Ομαδες απο οκτω ΑΕΙ της χωρας συναντηθηκαν στην Κομοτηνη

Για το Πανελλήνιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης - Γιώργος Μαυρίδης «Οι φοιτητές της σχολής έχουν την ικανότητα να διοργανώνουν μεγάλα events»

Στις 27 Νοεμβρίου άνοιξε η αυλαία του πρώτου Πανελλήνιου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΑΤΕ), με δύο αγώνες ανδρών. Στο κλειστό γήπεδο του 2ου Λυκείου διαγωνίστηκε το ΤΕΙ Σερρών με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (τελικό σκορ 62-39), ενώ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έπαιξε με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (83-26).
 
Οι αγώνες ανήκουν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αθλητικών εκδηλώσεων που φιλοξενεί η πόλη μας. Εχθές έλαβαν χώρα τέσσερις αγώνες ανδρών (Μετσόβιο-ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Μετσόβιο-Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο 2ο Λύκειο και Πανεπιστήμιο Πειραιά-Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Δ.Π.Θ.- Πανεπιστήμιο Πειραιά στο ΔΑΚ), ένας αγώνας γυναικών στο ΔΑΚ και αγώνες πάλης στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.  Το Πρωτάθλημα αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα στο ΔΑΚ με έναν αγώνα ανδρών, τους τελικούς ανδρών και γυναικών και τις βραβεύσεις.
 
Ο «Παρατηρητής της Θράκης» βρέθηκε στο κλειστό γήπεδο του 2ου Λυκείου την πρώτη ημέρα των αγώνων. Μίλησε με τους καθηγητές και τους φοιτητές της ΣΕΦΑΑ που ανέλαβαν την οργάνωση, με τους παίκτες των ομάδων αλλά και με τους υπόλοιπους συντελεστές. 

«Άρτια οργάνωση χάρη στους εθελοντές φοιτητές» 

Ο Γιώργος Μαυρίδης, επίκουρος καθηγητής της ΣΕΦΑΑ με ειδικότητα καλαθοσφαίριση, μίλησε για τη διοργάνωση, η οποία, όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, βασίστηκε στην τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει η ΣΕΦΑΑ, καθώς  οι φοιτητές της σχολής έχουν την ικανότητα να διοργανώνουν μεγάλα events. Έχουν επιδείξει μεγάλο ζήλο και ενδιαφέρον τόσο στην προετοιμασία της διεξαγωγής του τωρινού τουρνουά όσο και προηγούμενων εκδηλώσεων, όπως το περσινό εσωτερικό πρωτάθλημα και η μαθητιάδα που συγκέντρωσε τεράστια επισκεψιμότητα με, περίπου, 8.500 μαθητές από όλα τα σχολεία.
 
Αντιμετωπίστηκαν ορισμένες δυσκολίες, υπογράμμισε αναφερόμενος στα εμπόδια που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της οργάνωσης, είμαστε, όμως, σε πλήρη ετοιμότητα και μπορούμε να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε ανάγκη.  «Αυτό ακριβώς είναι και το πνεύμα του εθελοντισμού», κατέληξε ο κ. Μαυρίδης, «οι γραμματείες έχουν στελεχωθεί αποκλειστικά από φοιτητές της ΣΕΦΑΑ που κάνουν την πρακτική τους  ή συμμετέχουν εθελοντικά, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά είναι υπεύθυνοι αποστολών, μεταφέρουν τους παίκτες από άλλες πόλεις, τους ξεναγούν, τους ενημερώνουν, φροντίζουν για τη διαμονή τους και τους συνοδεύουν ακόμα και στη νυχτερινή του διασκέδαση». Όπως πληροφόρησε ο κ. Μαυρίδης οι καλεσμένοι έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία που τους προσφέρθηκε. 

«Μας ενθουσίασε η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε αγώνες μπάσκετ από ομάδες όλης της Ελλάδας» 

Οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Aναστάσιος Πασχαλινόπουλος, φοιτητές ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση και οι δύο, είναι εθελοντές και έχουν αναλάβει την υποδοχή των ομάδων. «Μας ενθουσίασε το γεγονός ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε αγώνες καλαθοσφαίρισης από ομάδες όλης της Ελλάδας στην πόλη που σπουδάζουμε», δήλωσαν με τη σειρά τους «πιστεύουμε πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα και θα υπάρξει προσέλευση. Ας ευχηθούμε μόνο να μην υπάρξουν τραυματισμοί».
 

«Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν είκοσι αγώνες, σε τρία διαφορετικά γήπεδα της πόλης. Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν οι ομάδες καλαθοσφαίρισης ανδρών από οκτώ Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα και τέσσερις ομάδες γυναικών», είπαν, παίρνοντας  τον λόγο οι Δημήτριος Βασιλάτος και Ανδρέας Βουλγαρόπουλος, συνοδοί του Ιονίου Πανεπιστημίου, «συμμετέχουμε εθελοντικά με την παρότρυνση των καθηγητών μας. Θα θέλαμε να επαναληφθεί το τουρνουά με τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων ομάδων».
 
Οι Λευτέρης Κετέογλου και  Νικόλαος Καγκαράτζας, παίκτες του Ιονίου Πανεπιστημίου δήλωσαν ευχαριστημένοι τόσο από την οργάνωση όσο και από τις εγκαταστάσεις  που συνάντησαν στην Κομοτηνή. Το ταξίδι τους από την Κέρκυρα  -αν και κουραστικό όπως είπαν –  ανταμείφθηκε με καλή φιλοξενία. 

«Το τουρνουά θα συμβάλλει στον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής» 

Ο Νεοκλής Λεμονίδης, καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση, βοηθά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, απασχολείται στον τομέα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συνέδραμε στην οργάνωση του τουρνουά. «Το τουρνουά θα συμβάλλει στον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής», υπογράμμισε αναφερόμενος στα οφέλη για την τοπική κοινωνία, «θα λειτουργήσει σαν διαφήμιση. Η σχολή ΣΕΦΑΑ είναι αξιόλογη και από τις καλύτερες τις Ελλάδας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.