών. Το «IQ» προσφέρει εγγυημένα γνώση και επιτυχία στις ξένες γλώσσες.»

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τίνας Ιωάννου –Τοκμακίδου

Στόχος όχι μόνο να μάθει κανείς τη γλώσσα αλλά και να την αγαπήσει

Με πολύχρονη πείρα στο εξωτερικό και στην Κομοτηνή στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας η Τίνα Ιωάννου-Τοκμακίδου δημιούργησε το δικό της χώρο στη Λ. Ηρώων 2. Συγχρόνως οι πανεπιστημιακές της σπουδές με MASTER αποτελούν ακόμη μία εγγύηση για την άρτια εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας.

«Στόχος κάθε φροντιστηρίου είναι να μάθει κανείς μια ξένη γλώσσα. Ο δικός μας στόχος είναι όχι μόνο να τη μάθει αλλά και να την αγαπήσει. Με τον τρόπο αυτό, θα την κάνει κτήμα του ώστε να τη χρησιμοποιεί άνετα στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής»,τονίζει η κ. Ιωάννου –Τοκμακίδου.

Τη διδασκαλία όλων των μαθημάτων αναλαμβάνει αποκλειστικά η κ. Ιωάννου –Τοκμακίδου,τα δε τμήματα που θα λειτουργήσουν θα είναι όλων των επιπέδων και ολιγομελή, αποβλέποντας όπως λέει και η ίδια «στη συμμετοχή του μαθητή. Ακολουθούμε δε σύγχρονα προγράμματα διδασκαλίας με οπτικοακουστικές μεθόδους ώστε να γίνεται το μάθημα πιο ευχάριστο και κατανοητό».

Όσον αφορά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου Κέντρου η κ.Ιωάννου –Τοκμακίδου αναφέρει, «αγαπούμε τα παιδιά, διαθέτουμε μεράκι για τη διδασκαλία, πολύχρονη πείρα, ανανεώνουμε το μάθημά μας κάθε χρόνο. Ποτέ δεν είναι το ίδιο, γιατί έχουμε όρεξη για δημιουργία.

Πάνω απ’ όλα, μεγαλώσαμε και σπουδάσαμε μ’ αυτή τη γλώσσα.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.