Ολος ο Σαιξπηρ σε μια παρασταση

Άφθονη γνώση… και γέλιο πρόσφεραν οι δύο παραστάσεις του εφηβικού τμήματος του θεατρικού εργαστηρίου «Επί σκηνής»

Τον Σαίξπηρ σε… περιληπτική μορφή είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρακολούθησαν μία από τις δύο παραστάσεις του εφηβικού τμήματος του θεατρικού εργαστηρίου «Επί σκηνής» το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος Παπανικολάου.
 
Πρόκειται για το θεατρικό έργο των Adam Long, Daniel Singer και Jess Borgensson «Τα άπαντα του Σαίξπηρ… περιληπτικά», μια τρελή κωμωδία στην οποία όλα τα έργα του Βάρδου παίζονται σε συντομευμένη ή και συμπτυγμένη μορφή.
 
Όπως σημείωσε η υπεύθυνη του Εργαστηρίου κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη, τα παιδιά δούλεψαν το έργο για πέντε μήνες και είχαν να αντιμετωπίσουν ένα αρκετά δύσκολο κείμενο, μιας και γίνονται πολλά πράγματα επάνω στη σκηνή, με διάφορα αντικείμενα, πολλές αλλαγές, κουστούμια και περούκες. Όμως τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην παράσταση, μαθαίνοντας παράλληλα για τον Σαίξπηρ και τα μηνύματα του έργου του.
 
Η επιλογή του έργου, σημείωσε η κ. Λαντζουράκη, έγινε για δύο λόγους: ο ένας είναι ότι φέτος συμπληρώνονται 400 χρόνια από το θάνατο του, μια επέτειος που γιορτάζεται με αρκετές εκδηλώσεις στην πατρίδα του τη Βρετανία, αλλά και ότι πρόκειται για ένα τμήμα με αρκετή ενέργεια και τρέλα, που μπορεί να ανταποκριθεί στο κείμενο, τους άρεσε από την πρώτη στιγμή και το αγκάλιασαν. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.