Ομιλειτε ξενες γλωσσες;

The Rainbow Foreign Language Center

Άνοιγμα παραθύρων στον κόσμο

Το Rainbow είναι εκπαιδευτικό Κέντρο Ξένων Γλωσσών, το οποίο διαθέτει μια πλούσια ποικιλία διδακτικής ύλης και ανταποκρίνεται σε ένα ευρύ φάσμα εκπαίδευσης: προσχολική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και ενήλικη εκπαίδευση (pre-school, elementary, inermediate and advanced education).

Όλοι οι μαθητές έχουν το προνόμιο της εισαγωγής στον κόσμο της εκμάθησης μιας καινούργιας ξένης γλώσσας, δουλεύοντας δίπλα σε μια άξια και αφοσιωμένη ομάδα, υψηλά καταρτισμένου προσωπικού.

«Ο κύριος στόχος είναι να ανοίξουμε παράθυρα στον κόσμο για τους μαθητές μας, να τους καθοδηγήσουμε στην γνώση του Αγγλικού και Γερμανικού πολιτισμού, των πολιτιστικών παραδόσεων της κουλτούρας και φυσικά της αντίστοιχης γλώσσας που χρησιμοποιείται απ αυτούς τους λαούς.

Το σχολείο μας λειτουργεί γνωστά προγράμματα εκμάθησης, τα οποία οδηγούν σε διεθνείς αναγνωρισμένες εξετάσεις, οι οποίες κατοχυρώνουν το υψηλό επίπεδο των ικανοτήτων των μαθητών μας. Επίσης έχουν μια διαδεδομένη αναγνώριση στον κόσμο του εμπορίου και της βιομηχανίας π.χ. για επαφές με το κοινό, για εργασία γραμματείας σε τράπεζες, αεροπορικές εταιρίες κτλ. Δύο φορές το χρόνο οι μαθητές μας επιλέγουν να δώσουν εξετάσεις ώστε να αποκτήσουν First Certificate in English FCE, Certificate in Advanced English CAE, Certificate of Proficiency in English CPE – Zertifikat Deutsch, Mittelstufenprufung, Groβes Deutsches Sprachdiplom.

Η μεθοδολογία μας είναι σύγχρονη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μαθητών μας. Έτσι η διαδικασία μάθησης δεν αποτελεί βάρος αλλά γίνεται ευχάριστη εμπειρία όπου οι μαθητές εκπαιδεύονται στο να δουλεύουν σαν ομάδα, να επικοινωνούν ελεύθερα χρησιμοποιώντας μια ξένη γλώσσα και να προετοιμάζονται για κάθε πρόκληση που μπορεί να συναντήσουν στη ζωή.

Στο Rainbow πιστεύουμε ότι η μάθηση είναι μια διαδικασία χωρίς όριο ηλικίας έτσι ποτέ δεν είμαστε πολύ μικροί ή πολύ μεγάλοι για να μάθουμε μια ξένη γλώσσα. Οι μαθητές μας μπορεί να είναι πολύ μικρά παιδιά (3-6) όταν έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με μια ξένη γλώσσα μέσω του παιχνιδιού, της μουσικής, ζωγραφικής, κομπιούτερ, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν και κάνουν νέους φίλους»
, τονίζει η υπεύθυνη κ.Ευφραιμίδου.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Rainbow προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία συμμετοχής σε τμήματα ενηλίκων στα οποία τόσο οι προχωρημένοι όσο και οι αρχάριοι γνώστες των Αγγλικών και Γερμανικών έρχονται σε επαφή μέσω μιας σύγχρονης μεθοδολογίας. Η ανταλλαγή ιδεών και οι συζητήσεις-συνομιλίες, συναντήσεις όπου η επικοινωνία βασισμένη σε διεθνή δεδομένα είναι ο κύριος στόχος, δημιουργεί την δυνατότητα απόκτησης ενός μέγιστα εξειδικευμένου επιπέδου γλωσσικής επάρκειας.

Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΚΟΣΜΟΓΝΩΣΗ»

Βαρύτητα στην ψυχική επαφή καθηγητού – μαθητή

Πριν από 16 χρόνια ο Ανδρέας Στρούμπας ξεκίνησε ανοίγοντας φροντιστήριο στην Αίγειρο καιεδώ και τέσσερα χρόνια λειτουργεί φροντιστήριο και στην Κομοτηνή επί της Ορφέως και Μιλτιάδου 2. Με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια μεταφέρει τις γνώσεις του στα παιδιά, δίνοντας μεγάλη σημασία στην επαφή του δασκάλου με το παιδί.

