Ομαδες εργασιας στην αντιμετωπιση των κοινωνικων προβληματων

Συνάντηση με τα μέλη των Γιατρών του Κόσμου του παραρτήματος Θράκης είχε προχθές το βράδυ η πρόεδρος σωματείου Ελευθερία Παρθενοπούλου με σκοπό το συντονισμό των δράσεων και τoν καθορισμό των αρμοδιοτήτων των εθελοντών.

«Οι γιατροί του Κόσμου»
είναι μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις πανελλαδικά και παγκοσμίως που προχωρά θετικά προσπαθώντας να επιλύσει εν μέρει τα κοινωνικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για το κοινό καλό.

Οι ομάδες εργασίες που έχουν καθοριστεί αποσκοπούν στην εξειδίκευση των ατόμων σε επιμέρους θέματα και προβλήματα προς την καλύτερη αντιμετώπισή τους. Οι κινητές μονάδες, οι ομάδες Ρομά, οι ομάδες τοξικομανών, μεταναστών, και οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στις φτωχογειτονιές είναι κάποιες από τις ομάδες εργασίας.

Η πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» Ελευθερία Παρθενοπούλου
στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στις ομάδες αυτές, για το έργο που επιτελείται από τους εθελοντές τονίζοντας ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι το τι θα κάνουν αυτές οι ομάδες, γιατί δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά. Μέχρι τώρα είχαμε μέλη γενικώς, τώρα για να μπορέσουν να παρέμβουν στα προβλήματα του νομού θα πρέπει να ενταχθούν στις ομάδες δράσης των Γιατρών του Κόσμου, γιατί εκτός από τις αποστολές που έχουμε στο εξωτερικό έχουμε και δράσεις και μέσα στην Ελλάδα, μέσα σε κάθε νομό και με χαρά δηλώνω ότι έχουν δημιουργηθεί και άλλα γραφεία, το γραφείο της Καβάλας, της Κρήτης, της Πάτρας και το γραφείο της Κομοτηνής που λειτουργεί γύρω στον έναν χρόνο αλλά τώρα πια αποφάσισαν τα μέλη μας να δραστηριοποιηθούν. Ως ομάδες δράσεις λειτουργούν οι κινητές μονάδες στις οποίες παίρνουν μέρος οι γιατροί και οι οδοντίατροι, αλλά υπάρχουν ομάδες και για τους ρομά, τους τοξικομανείς, τους μετανάστες, τις φτωχογειτονιές της Κομοτηνής. Αυτή η ομάδα σε συνδυασμό μ’ άλλους φορείς θα επισκέπτεται τις γειτονιές για να βλέπουν τις ανάγκες που έχουν, διότι όπως ξέρουμε υπάρχουν άτομα που είναι ασφαλισμένα και έχουν δικαιώματα αλλά δεν τα ξέρουν. Οπότε σ’ αυτήν την φάση θα καταγράφονται οι ανάγκες και ανάλογα αν μπορούν να λυθούν, θα δίνεται η λύση από τους Γιατρούς του Κόσμου ή θα τους παραπέμπουμε σε άλλους κοινωνικούς φορείς με τους οποίους θα συνεργαζόμαστε, γιατί πιστεύουμε ότι η συνεργασία είναι η βάση του αποτελέσματος και της βοήθειας σε κάποια περιοχή. Επίσης σημαντική ομάδα είναι η ομάδα των εκδηλώσεων, δηλαδή κυρίες που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή ανεπάγγελτες θα μπορούν να διοργανώνουν εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες θα συγκεντρώνονται χρήματα. Οι ομάδες αυτές έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα κι άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος της παρουσίας μου στην Κομοτηνή, για να τις συντονίσω για να δούμε πώς θα δράσουν».

Σημαντική εξέλιξη για τα μέλη του παραρτήματος Θράκης των Γιατρών του Κόσμου είναι η ανάδειξη της Χρυσούλας Κυρατζόγλου στο ΔΣ μετά από τις πρόσφατές αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν.

«Η Θράκη και ειδικά η Κομοτηνή έχει μία σημαντική αντιπροσώπευση στην οργάνωση, λειτουργεί γραφείο στην Κομοτηνή και φιλοδοξεί να επεκταθεί σε πολλές δραστηριότητες και προσφορές στην περιφέρεια. Πρόκειται να οργανωθούν συγκεκριμένες ομάδες εργασίας που θα στελεχωθούν από προσωπικό, πάντα σε στενή συνεργασία με την κεντρική οργάνωση» δήλωσε η Χρυσούλα Κυρατζόγλου μέλος του ΔΣ των Γιατρών του Κόσμου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής Γιώργος Κεπελής τόνισε ότι «στις πρόσφατες εκλογές που έγιναν την Κυριακή 11 του μήνα είχαμε την χαρά να εκλέξουμε ένα μέλος στο ΔΣ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη μας. Εγώ εκλέχθηκα πρόεδρος εξελεγκτικής επιτροπής. Νομίζω ότι θα έχουμε τη δύναμη και τη χαρά να δουλέψουμε για τον τόπο μας πρώτα και βέβαια να απαλύνουμε τον πόνο των συνανθρώπων μας».

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.