«Στόχος μας, είναι η σωστή εκμάθηση ξένων γλωσσών ώστε να εξασφαλίσουμε την επιτυχία στις εξετάσεις Lower και Proficiency όσο το δυνατό συντομότερα», τονίζει ο κ. Στρούμπας.

Οι γλώσσες που διδάσκονται στο φροντιστήριο «Κοσμογνώση» είναι τα Αγγλικά και Ιταλικά όλων των επιπέδων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, από το νηπιακό επίπεδο έως και το Proficiency, βασίζονται στη σύγχρονη διδακτική μεθοδολογία, που πέρα από το κλασικό μάθημα στη τάξη, υποστηρίζονται και με μια πλήρη Οπτικοακουστική μέθοδο σε computers, videos, readers.

Ο κ. Στρούμπας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ψυχολογία του παιδιού και στην ψυχική επαφή μαθητή και δασκάλου. «Παράλληλα με την εκπαιδευτική διαδικασία στην τάξη ή στο computer, δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στη ψυχολογία του παιδιού και την ψυχική επαφή μαζί του. Αυτή η ψυχική επαφή σημαίνει πολλά για μας και το μαθητή μας», τονίζει.

Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Καρανδρέου–Λατζουράκη»

Η Γλώσσα χάριν της Γλώσσας

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Καρανδρέου – Λατζουράκη» εδώ και 30 και πλέον χρόνια έχει σκοπό την σωστή και δημιουργική διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας σε μαθητές όλων των ηλικιών έτσι ώστε να γίνεται ουσιαστικό εργαλείο όπου και όποτε καταστεί χρήσιμη ή αναγκαία.

Η αφοσίωση σε μια και μόνο ξένη γλώσσα τονίζει την εξειδίκευση και εμπειρία, εξασφαλίζει δε την άπαυστη και απερίσπαστη επίβλεψη, των διδασκόντων και διδασκόμενων, από την κα Καρανδρέου.

Πρωτοπορεί στο νηπιακό τμήμα –οπτικοακουστικό- για παιδιά Α΄- Β΄ τάξης Δημοτικού, εφαρμόζοντας ένα μοναδικό σύστημα, μέσω του οποίου το παιδί όχι μόνο μαθαίνει λέξεις και τραγουδάκια, ΑΛΛΑ μπορεί να επικοινωνεί, χρησιμοποιώντας την γλώσσα σαν να είναι μητρική του.

Ουσιαστικά, διδάσκεται η γλώσσα χάριν της γλώσσας και η επαρκής και σωστή γνώση της, επιτρέπει στον μαθητή να δώσει και να επιτύχει σε οποιεσδήποτε εξετάσεις όλων των επιπέδων των Πανεπιστημίων Καίμπριτζ και Μίτσιγκαν, καθώς και του Palso. Αυτή τη γλώσσα χρησιμοποιεί το παιδί με άνεση γηγενούς, κάθε φορά που το Κ.Ξ.Γ. μας ανεβάζει θεατρικά έργα Άγγλων ή παραμύθια παγκόσμιας λογοτεχνίας και με την ίδια άνεση παρακολουθούν καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα, σε κολέγια της Αγγλίας.

Το διδακτικό προσωπικό ενημερώνεται και εκπαιδεύεται, μέσω σεμιναρίων και ομιλιών τακτικά, έτσι ώστε να παραμένει κοντά στις εξελίξεις και τις νέες μεθόδους διδασκαλίας.

Χρησιμοποιώντας, την πιο σύγχρονη τεχνολογία καθηγητές με τα απαραίτητα διδακτικά προσόντα, την αγάπη μας για το παιδί και τον σεβασμό προς τον γονιό με τον οποίο συνεργαζόμαστε στενά για την πρόοδο του παιδιού του, έχουμε βάλει όλα αυτά τα χρόνια ΕΝΑ και μόνο ΣΤΟΧΟ:

Την προσωπική επιτυχία και καταξίωση του κάθε μαθητή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.